Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΘΕΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ … «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

Ώρα μηδέν για τις διαπραγματεύσεις.

– Με «αστείες» διαρροές το Μαξίμου προσπαθεί να «μαζέψει» το φιάσκο των διαπραγματεύσεων διοχετεύοντας πληροφορίες ότι ο …
Σαμαράς έχει σπάσει τα τηλέφωνα επικοινωνόντας με Ευρωπαίους ηγέτες.


Εικόνα πολιτικής απομόνωσης παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τις ανεπιτυχείς .....

.....προσπάθειες συνεννόησης με την τρόικα.

Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι ουδείς εκ των Ευρωπαίων ηγετών δεν δείχνει την διάθεση να ασχοληθεί με το ελληνικό πρόβλημα. 


Οι ξένοι ηγέτες έδω και αρκετά μεγάλο διάστημα παρέπεμψαν τον πρωθυπουργό στους υπαλλήλους της τρόικας και η χώρα σέρνεται εγκλωβισμένη στις απαιτήσεις κατωτέρων τεχνοκρατών.

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα έχει αναβληθεί επ” αόριστον και αίφνης στο Μαξίμου θυμήθηκαν ότι ....πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο!

Τώρα δηλαδή που χάθηκε το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου για την επίτευξη συμφωνίας, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι πρέπει να μεταφέρουν την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο.

Μάλιστα τα «παπαγαλάκια» των συστημικών ΜΜΕ έχουν αρχίσει να αναπαράγουν διαρροές ότι δήθεν ο Σαμαράς είναι έξαλλος με την τρόικα και ότι έχει σπάσει τα τηλέφωνα επικοινωνώντας με ξένους ηγέτες μεταφέροντας τη δυσαρέσκειά του κλπ κλπ.

Μιλάμε δηλαδή για θεατρική επιθεώρηση και μάλιστα κακόγουστη αφού άπαντες γνωρίζουν πως η μόνη σανίδα υποστήριξης που διαθέτει ο Σαμαράς είναι ο Γιούνκερ, ο λόγος του οποίου δεν έχει πλέον καμία αξία μετά και το σκάνδαλο Lux Leaks στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται.

Ο Γιούνκερ έχει άλλα πολύ πιο σοβαρά προσωπικά προβλήματα να διευθετήσει αφού άλλωστε κατατέθηκε και πρόταση μομφής εναντίον του.

Διαβάζω λοιπόν ότι ο κ. Σαμαράς πήρε τηλέφωνο τον Γιούνκερ και διαμαρτυρήθηκε έντονα για «τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας και για την αδιαλλαξία σε ζητήματα που πλήττουν τις ασθενείς τάξεις».

Το μόνο που δεν μας είπαν τα γνωστά «παπαγαλάκια» της ενημέρωσης είναι ότι ο Γιούνκερ έντρομος πήρε το πρώτο αεροπλάνο προκειμένου να πάει να συλλάβει τους τροικανούς.

Είναι προφανές πως ακόμα κι αν επιτευχθεί στο ελάχιστο μια στοιχειώδης συννενόηση με τα τεχνικά κλιμάκια, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν απολέσει την πολιτική εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων ηγετών και κάτι τέτοιο δύσκολα αντιστρέφεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου