Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η Βουλή θα είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας.

vouli-geniki23=-952jfd
Σε κόντρα μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης, που διαρκεί ήδη επί μία ώρα, εξελίσσεται η πρόταση της πρώτης να αναβληθεί για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την εξέταση άρσης ασυλίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Αιτία για την οποία ζήτησε την 24ωρη αυτή αναβολή η Πρόεδρος της Βουλής ήταν το γεγονός ότι ο εισαγγελέας των φυλακών δεν έδωσε άδεια εξόδου στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές πάντως, που......
.... μιλούν για άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, υποστηρίζοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η Βουλή αν δεν έχουν άδεια οι Χρυσαυγίτες βουλευτές, ήτοι η Βουλή θα είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι έχει υποστεί διασυρμό από τον Τύπο, αφού πολλές φορές έχει αναβληθεί και όχι από δική του υπαιτιότητα η συνεδρίαση για αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αύριο αδυνατεί να είναι παρών στην Ολομέλεια λόγω άλλων υποχρεώσεων.
«Αν δηλαδή και αύριο ο Εισαγγελέας αποφασίσει να μην έρθουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, εγώ πρέπει να συνεχίσω να διασύρομαι;», αναρωτήθηκε, ζητώντας να συνεχιστεί κανονικά σήμερα η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του.
«Σέβομαι την ευαισθησία σας. Σέβομαι και τον συνάδελφο που ταλαιπωρείται», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ρωτώντας όμως την Πρόεδρο της Βουλής κατά πόσον θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να είναι δέσμια των δικαστικών οργάνων…
«Το Σώμα έχει πάρει απόφαση ότι μπορεί να λειτουργεί με τους παριστάμενους βουλευτές», παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θυμίζοντας ότι ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει με βάση ποιον αριθμό λαμβάνονται οι αποφάσεις, εξού και η πρόβλεψη για 2/3, 3/5 των βουλευτών κ.ο.κ.
«Το προεδρείο εισηγείται. Δεν αποφασίζει, κυρία πρόεδρε. Το σώμα είναι κυρίαρχο», είπε, σημειώνοντας ότι εφόσον εκείνη υπέγραψε την ημερήσια διάταξη για σήμερα, δεν μπορεί να αυτοαναιρείται. «Αφού το Σώμα είναι παρόν, και μπορούμε να αποφασίσουμε, το Σώμα να ψηφίσει αν θέλει να συνεχίσουμε», πρότεινε.
Συμμεριζόμενος τόσο την ευαισθησία της Προέδρου, όσο και την ταλαιπωρία του Αδώνιδος Γεωργιάδη και το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι παρών αύριο, την αναβολή της συνεδρίασης για μία άλλη μέρα ζήτησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Φίλης.
«Με τη δική σας λογική, το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ποτέ στο μέλλον αν δεν υπάρχει άδεια του εισαγγελέα. Αύριο δεν θα μπορούν να εκλεγούν προεδρεία των επιτροπών», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Ντόρα Μπακογιάννη να ζητά επιμόνως τον λόγο λίγο πριν από την δεκάλεπτη διακοπή που ζήτησε η κ.Κωνσταντοπούλου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου