Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟ...

Την ώρα που ο πανίσχυρος πια Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωνε ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή για μια “Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων” με τις …
Ηνωμένες Πολιτείες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μία Αμερικανική εφημερίδα γνωστή για τις εξαρτήσεις της από το λόμπι των Αμερικανοεβραίων, δημοσίευε ρεπορτάζ ότι ο Πούτιν “πεθαίνει από καρκίνο του πάγκρεας”! 


Η χρονολογική παράθεση των γεγονότων των τελευταίων 48 ωρών έχει ιδιαίτερη σημασία για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της συνωμοσιολογικής ανεπάρκειας των προπαγανδιστικών μηχανισμών των εθνικιστικών κύκλων των Αμερικανών, μερικοί εκ των οποίων θεωρούν την δημοσιογραφία ως κακογυρισμένη ταινία του Hollywood.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ΜΜΕ της Μόσχας δημοσίευαν αναλύσεις με κυρίαρχο τον Ρώσο Πρόεδρο. 


Σε αυτά ο Πούτιν υπογράμμιζε πως “αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, ως ηγεμονική δύναμη, δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος μιας μονοπολικής παγκόσμιας τάξης. 

Πολύ περισσότερο, αυτό το ασταθές οικοδόμημα έδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρές....
..... καταστάσεις, όπως περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, διακίνηση των ναρκωτικών, θρησκευτικό φανατισμό, σοβινισμό και νεοναζισμό. 

Στην ουσία, ο μονοπολικός κόσμος είναι ένα ανάλογο της δικτατορίας, και σε βάρος των ανθρώπων, και σε βάρος των χωρών», τόνιζε ο Πούτιν. 

Ο ίδιος σημείωνε ακόμη ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως το υπάρχον σύστημα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας είναι ικανό να προστατεύσει τον κόσμο από καταστροφικά γεγονότα και κατέληγε λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για την Νέα Παγκόσμια Τάξη με οικονομικούς και γεωπολιτικούς προσανατολισμούς.

Μετά από λίγες ώρες άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου με το Κρεμλίνο βέβαια να ξεκαθαρίζει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», τις τελευταίες μέρες είδαν το φως δημοσιεύματα δυτικών εφημερίδων, που υποστήριζαν ότι, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου πάσχει από καρκίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «TASS», που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας. «Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν αυτές τις φήμες, ψεύδονται. Όλα είναι καλά με τον Ρώσο πρόεδρο», τόνισε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε: «Δαγκώστε τη γλώσσα σας!».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, πριν από μερικές μέρες, η «New York Post» είχε εκτενές ρεπορτάζ για τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Πούτιν έχει καρκίνο στο πάγκρεας και, μάλιστα, είναι ασθενής τελικού σταδίου. 


Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τη «New York Post» υποβλήθηκε πρόσφατα σε ειδική θεραπεία από έναν Γερμανό γιατρό που είχε γνωρίσει για πρώτη φορά πριν από χρόνια όταν ήταν πράκτορας της KGB στο Βερολίνο. Η Ρωσική κυβέρνηση ανταπάντησε μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος υπογράμμισε πως «όσοι θεωρούν πως ο πρόεδρος ασθενεί, περιμένουν μάταια…».

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Τον προηγούμενο Αύγουστο δημοσιεύματα για την υγεία του Ρώσου προέδρου, είχαν δει πάλι το φως της δημοσιότητας. Το εξαιρετικά ύποπτο της υπόθεσης είναι ότι μιλούσαν για καρκίνο στο πάγκρεας. Είναι πια γνωστό ότι εάν σε καταλάβει η συγκεκριμένη ασθένεια “τελειώνεις” σε λίγες εβδομάδες. Και αυτό το ξέρουν ιδιαίτερα δύο μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο: Η Μοσάντ και η CIA. Οι οποίες από δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας, θεωρείται ότι πιθανόν να γνωρίζουν πολλά για τους μυστηριώδεις θανάτους, τριών προσώπων: Του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Αραφάτ και του Μακαριστού Χριστοδούλου.

Μετά την φημολογία, απαντήσεις για την υγεία του Ρώσου προέδρου, είχε δώσει ο γενικός γιατρός του Κρεμλίνου. Η δήλωση ότι η υγεία του Πούτιν είναι άριστη, θεωρείται μήνυμα προς εκείνους τους κύκλους της πολιτικής ελίτ που καλλιεργούν αμφιβολίες γύρω από το πρόσωπό του, είχαν σχολιάσει ΜΜΕ της φίλης χώρας. Ο γιατρός του προέδρου ανέφερε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του», καθώς και ότι αποδίδει εξαιρετικά στην εργασία του. Ειδικοί θεωρούν ότι δηλώσεις όπως αυτές ήταν απαραίτητες ώστε να διαψευστούν οι ψίθυροι για προβλήματα υγείας του αρχηγού του κράτους.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Itogi, ο αναπληρωτής διευθυντής προεδρικών υποθέσεων, προϊστάμενος της Γενικής Ιατρικής Διεύθυνσης, Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι πολύ αθλητικό άτομο. Από ιατρικής άποψης ο Πούτιν είναι πολύ νεότερος από τα χρόνια του. Ο αθλητικός τρόπος ζωής του συμβάλλει στη θαυμάσια ικανότητά του να εργάζεται πολύ». 


Ο Μιρόνοφ ανέφερε ότι κάποια φορά αποφάσισε μαζί με τους συναδέλφους του να υπολογίσουν πόσες ώρες πτήσεων πραγματοποιεί ο Πούτιν σε ορισμένο χρονικό διάστημα και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος, στον οποίο ο πρόεδρος βρίσκεται στον αέρα, ξεπερνά όλους του πιλότους. Στο αεροπλάνο βρίσκει και το χρόνο να κοιμηθεί λίγο. 

Επίσης, ο γιατρός αποκάλυψε ότι το κολύμπι έχει σημαντική θέση στη ζωή του αρχηγού του κράτους. Αποτελεί για αυτόν ένα τρόπο αποκατάστασης και αγχολυτικό. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ επιφυλακτικός με τη χρήση φαρμάκων, ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα φάρμακα κατά του κρυώματος. Προτιμά τους πατροπαράδοτους τρόπους, όπως τσάι με μέλι, το ρωσικό μπάνιο, το μασάζ.

Εκτός αυτού, επεσήμανε πως, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί το τζούντο, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο άθλημα του προέδρου, δεν είχε ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς. «Ανέκαθεν –είπε ο Μιρόνοφ- στη χώρα συνηθιζόταν να διογκώνεται το ιατρικό ιστορικό των ηγετών της. 


Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φήμες για τη σπονδυλική στήλη του Πούτιν. Δεν βλέπω την ανάγκη να μένουν απόρρητες οι πληροφορίες για την υγεία του αρχηγού του κράτους, υπάρχει όμως και η ιατρική δεοντολογία. Αν για παράδειγμα έχω κάνει μια εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και δεν βλέπω το λόγο αυτό να αποτελεί μυστικό, τότε θα το ανακοινώσω».

Αθληση πάνω από όλα

Ο καθηγητής καρδιολόγος, Αλεξάντρ Σαραντάκ, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant ότι οι αθλητικές δραστηριότητες και η παραδοσιακή ιατρική βοηθούν σημαντικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 


«Αν στα 60 χρόνια του ένας άνθρωπος διάγει αθλητικό τρόπο ζωής, αυτό είναι πολύ καλό», λέγει. Και προσθέτει: «Επικίνδυνος είναι μόνο ο υπερβολικός φόρτος. 

Αλλιώς, αν ασκείται καθημερινά από μία-μιάμιση ώρα, είναι αρκετά ωφέλιμο. Η κατάσταση του καρδιοαγγειακού συστήματος του Προέδρου, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Ας συνεχίσει να αθλείται. 

Τη χρήση χαπιών υπαγορεύουν ορισμένες ενδείξεις, για τις οποίες αυτά είναι χρήσιμα στη θεραπεία. Αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, νομίζω ότι του είναι αρκετά τα παραδοσιακά μέσα. Οι κινήσεις, το περπάτημά του, δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν τον έχω δει από κοντά για να κρίνω. Γενικά όμως, συμφωνώ ότι δείχνει νεότερος από 60 ετών».

Οι δηλώσεις του προϊσταμένου της Ιατρικής Διεύθυνσης δεν εμφανίστηκαν τυχαία. «Το θέμα της υγείας του προέδρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στην οποία οι κύριες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρώτο πολίτη της», σημειώνει ο επικοινωνιολόγος, Αντρέι Ζβέριεφ. «Ακούμε σήμερα κάποιες συζητήσεις, ότι όντως, σε κάποιο βαθμό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διάσπαση στις πολιτικές ελίτ. 


Εκπέμπεται ένα συγκεκριμένο σήμα, ότι το κέντρο της λήψης αποφάσεων εξακολουθεί να βρίσκεται στην ομάδα του προέδρου, στο Κρεμλίνο, και κατ’ επέκταση ο πρώτος πολίτης, ο οποίος αποτελεί και τον εγγυητή της λήψης αποφάσεων, βρίσκεται σε άριστη φόρμα και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία του είναι μόνο φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

1 σχόλιο:

  1. δεν ηξερα οτι ο Πουτιν ειχε καρκινο του παγκρεας .του ευχομαι ταχεια αναρρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή