Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο λευκός ιππότης.

       
Η κυβέρνηση πρέπει να διευρύνει τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία και με την Κίνα, χωρίς να έλθει σε σύγκρουση με την Ευρώπη, καθώς επίσης με τις Η.Π.Α. - επιμένοντας σε μία δίκαιη απαίτηση, στη διαγραφή χρέους και συμβιβαζόμενη...
ANALYST.GR

Η κυβέρνηση έχει αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά στη διάθεση της, με τα οποία θα μπορούσε να επιτύχει μία θετική συμφωνία για την Ελλάδα. 
Αυτό που όμως δεν........... διαθέτει είναι ο χρόνος - οπότε δεν επιτρέπεται να τον σπαταλάει, καθυστερώντας να λάβει τις σωστές αποφάσεις που οφείλουν να είναι σταθερές, χωρίς «ήξεις αφήξεις».
Εάν λοιπόν καταφέρει να διευρύνει τη συνεργασία της χώρας μας με τη Ρωσία και με την Κίνα, χωρίς να έλθει σε σύγκρουση με την Ευρώπη και με τις Η.Π.Α., επιμένοντας σε μία δίκαιη απαίτηση (διαγραφή χρέους) και συμβιβαζόμενη στα υπόλοιπα (τα οποία θα μπορούσε να εφαρμόσει αργότερα, όταν η χώρα επέστρεφε στην ανάπτυξη), τότε θα είχε πράγματι εκπληρώσει την αποστολή της - για την οποία και έχει εκλεγεί από τους Έλληνες.
Ειδικά εάν πετύχει ταυτόχρονα μία ευρύτερη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, στη βάση των παραπάνω - τα οποία εύλογα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί κανένα. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, η εξαίρεση των κοινωφελών και των στρατηγικών επιχειρήσεων του δημοσίου είναι εφικτό να επιτευχθεί - όπως επίσης η αναβολή των υπολοίπων για αργότερα, όταν θα έχουν αυξηθεί οι τιμές τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
Ολοκληρώνοντας, το «ή όλα ή τίποτα» δεν είναι μία στρατηγική που υπόσχεται επιτυχία - αν και μπορεί να κάνουμε λάθος. Εκτός αυτού, κανένας δεν πείθεται πως η Ελλάδα είναι δυνατόν να επιστρέψει στις αγορές, καθώς επίσης σε πορεία ανάπτυξης, χωρίς τη διαγραφή χρέους - οπότε δεν πρέπει να το αναιρεί η κυβέρνηση, επιλέγοντας να επιμένει σε όλα τα υπόλοιπα, κυρίως επειδή έτσι δεν γίνεται καθόλου πιστευτή. Καλύτερα λοιπόν η διαγραφή, χωρίς όλα τα υπόλοιπα, παρά το αντίθετο - αυτό τουλάχιστον θεωρούμε εμείς ως την καλύτερη στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου