Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο πατριωτισμός αρχίζει από την πρώτη δημοτικού - Όχι βέβαια στην Ελλάδα των δωσιλογων, νενέκων και εθνομηδενιστων..!

Ως παράδειγμα τίθεται το δημοτικό σχολείο στο Γιάμπολ, όπου κάθε σχολική ημέρα αρχίζει με όρκο ενώπιον της σημαίας και με τις λέξεις «Αγαπώ τη Βουλγαρία»...

Η ιδέα ήταν...

του δασκάλου τους που σύμφωνα με αυτόν, ο πατριωτισμός πρέπει να εκπαιδεύεται από μικρή ηλικία, «τα παιδιά γαλουχούνται με την ιδέα αυτή».

«Εμείς, οι νέοι πολίτες της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, που ορκίζονται μπροστά από τη σημαία της πατρίδας μας, είμαστε αντάξιοι των πολιτών και της χώρας μας, που είναι υπερήφανοι για εμάς. Ζήτω η Βουλγαρία!»

Έτσι, κάθε ημέρα επί έξι μήνες- συνεχίζει το δημοσίευμα- από την πρώτη μέχρι την Δ΄ τάξη αρχίζει η ημέρα με τον όρκο προς την πατρίδα.

Ο συντάκτης του όρκου όπως λέγεται είναι ο δάσκαλος Γκεόργκι Ντίτσεφ και ο οποίος πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνεται σε όλα τα σχολεία.

«Μέσα σε μια κοινωνία με υποτίμηση των αξιών και της έλλειψης εμπιστοσύνης στο κράτος, προσφέρουμε την αγάπη για τη χώρα και θα πρέπει να ανατραφούν με αυτήν τα παιδιά», δήλωσε στην βουλγαρική τηλεόραση BTV ο δάσκαλος των παιδιών.

Οι γονείς αποδέχθηκαν αμέσως την ιδέα αυτή και μαζί με τα παιδιά τους μαθαίνουν τον όρκο στο σπίτι.

«Δίνουμε όρκο μπροστά στη σημαία και προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την πίστη προς την πατρίδα» είπε ένας μαθητής στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου