Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικό νόμισμα = εθνική κυριαρχία!

Η σημερινή ευρωζώνη είναι το πεδίο επιβολής απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, μιας ολιγαρχικής νέας τάξης, η οποία χρησιμοποιεί το ευρώ ως μέσο άσκησης ελέγχου κι εκβιασμού κατά των λαών. 
Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση (φεντεραλισμό) με τελικό στόχο την ολοκληρωτική επικράτηση των λίγων ολιγαρχών κατά ολόκληρων λαών! 
Οι άνθρωποι
..που αποτελούν αυτή την αντιδημοκρατική νέα τάξη έχουν ως μόνη αρχή κι επιδίωξη την εξουσία και το χρήμα, έχοντας απολέσει τη συνείδηση, τη σοφία και την ανθρωπιά. 
Εμπόδιο σε όλα αυτά τα καταστροφικά σχέδια στέκεται το εθνικό νόμισμα που σημαίνει εθνική κυριαρχία! 
Πέρα λοιπόν από τις όποιες ουτοπικές αυταπάτες περί Ευρώπης των Λαών (κάτι που δεν διαφαίνεται ως ρεαλιστικό σενάριο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον) αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα!
Το υπέρογκο (ΜΗ βιώσιμο) χρέος σε συνδυασμό με το «σκληρό» κι ελεγχόμενο (από τη νέα ολιγαρχική τάξη) ευρώ αποτελεί λοιπόν σήμερα το βασικό μέσο άσκησης πίεσης κι εκβιασμών κατά των Ελλήνων κι άλλων ευρωζωνικών λαών. Πόσα ακόμα αντιλαϊκά «μέτρα» θα «πρέπει» να πάρουμε; 
Τι ακόμα θα θυσιάσουμε για να παραμείνουμε στο ευρώ και την ολιγαρχική Ευρωζώνη; Ως πότε θα θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία για την παραμονή στην ευρωζώνη και το ευρώ; Ευρωζώνη και ευρώ πάση θυσία; Είναι αυτό λογικό επιχείρημα για μια βιώσιμη Ελλάδα; Η απλή-κοινή λογική απαντά διαφορετικά!
Λογικό συμπέρασμα: Όπως αποδεικνύει και σε πρόσφατο σχετικό άρθρο του ο αξιόλογος Έλληνας οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης (παραθέτοντας μάλιστα κι αδιάσειστα οικονομικά-στατιστικά στοιχεία) πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του ευρώ το ταχύτερο δυνατό, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα για μια ελεύθερη Ελλάδα! 
ΟΧΙ λοιπόν ευρωζώνη κι ευρώ πάση θυσία! Υπάρχει ως βιώσιμη επιλογή και το εθνικό νόμισμα! Η αληθινή δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε έχει αδιέξοδα!
Αν λοιπόν (όπως διαφαίνεται σήμερα) δεν είναι δυνατή η επιθυμητή ριζική δημοκρατική αλλαγή της Ευρωζώνης σύντομα (ώστε να καταστεί Ευρώπη των Λαών κι όχι των ολιγαρχών) τότε δεν θα είναι δυνατή και η απαραίτητη αλλαγή πορείας ΕΝΤΟΣ της ευρωζώνης, άρα θα απαιτηθεί σύντομα άλλη, βιώσιμη εναλλακτική λύση, με πιο πιθανή την κήρυξη επίσημης πτώχευσης για απαλλαγή από το ΜΗ βιώσιμο χρέος (ή την κήρυξή του ως παράνομο κι επαχθές, κατόπιν νόμιμου λογιστικού ελέγχου) και την πιθανότατα απαραίτητη επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ κι ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ που θα σημάνει αληθινά ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! 
Θα υπάρξουν σίγουρα δυσκολίες αρχικά αλλά και ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ αργότερα! 
Ο Ελληνικός Λαός, αν ενημερωθεί και προετοιμαστεί σωστά, θα είναι σίγουρα αποφασισμένος κι έτοιμος (γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί με ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα) να υποστεί ένα διαφορετικό (εκτός ευρώ) δρόμο, δύσκολο βέβαια στην αρχή, αλλά τέτοιο ώστε να μπορεί να νιώθει περήφανος ξανά, με το κεφάλι ψηλά, με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κι ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
Αστέριος Φακίτσας
Ιστορικός-Πολιτισμιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου