Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο ΑΝΤΡΑΣ θέλει τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας … για να μας ξανασώσει !

147833-samaras1
Μεγάλο το θράσος σου αντωνάκη …
Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας διαγκωνίζεται με τους διεθνείς δανειστές και ταυτοχρόνως προσπαθεί να έρθει σε μια συμφωνία μαζί τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ανοιχτός στο να προσφέρει πολιτική διάσωση.
Δύο μήνες μετά το πέρας των εκλογών και την απομάκρυνση του από τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg και μέσω αυτής διατρανώνει την προθυμία του να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότηταςαν .....
......το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Αν το σχέδιο είναι παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, τότε θα παράσχουμε στήριξη. Η έξοδος θα σηματοδοτήσει μια ολοκληρωτική καταστροφή». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητεί ανοιχτά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διατήρηση της χώρας στο ευρώ και τόνισε πως το ευρώ η μόνη πιθανή οικονομική πορεία για την Ελλάδα.
Σαμαράς: Ναι σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ
«Για την Ευρωζώνη, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλες, όπως ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι τεράστιες. Θα πρόκειται για μια πολιτική καταστροφή».
Πολλά λόγια, καμία πράξη
Τη στιγμή που τα μετρητά εξαντλούνται και η διαφαινόμενη ύφεση προβάλλει πιο έντονη από ποτέ, η κυβέρνηση παρατείνει τις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και προσπαθεί να εξάγει από τις συνομιλίες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διάσωσή.
Ο Αντώνης Σαμαράς αντιτείνει: «Η αγορά ασφυκτιά λόγω της αβεβαιότητας. Ο Τσίπρας πρέπει να κόψει τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός ανεβαίνει».
 Η απάντησή του στην πρόθεση του Τσίπρα να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της Ευρωζώνης, είναι η εξής: «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καμία ενέργεια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. 
Η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει τη λίστα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούν την επέκταση του προγράμματος διάσωσης. Αν έχουν πάρει ιδεολογικές αποφάσεις ότι δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία, τότε πηγαίνουμε σε στάση πληρωμών».
Δεν θα μας δώσουν χρήματα
Η κριτική του Αντώνη Σαμαρά εστιάζεται και στο γεγονός ότι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα σταθούν απέναντι στην Ελλάδα, αν χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη. «Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα, οι χώρες που έχουν επικείμενες εκλογές και οι χώρες που έχουν περάσει από ένα πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν χρήματα, αν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντι-ευρωπαϊκό τρόπο», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει τις επικρίσεις ότι δεν παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποτρέψει την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, επισημαίνοντας πως το κόμμα του υποστήριξε τα δύο νομοσχέδια που μέχρις στιγμής έχει φέρει ο Τσίπρας στη Βουλή. 
Για να καταλήξει με δηκτικό τρόπο: «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου οι Ιρανοί, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι ένα σοβαρό φιλοευρωπαίος;».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου