Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μισθοί και συντάξεις....

Το δίλλημα υπάρχει. Μισθοί και συντάξεις ή τόκοι και χρεολύσια; 

Ότι απεκάλυψε η κ. Παναρίτη πως οι «δανειστές» πρότειναν δια των «τεχνοκρατών» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην πληρώνει μισθούς και συντάξεις για 1-2 μήνες για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό, το λέω....

.... και το γράφω τρία χρόνια τώρα. 

Και θα πρέπει πολιτικά η κυβέρνηση να θέσει το ερώτημα στην ΕΕ, στη Σύνοδο κορυφής και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και εφόσον δεν συμφωνήσουν τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. 


Προηγούνται οι μισθοί και οι συντάξεις της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων; 


Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.

***********************************************

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προσφεύγει στο διεθνές δικαστήριο κατά της Γερμανίας….


Προσοχή στα «διεθνή δικαστήρια». 

Δεν υπάρχει «διεθνής δικαιοσύνη».

Αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Εκεί θα πρέπει να κατατεθεί η αγωγή και στη συνέχεια θα πρέπει να ζητηθεί η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε διάφορες χώρες, (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα κλπ.) για να πληρωθεί το ποσόν που έχει επιδικάσει το ελληνικό δικαστήριο. 

Για να προσδιοριστεί η σημερινή αξία της οφειλής θα πρέπει να γίνει μια διεθνής διάσκεψη πραγματογνωμόνων και να προσληφθεί ένας «διεθνής οίκος» που θα πληρωθεί με ποσοστά. 

Επειδή οι πληρωμές γινόντουσαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, στον ισολογισμό της οποίας εμφανιζόταν η οφειλή, που τώρα είναι «θυγατρική» της ΕΚΤ , στην υπόθεση εμπλέκεται και η ΕΚΤ

Σ.Χ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου