Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

«Χωρίς αξιόπιστες προτάσεις από την Αθήνα, η συμφωνία δεν έχει καμία αξία».

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμων συνεργατών της Angela Merkel.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, προϋπόθεση για την έγκριση
της Bundestag είναι η Αθήνα να υποβάλει τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις όπως έχει υποσχεθεί.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που έχουν πάρει για το σπίτι», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της παράταξης όπου ανήκει η Merkel.

«Τότε, η παράταση του προγράμματος βοήθειας [προς την Ελλάδα] θα μπορέσει να εγκριθεί από.......... τη γερμανική Βουλή», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος.

«Η Ελλάδα συνειδητοποίησε επιτέλους ότι δεν μπορεί να εθελοτυφλεί μπροστά στην πραγματικότητα», υπογραμμίζει στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν τη συμφωνία κάποιοι άλλα «γεράκια» του γερμανικού κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει.

«Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην τελική ευθεία», δήλωσε ο Ralph Brinkhaus από το κόμμα της Merkel.

«Οι ευρωπαίοι εταίροι έχασαν ένα μέρος της εμπιστοσύνης τους προς την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η παράταση του προγράμματος κατά τέσσερις μήνες στόχο είχε να αποκαταστήσει αυτή την εμπιστοσύνη», προσέθεσε.

Σύσταση προς την Ευρώπη, να μην εξαπατηθεί από κενές υποσχέσεις, απευθύνει ο Hans Michelbach, ένας ακόμη υψηλόβαθμος γερμανός βουλευτής, τονίζοντας ότι «χωρίς αξιόπιστες προτάσεις από την Αθήνα, η συμφωνία δεν έχει καμία αξία».

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου