Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ποιους απειλούν οι λύκοι του εβραϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου ;

 Συντονισμένη και βίαιη υπήρξε η αντίδραση των «αγορών» - του χρηματιστικού κεφαλαίου για να συνεννοούμαστε - στις κυβερνητικές εξαγγελίες για επίσπευση της διαδικασίας ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στο Δεκέμβρη και, πιθανότατα, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Την Τρίτη 9/12 το Χρηματιστήριο κατέρρευσε με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί περί το 13%, ενώ την Πέμπτη 11/12 σημειώθηκε και νέα υποχώρηση της τάξης του 7,5%.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων - αν και η συγκεκριμένη αγορά παραμένει «νεκρή» για περισσότερα από 3 χρόνια, δεδομένου ότι δεν γίνονται δημοπρασίες- εκτινάχθηκαν στην ............περιοχή του 8%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα 3ετή ομόλογα.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απειλή και τους ωμούς εκβιασμούς του διεθνούς κερδοσκοπικού - παρασιτικού κεφαλαίου, που καλύπτεται πίσω από μία μάλλον εύηχη φράση, αυτή των «αγορών».
Η ίδια αντίδραση υπήρξε, όταν ο Σαμαράς «τόλμησε» μπροστά στη Μέρκελ, να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από την εποπτεία της χώρας. Και τότε τα ίδια είδαμε να συμβαίνουν:  κατάρρευση του χρηματιστηρίου και άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. 
Οπότε και η συγκυβέρνηση κατάπιε την γλώσσα της και διέγραψε κάθε σκέψη για απομάκρυνση των εβραιοαμερικάνων (γιατί περί αυτού πρόκειται ) από την ελληνική επιτήρηση.
Τι έχουμε να παρατηρήσουμε μπροστά στις εξελίξεις 
αυτές;
1)Δεν πρόκειται για βίαιη αντίδραση μόνο των 
«αγορών». 
Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας υπήρξε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την εκπρόσωπο της τελευταίας να τάσσεται προκλητικά υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα, αλλά περισσότερο κυνική και απροκάλυπτη, ήταν η παρέμβαση του γερμανού υπουργού  εξωτερικών Σταϊνμάγερ, ο οποίος σε δηλώσεις του, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βενιζέλο, στήριξε απερίφραστα τη σημερινή συγκυβέρνηση, αναφέροντας:  «Θέλω να πω ότι από την δική μας σκοπιά βεβαίως υποστηρίζουμε τις δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, και ελπίζουμε να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και προπάντων τον δύσκολο χρόνο των επόμενων εβδομάδων να σταθούν κοντά μεταξύ τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα πράγματι να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, η οποία υπήρξε στην Ελλάδα».
Την Παρασκευή το βράδυ υπήρξε νέα παρέμβαση στις ελληνικές υποθέσεις, αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ (ναι αυτόν που είχε μετατρέψει τη χώρα του σε παράδεισο φοροδιαφυγής για τις ξένες πολυεθνικές),  ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τη στήριξη του στη σημερινή κυβέρνηση - μαριονέτα στα χέρια των ΗΠΑ και της Γερμανίας.  
Σε δηλώσεις του στην αυστριακή τηλεόραση  ανέφερε πως δεν θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «ακραία δύναμη»απάντησε ότι θα ήθελε «η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των Ευρωπαϊκών διαδικασιών»
Έθεσε μάλιστα τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείται το ελληνικό πολιτικό σύστημα «Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα».
Έχουμε δηλαδή συνδυασμένα πυρά, τόσο από τα πιράνχα του χρηματιστικού κεφαλαίου, όσο και από τους ευρωπαίους - προς το παρόν - παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν ως ενιαίο κέντρο παρέμβασης με στόχο την άσκηση τρομοκρατίας στη κοινή γνώμη και την καταστολή της λαϊκής συνείδησης.  
2) Είναι προφανές, ότι στη σημερινή φάση , ο ελληνικός λαός, όλοι οι αδύνατοι λαοί του κόσμου, ζουν σε καθεστώς ανοιχτής δικτατορίας του κεφαλαίου και των υπερεθνικών του οργάνων (βλέπε ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ κλπ), με την έννοια της ωμής και θρασείας παρέμβασης στις εσωτερικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, μίας τυπικά ανεξάρτητης χώρας.
Στη σημερινή περίοδο η περιβόητη αστική δημοκρατία, δεν είναι παρά φύλλο συκής, ένα άδειο πουκάμισο χωρίς περιεχόμενο και ουσία. 
Οι εθνικές εκλογές - όσο δεν τις έχουν καταργήσει ακόμα - διεξάγονται, κάτω από ένα καθεστώς ανοιχτής τρομοκρατίας, φόβου και ωμών εκβιασμών: ή θα κάνετε αυτό που θέλουμε εμείς - η διεθνής του εβραϊκού κεφαλαίου - ή θα σας λιώσουμε, θα σταματήσουμε την χρηματοδότηση και θα σας αφήσουμε να πεθάνετε από την πείνα.
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.   
3) Η ωμή αυτή επέμβαση, θρυμματίζει και  κονιορτοποιεί  τα ιδεολογήματα περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» και «ιμπεριαλιστικής πυραμίδας» που προβάλλει η νέο -τροτσκιστική ηγεσία του ΚΚΕ.
Η Ελλάδα, όχι μόνο παραμένει εξαρτημένη από τον δυτικό μπλόγκ και πιο ειδικά από τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους, που έχουν μοιράσει μεταξύ τους όλη τη Δυτική Ευρώπη και τις αγορές των πρώην σοσιαλιστικών χωρών,  αλλά τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η εξάρτηση έγινε βαθύτερη και περισσότερο ασφυκτική.
4) Η τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε σε βάρος της χώρας μας, δευτερευόντως αφορά το ΣΥΡΙΖΑ. 
Η απειλή στρέφεται ευθέως κατά του ελληνικού λαού και του ζητούν εδώ και τώρα υποταγή και παράδοση άνευ όρων. 
Το μήνυμα είναι σαφές και δεν χρειάζεται αποκωδικοποίηση.
 Με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο δυνατός προς τον αδύνατο, ο δυνάστης προς το δυναστευόμενο, μας λένε: «Η λεηλασία που έχετε υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια, θα αποτελέσει μία μόνιμη κατάσταση, χωρίς επιστροφή «στις καλές ημέρες του παρελθόντος». Και όχι μόνο αυτό. 
Δεν έχουμε τελειώσει μαζί σας. Θα πρέπει να αποδεχτείτε και νέα βάρβαρα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα φορολογικά βάρη και περικοπές κοινωνικών δαπανών. 
Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μία αγορά εργασίας, όπου θα κυριαρχεί η αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία.
Αυτοί είναι οι όροι μας. ή τους αποδέχεστε, ή σας 
συντρίβουμε».
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν και προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με ύφος επικυρίαρχου της λένε: «δεν μας αρκούν οι έως σήμερα διολισθήσεις και κυβιστήσεις προς το «ρεαλισμό». Ούτε οι όρκοι πίστης για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (συνέχιση των πολιτικών λιτότητας). Απαιτούμε πλήρη ευθυγράμμιση λόγων και έργων».
Και όπως προκύπτει από παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (συνεντεύξεις του μεν  Ν. Παππά στην ιταλική εφημερίδα «LaStampa» όπου και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταφύγουν σε μονομερείς αποφάσεις και του Α. Μητρόπουλου στον «RealFM» όπου, χωρίς περιστροφές,  μίλησε για παράταση του μνημονίου από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) το μήνυμα ελήφθη.  
5) Τι  κάνουμε; Φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Ενός λαού ανυπόταχτου, όπου το αίμα του αντάρτη κυλάει στις φλέβες του. Χρειάζεται σύνεση και δράση. Στην ιταμή επίθεση του ιμπεριαλισμού, πρέπει να απαντήσουμε με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.
Απαιτείται σήμερα η ανάληψη δράσης για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που θα ανοίξει το δρόμο στο σοσιαλισμό.
Στις άμεσες προτεραιότητες του μετώπου, θα πρέπει να είναι η συγκρότηση προγράμματος δράσης, για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, γεγονός που προϋποθέτει προοδευτικές ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία από ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων που θα τις προωθήσει και θα τις υπερασπιστεί σε συμμαχία με το λαϊκό παράγοντα.
Στην καρδιά του προγράμματος αυτού θα πρέπει να βρίσκεται το αίτημα της άμεσης αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η προβολή του αιτήματος αυτού δεν είναι τυχαία. Μετά από 5 χρόνια άγριας λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων από το δυτικό ιμπεριαλισμό, το «όραμα της ΕΕ των λαών και της αλληλεγγύης», της Ένωσης «των ισότιμων εταίρων», έχει ξεθωριάσει και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. 
Η ΕΕ έχει γίνει σήμερα ο αδύνατος κρίκος του ιμπεριαλιστικού συστήματος εξάρτησης και οι ιδέες για αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, προκειμένου η χώρα μας να χαράξει μια πραγματικά ανεξάρτητη πορεία, οργανικά ενταγμένη σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αντιμονοπωλιακών - αντιιμπεριαλιστικών αλλαγών που θα ανοίξει το δρόμο στο σοσιαλισμό, μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος στη λαϊκή συνείδηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου