Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

P. Kazarian : Κι όμως το ελληνικό χρέος είναι μόλις στο 18% του ΑΕΠ !!!

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα αδικείται από τις μεθόδους απεικόνισης του χρέους της με βάση το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο επαναδιατύπωσε ο Paul Kazarian ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του private equity Japonica Partners.

Συγκεκριμένα εξηγώντας ότι εάν εφαρμόζονταν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στα δημόσια οικονομικά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ..........η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν το χρέος της αποτυπωθεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.

Συγκεκριμένα επικαλούμενος λογιστικές απεικονίσεις από μεγάλο ανεξάρτητο οίκο που ζήτησε η Japonica Partners, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ ανέρχεται μόνο στο 18% ενώ της Ιρλανδίας στο..31% και της Πορτογαλίας στο 34%.

Υπενθυμίζει η Japonica Partnerts είχε υποβάλει ανοικτή δημόσια προσφορά για ελληνικά κρατικά ομόλογο και εκτιμάται ότι είναι κάτοχος σημαντικής θέσης στα χρεόγραφα που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά.
Σημειώνεται ότι ο Paul Kazarian ήταν μεταξύ των ομιλητών στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου