Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Λεμονόνερο κάθε πρωί και η ωφέλεια για τον οργανισμό μας.


Η κατανάλωση λεμονόνερου το πρωί θεωρείται μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, ενώ είναι μια από τις βασικότερες των ατόμων που φροντίζουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

Τα λεμόνια είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού κάθε πρωι, διαλυμένος σε χλιαρό νερό προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Να θυμάστε, ωστόσο, να διαλύετε το λεμόνι σε χλιαρό, και όχι κρύο νερό, καθώς το κρύο απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για να το επεξεργαστεί.


Δοκιμάστε λοιπόν, μισό......
.... λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί και σε άδειο –πάντα- στομάχι και ίσως τελικά αυτό να είναι το μυστικό της μακροζωίας και η απάντηση στις απορίες σας...

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό


Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης του λεμονόνερου κάθε πρωί είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η υψηλή περιεκτικότητα των λεμονιών σε βιταμίνη C, δυναμώνει τις άμυνες του οργανισμού απέναντι σε κρυολόγημα και γρίπη.


Πέρα όμως και από την αντιφλεγμονώδη δράση της βιταμίνης C, η C προωθεί την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, ο οποίος παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην προστασία του σώματος απέναντι σε ιούς και μικρόβια.

2. Βοηθάει στη χώνεψη


Ένα πλεονέκτημα του λεμονόνερου, που είναι ίσως και το πιο διαδεδομένο, σχετίζεται με την ανακούφιση που προσφέρει όσον αφορά την καούρα, το πρήξιμο και τη ναυτία, καθώς το λεμονόνερο μπορεί και χαλαρώνει τις τοξίνες στο στομάχι, ώστε να απαλύνει από τα συμπτώματα, που αυτές προκαλούν και τα οποία αναφέρονται παραπάνω.


Επιπλέον, το πρωινό χλιαρό λεμονόνερο με λίγο μέλι, ενισχύει αποτελεσματικά τις προσπάθειές σας να βελτιώσετε το βάρος σας και να χάσετε κιλά.

3. Αποτοξινώνει


Το λεμονόνερο βοηθάει ενεργά το συκώτι να απομακρύνει τις τοξίνες ταχύτερα, εξαιτίας της μεγιστοποίησης που πετυχαίνει το κιτρικό οξύ, όσον αφορά τη λειτουργία των ενζύμων. Το λεμόνι, ακόμα, δρα και σαν καθαριστικό του αίματος, ενώ αυξάνει την ούρηση, με αποτέλεσμα περισσότερη αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και υγιέστερη ουροδόχο κύστη. Ακούγεται, ακόμα, η θεωρία πως το λεμονόνερο βοηθάει στην αποβολή της πέτρας από τη χολή.

4. Προσφέρει καθαρή επιδερμίδα


Δεν είναι από τις πιο γνωστές του ιδιότητες αλλά η βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο λεμόνι, βοηθούν στην απομάκρυνση των ρυτίδων, ελαττώνουν την εμφάνιση κηλίδων και καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αν μάλιστα αλείψετε με λίγο χυμό από λεμόνι κηλίδες και ουλές στο δέρμα, θα παρατηρήσετε τη σταδιακή υποχώρησή τους, ενώ μέσω της αποτοξίνωσης, που αναφέρουμε άνωθεν, ο οργανισμός είναι πιο καθαρός και το δέρμα πιο αναζωογονημένο χωρίς σπυράκια και μαύρα στίγματα.

5. Φρεσκάρει την αναπνοή


Πέρα από τη φρέσκια και δροσερή αναπνοή που σας προσφέρει το πρωινό λεμονόνερο, σας βοηθάει ακόμα στην ανακούφιση από πονόδοντους και ουλίτιδα. Έχετε μόνο υπόψη σας να μη βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως μόλις πιείτε το λεμονόνερο, καθώς το κιτρικό οξύ αποδυναμώνει το σμάλτο και το βούρτσισμα δεν βοηθάει.
Πλύνετε αν θέλετε τα δόντια σας, πριν πιείτε το λεμονόνερο και αφού το πιείτε ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.

clickatlife.gr


6. Αυξάνει την ενέργεια


Η περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία το κάνει ιδανικό για μια δυναμική έναρξη της κάθε μέρας. Το λεμόνι μάλιστα, όντας μια από τις λίγες τροφές που περιέχουν περισσότερα αρνητικά ιόντα, προσφέρει ακόμα περισσότερη ενέργεια, όταν φτάσει στο πεπτικό σύστημα.
Επιπλέον, η μυρωδιά του λεμονιού έχει χαλαρωτική δράση στο νευρικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση του άγχους, της μελαγχολίας και στην περισσότερη διαύγεια, που όλοι χρειαζόμαστε το πρωί.

7. Είναι θεραπευτικό


Το ασκορβικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια ενισχύει τη θεραπεία των πληγών, γι’αυτό και ο χυμός λεμονιού επιταχύνει τη θεραπεία δερματικών πληγών και ουλών. Το ασκορβικό οξύ, επίσης, ενισχύει στην υγεία των οστών, των συνδετικών ιστών και των χόνδρων στο σώμα, ενώ παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Κατά συνέπεια, ένα ποτήρι λεμονόνερο την ημέρα, βοηθάει αποτελεσματικά στη ανάρρωσή σας από ασθένειες και τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου