Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο χρόνος εξαντλείται - Η Ε.Κ.Τ. ετοιμάζεται να «κλέψει» τις Ελληνικές καταθέσεις!

Ο άνθρωπος που πρώτος αποκάλυψε την «κλοπή» των καταθέσεων των Ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εν συνεχεία έκανε μια τρομακτική πρόβλεψη για τη χώρα μας, μετρά πλέον αντίστροφα για την εκπυρσοκρότηση που θα απειλήσει όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο James Turk αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Ο καθένας παίζει σκληρό παιχνίδι στην Ελλάδα.  
Η αντιπαράθεση μεταξύ........... της Ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της έχει φτάσει σε μεγάλα επίπεδα κρίσης και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να περιμένουμε να δούμε ποιος θα εκπυρσοκροτήσει πρώτος. 
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι έχει σχεδόν ξεμείνει από χρήματα… 
Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δανειστεί περισσότερα χρήματα από την ΕΚΤ ή από τις Ελληνικές τράπεζες, που έχουν λάβει εντολή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην δανείζουν περισσότερα χρήματα στην Ελληνική κυβέρνηση. 
Τα χρήματα που η κυβέρνηση λαμβάνει από τους φόρους είναι μόνη πηγή μετρητών εσόδων. 
Και αυτά τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλότερα από ό, τι η Ελληνική κυβέρνηση περίμενε».
Το πρόβλημα είναι η Τρόικα
Από την άλλη πλευρά της συμφωνίας βρίσκεται η λεγόμενη «τρόικα» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), η οποία αρνείται να δώσει έδαφος στη χώρα. 

Απαιτεί από την Ελλάδα να υπογράψει και να συμφωνήσει με τους όρους διαπραγμάτευσης που έγιναν με τις προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις και την εξόφληση του χρέους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. 

Αλλά ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν αυτά τα χρέη να αποπληρωθούν είναι η Τρόικα να δανείσει την επόμενη δόση (€ 7.500.000.000) στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Ωστόσο, αυτό που κάνει η Τρόικα είναι να συσσωρεύει περισσότερο χρέος πάνω στο ήδη τεράστιο που έχει ήδη υποχρεώσει την Ελλάδα να γονατίσει. 

Δίνοντας στην Ελλάδα περισσότερα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών, η τρόικα ελπίζει ότι μπορεί να κάνει την Ελλάδα να φαίνεται αδύναμη, ενώ δεν είναι. 

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσει τα χρέη της.

Η ΕΚΤ προετοιμάζεται να αρπάξει από την Ελλάδα τις τραπεζικές καταθέσεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη την «πυρηνική επιλογή» για «κλοπή» των χρημάτων των καταθετών από τις Ελληνικές τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας προς αυτή, αλλά αυτή η στιγμή βρίσκεται πολύ κοντά. 

Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για την ΕΚΤ να πάρει πίσω τα χρήματά της. 

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι η έκθεση για την Ελλάδα ανέρχεται στα 110 δις €, που είναι η μία πλευρά της σημαντικής εξίσωσης που θα καθορίσει πότε οι ελληνικές τράπεζες κρατικοποιήθηκαν. 

Η άλλη πλευρά της εξίσωσης είναι το τρέχον επίπεδο των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες.

Ο χρόνος εξαντλείται

Δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε πρόσφατες εκθέσεις για το τι παραμένει σε καταθέσεις στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

Η καλύτερη εικασία φαίνεται να είναι ότι το σύνολο των καταθέσεων είναι περίπου € 130 δισεκατομμύρια, αλλά οι καταθέσεις εξακολουθούν να συρρικνώνονται. 

Έτσι, ακόμη και αν η ΕΚΤ δεν προσφέρει περισσότερα δάνεια, αυτά τα δύο σύνολα εξακολουθούν να συγκλίνουν. 

Δεν θα επιτρέπεται το οτιδήποτε. 

Η ΕΚΤ θα λάβει τα χρήματα των καταθέσεων πριν αυτές οι δύο γραμμές διασταυρωθούν για να αποπληρώσει τα δάνειά της στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. 

Τα ομόλογα της έχουν υποβαθμιστεί και πάλι και είναι πλέον βαθιά μέσα στο έδαφος («σκουπίδια»). 

Και παρά το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι οι Ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, όλες οι ενδείξεις φανερώνουν πως ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι σε μεγάλο βαθμό αφερέγγυο. 

Η Ελλάδα γίνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία. 

Και ο κίνδυνος τώρα είναι ακόμα χειρότερος καθώς η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα και προετοιμάζει για χρεοκοπία λόγω των 325 € δις του χρέους, η οποία μοιάζει όχι μόνο αναπόφευκτη, αλλά επίκειται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου