Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Συναγερμός: Το Grexit έχει μετατραπεί σε... Grefault!!!

Ο άνθρωπος, που πρώτος που προέβλεψε πως οι καταθέσεις των Ελληνικών τραπεζών θα «κλαπούν» από την ΕΚΤ, αναφέρει πως η ελληνική κρίση επιταχύνεται και είναι έτοιμη να προκαλέσει ένα παλιρροϊκό κύμα στην αγοράς του Χρυσού και Ασημιού…

«Το μεγάλο άλμα σήμερα...στην τιμή του χρυσού και του αργύρου μας δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», αναφέρει ο James Turk. 

Και συνεχίζει: 

Οι αγοραστές τους δεν μιλούν πλέον για....

.... ένα Grexit και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

Προσοχή, το Grexit έχει μετατραπεί σε Grefault – Χρεοκοπία της Ελλάδας για τα χρέη της. Ο αντίκτυπος της αθέτησης θα είναι σεισμικός. 

Η Ελλάδα χρωστάει περίπου 300 δις €. 

Εκτιμώ ότι περίπου € 150 δισεκατομμύρια του χρέους έχουν μετακινηθεί από ιδιωτικά χέρια – κυρίως τράπεζες – σε κυβερνήσεις της ΕΕ, όπως η Ελληνική κρίση συνεχίστηκε κατά τα τελευταία δύο χρόνια. 

Έτσι, αντί των τραπεζών, χρήματα τα χάσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, που θα χτυπηθούν από μια μεγάλη απώλεια, ως αποτέλεσμα μιας Grefault. 

Αυτή η τεράστια επιβάρυνση των φορολογουμένων θα δημιουργήσει σοκ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός από ό, τι κατέχουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, η έκθεση για τον πιστωτικό κίνδυνο της ΕΚΤ στην Ελλάδα είναι πλέον στα € 113 δισεκατομμύρια, διότι τέθηκε και πάλι το ποσό που έχει δανείσει στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας της. 

Έτσι, η έκθεση της ΕΚΤ έχει αυξηθεί περαιτέρω ενώ οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να μειώνονται. 

Οι καταθέτες συνεχίζουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις Ελληνικές τράπεζες.

Δεν θέλουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής, ωστόσο οι αγοραστές στρέφονται σε χρυσό και ασήμι και η ζήτηση για φυσικά μέταλλα κάνει τους επενδυτές να φαίνονται σαν να προετοιμάζονται για ένα Grefault.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου