Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση-σοκ: Η κυβέρνηση θέλει τους άστεγους για παραδειγματισμό! (ΒΙΝΤΕΟ).

xa
Μια δήλωση, που σοκάρει, έκανε σήμερα το πρωί o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν άστεγοι για παραδειγματισμό», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα των αστέγων.
Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Χρυσογόνος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει .....
....κοινωνικός παραδειγματισμός. Θέλει να υπάρχουν οι άστεγοι για να παραδειγματίζονται οι άλλοι, που βρίσκονται σε μια πιο ενδιάμεση κατάσταση, που υφίστανται τη βίαιη φτωχοποίηση, αλλά δεν έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα να είναι άστεγοι και να μπορούν να διακινούνται τα τρομοκρατικά σενάρια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κλίμακας, στην Ελλάδα του σήμερα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης μετρά ήδη τρεις δεκαετίες και περισσότερους από 20.000 συμπολίτες μας που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. 
Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που πλήττει σχεδόν όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές κατηγορίες. 
Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης , το πρόβλημα των αστέγων τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, αναδεικνύοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, το έλλειμμα κοινωνικών, στεγαστικών και προνοιακών πολιτικών στη χώρα μας.
Δείτε το βίντεο του Mega:

Δηλώσεις Χρυσόγονου από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου