Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Business Insider: «Ο Καμμένος απειλεί να πνίξει την Ευρώπη με μετανάστες»

business-insider-o-kammenos-apeilei-na-pniksei-tin-eurwpi-me-metanastes
Με άρθρο του με τίτλο: ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες» το Business Insiderσχολιάζει τη δήλωση του Πάνου Καμμένου μιλώντας χθες στο εθνικό συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι αν δεν βρεθεί λύση για την Ελλάδα θα δώσουμε χαρτιά στους μετανάστες για να πάνε στο Βερολίνο.
Το δημοσίευμα αναφέρει:
«Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, έχει απειλήσει να «πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες» ενδεχομένως ακόμα και με Σύρους τζιχαντιστές, αν η Ευρώπη αποτύχει να βρει μια λύση για την ελληνική κρίση χρέους».
«Η δήλωση του έρχεται.....
..... λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των υπουργών οικονομικών του Eurogroup, που θα αποφασίσουν για το κατά πόσον οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση είναι επαρκείς για να δώσουν παράταση στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας».
Επικαλούμενο την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, το δημοσίευμα προσθέτει:
«Ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι μέλος του κατώτερου συνασπισμού της ελληνικής κυβέρνησης, του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, είπε ότι «εάν η Ευρώπη μας αφήσει μέσα στην κρίση, θα την κατακλύσουμε με τους μετανάστες, και ακόμα χειρότερα για το Βερολίνο, επειδή σε αυτό το κύμα των εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών θα υπάρχουν και πολλοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Και συνεχίζει αναφέροντας ότι εάν [το Eurogroup] μας χτυπήσει, εμείς θα τους χτυπήσουμε κι εμείς. 
Θα δώσουμε στους μετανάστες χαρτιά για να ταξιδέψουν εντός της Σένγκεν, έτσι ώστε το κύμα μεταναστών να μπορεί να μετακινηθεί κατ ‘ευθείαν προς το Βερολίνο.»
«Η Σένγκεν περιλαμβάνει 26 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει τα διαβατήρια και λοιπούς ελέγχους στα κοινά τους σύνορα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να μετακινούνται από τη μία χώρα στην άλλη, σαν να βρίσκονται σε ένα ενιαίο κράτος».
«Η Βρετανία δεν είναι μελος της συνθήκης Σένγκεν, η οποία πήρε το όνομά της από τον τόπο όπου υπεγράφη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καμμένος εμπλέκεται σε μια τέτοιου είδους διαμάχης: ο ίδιος αποκάλεσε κάποτε τον Γερμανό υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «persona non grata» στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου