Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ως οφείλει απέναντι στους Έλληνες που την εξέλεξαν να κρατήσει τις "κόκκινες" γραμμές και στην "αντιπροσφορά" της στους δανειστές προτείνει ΞΑΝΑ αυτά που είχε προτείνει και πριν.
Επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός μένει πιστός στην γραμμη "για εμάς υπάρχει μόνο η ελληνική πρόταση πάνω στο τραπέζι" συνεπώς πρόκειται για μια πρόταση "you like it or not" προς τους δανειστές
Στην δημοσιότητα δόθηκε η αντιπροσφορά της κυβέρνησης στις εγκληματικές προτάσεις των δανειστών, αρνούμενη για άλλη μια φορά να επιτρέψει το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών για να μην χάσουν τα χρήματα που ΔΕΝ παρήγαγαν με κόπο και ιδρώτα οι δανειστές αλλά τα δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια κατασκευής "αεροχρήματος" λόγω του εγκληματικού σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιτρέπει σε διάφορους να αποκτούν περιουσίες "τζογάροντας" κάθε μέρα, και αυτοβαφτίζονται "επενδυτές"
Σύμφωνα με ......
....το έγγραφο το Μαξίμου προτείνει πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος στο 0,6% και 1,5% το 2016. Η κυβέρνηση προτείνει 3 συντελεστές ΦΠΑ, στο 6%, 11% και στο 23% - Στο μικρό συντελεστή εντάσσονται φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Διπλασιασμός έως και τριπλασιασμός της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000.
....το έγγραφο το Μαξίμου προτείνει πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος στο 0,6% και 1,5% το 2016. Η κυβέρνηση προτείνει 3 συντελεστές ΦΠΑ, στο 6%, 11% και στο 23% - Στο μικρό συντελεστή εντάσσονται φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Διπλασιασμός έως και τριπλασιασμός της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000.
Αύξηση φόρου από το 10% στο 13% για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
Το φως της δημοσιότητας είδε η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, η οποία δόθηκε στους δανειστές και η οποία όπως φαίνεται από το σχέδιο των Θεσμών έχει λίγα κοινά στοιχεία.
Σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου, η πρόβλεψη για πρωτοενές πλεόνασμα φέτος θα είναι 0,6%, 1,5% για το 2016, 2,5% για το 2017 και 3,5% για το 2018 έως το 2022.
Σχετικά με τους συντελεστές του ΦΠΑ, η ελληνική πρόταση αφορά έναν χαμηλό συντελεστή στο 6%, έναν συντελεστή 11% και έναν υψηλό συντελεστή στο 23%. Στον χαμηλό συντελεστή θα ενταχθούν μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα.
Στο 11% η ελληνική πρόταση εντάσσει τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βασικά φρέσκα τρόφιμα, ενώ στον ίδιο συντελεστή εντάσσεται ο τουρισμός, η ενέργεια και το νερό.
Τα περισσότερα τρόφιμα πηγαίνουν στο 23% και σε αυτό τον συντελεστή περιλαμβάνονται τα είδη αλιείας εκτός από τα ψάρια, τα γλυκά, τα μακαρόνια, τα σάντουιτς, οι σοκολάτες, οι σάλτες και πληθώρα άλλων προϊόντων. Ήδη αυτό που δίνει η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ. Καθώς θα χτυπηθεί η διατροφή των Ελλήνων οι οποίοι θα αναγκαστούν να τρώνε μακαρόνια πρωί, μεσημέρι, βράδι προς χαρά κάποιων "μισάνθρωπων" στο εξωτερικό.
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.
Ο Αλ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης εν όψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το tweet του πρωθυπουργού για την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση:
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πια έχει προβλήματα επιβίωσης και διαβίωσης.
Η πρόταση είναι "Τake it or leave it" και εναπόκειται πλεόν στους δανειστές να προχωρήσουν σε ρήξη ή να λογικευθούν, διότι αυτός που πρέπει να ανησυχεί είναι αυτός που του χρωστάνε πολλά λεφτά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου