Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ιδού η Ρόδος και μη φοβάστε το πήδημα.

Η εμφάνισή τους προφανώς και δεν αποτελεί σημείο των καιρών. Συνιστούν όμως ένα βρωμερό απόστημα ενός πολιτικού συστήματος που σαπίζει, και ταυτόχρονα μια επικίνδυνη τερατογένεση του πολιτικού καιροσκοπισμού στην κατεχόμενη Ελλάδα…

Η προέλευσή τους δείχνει να είναι ανομοιογενής, αλλά στην ουσία αποτελούν μια ιδιότυπη κάστα "μπαχαλάκηδων", απόλυτα ταυτισμένων με το σύστημα που τους γέννησε, και έχει κάθε λόγο να τους συντηρεί και να τους αναπαράγει.

Εμφανίζονται ως νύφες πολύφερνες, διατεθειμένες να...

πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για ένα ρόλο που δείχνει να είναι πρωταγωνιστικός στις πολιτικές εξελίξεις.

Από μόνο του αυτό το γεγονός, καταδεικνύει πως έχουμε απέναντί μας άδεια πολιτικά τομάρια με μηδενική πολιτική ωριμότητα, που άγονται και φέρονται συγκυριακά, και που η παρουσία τους στην πολιτική ζωή, μόνο με ψήφους ντροπής σε μια γενικότερη στάση ντροπής μπορεί να συνδυάζεται.

Γλείφουν εκεί που έφτυναν, και ξαναφτύνουν εκεί που έγλειφαν, γιατί είναι πρόθυμοι να ξαναγλείψουν στα απομεινάρια της προηγούμενής τους φτυσιάς.

Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι – εξαρτημένοι βουλευτές μας που σιτίζονται παρασιτοβιώντας σε ένα κοινοβούλιο που γράφει σελίδες ντροπής, πρωτόγνωρες στην πολιτική ιστορία του πλανήτη. 

"Αντιμνημονικές" χάρτινες μαριονέτες στην πλειονότητά τους, που οι περισσότεροι από δαύτους έβαλαν τη μνημονιακή τους πινελιά, τη μαύρη εποχή του εθνικού ολετήρα, και οι υπόλοιποι ετοιμάζονται να βάλουν τη μνημονιακή τους σφραγίδα, στην ταφόπλακα της χώρας, με εργολάβο την καταρρέουσα συγκυβέρνηση της καρπαζιάς.

Διόλου παράξενο φαινόμενο η εμφάνιση και η σχετική μακροημέρευσή τους, σε μια πολιτική εποχή που ο πολιτικός όσο και ο προσωπικός εξευτελισμός, αποτελούν μέθοδο και εργαλείο άσκησης της πολιτικής εξουσίας.

Με πρώτο διδάξαντα το πρωθυπουργεύον ανδρείκελο, που δε δίστασε να ορίσει εκπροσώπους και τιμητές του τους χθεσινούς του υβριστές, και που εκείνοι με τη σειρά τους, ανέλαβαν εργολαβικά τη στήριξή του, πιστοποιώντας έτσι πως το μοναδικό τους "προσόν" είναι η μηδενική προσωπική και πολιτική μπέσα, δεν είναι καθόλου παράξενο, το ότι αυτή η πολιτική περίοδος της ταπεινωτικής κατοχής, μετέτρεψε το κατοχικό κοινοβούλιο σε βιομηχανία παραγωγής κατοχικών διαταγμάτων νομοθετικού περιεχομένου, υπερπληθώρας πολιτικών καιροσκόπων που ακούνε στο όνομα ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανεξάρτητοι από τι??? Από τα κόμματα που τους εξέλεξαν??? 


Από τις πολιτικές που υπηρέτησαν??? Από τις ψήφους τις ντροπής που θα τους συνοδεύουν??? 

Ή μήπως από τη στάση του αίσχους που ετοιμάζονται να κρατήσουν, είτε με το να προσφέρουν ένα χρήσιμο δεκανίκι στην κατοχική διοίκηση, είτε με το να βολιδοσκοπήσουν τι εξυπηρετεί καλύτερα τη ματαιοδοξία τους για επαγγελματική αποκατάσταση με αρμοδιότητα βουλευτή, στην κατεχόμενη και πολύπαθη Ελλάδα???
Τίποτε απ όλα δεν είναι αυτή η νεόκοπη ομάδα των πολιτικών γυρολόγων. 

Βαποράκια ευκαιρίας είναι. 

Πρόθυμα να αναλάβουν τον επόμενο ρόλο τους, αν και όποτε το «καθήκον» τους καλέσει. 

Η θλιβερή τους διαδρομή, μιλά από μόνη της για την πολιτική ποιότητα του καθένα.

Κι όποιος απ αυτούς θεωρεί, πως έχει αποδράσει πλήρως από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δεν έχει παρά να το αποδείξει διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτή την ιδιότυπη πολιτική σαβούρα και να καταγγείλει ανοικτά την ερμαφρόδιτη στάση τους.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν, και μη φοβάστε το πήδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου