Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ...Διαβάστε, έχει ενδιαφέρον...

«Αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση».

Μια από τις πολλές διατάξεις που ψηφίστηκε προχθές μαζί με τα λοιπά προαπαιτούμενα,η οποία μάλιστα είχε προταθεί από την ελληνική πλευρά  και την είχε αποδεχθεί η πλευρά των δανειστών εν τυμπάνοις και χορδοίς(ήταν κι ένας από τους λόγους αλλαγής στάσης του Βαρουφάκη στη ψηφοφορία μιας και ήταν ο «πατέρας» της πρότασης).

Πρόκειται για μια διάταξη που πίσω από τον…αθώο και φιλόδοξο τίτλο της κρύβει τον εφιάλτη της πλήρους απορρύθμισης του κράτους και της διάλυσης των δομών του! 

Σύμφωνα,λοιπόν,με αυτή τη διάταξη,αν ο προϋπολογισμός του κράτους πέσει έξω,τότε αυτομάτως-χωρίς καμιά συζήτηση στη Βουλή,χωρίς καμιά ψήφιση νόμου,χωρίς καμιά……αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού-και μόνο με την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ θα πέφτει τσεκούρι σε δαπάνες παιδείας,υγείας,πολιτισμού,δημόσιας διοίκησης που θα φτάνει μέχρι και σε απολύσεις προσωπικού! 
Με λίγα λόγια,ενώ πχ.θα έχουμε κοιμηθεί το βράδυ ξέροντας πως το παιδί μας πάει σε συγκεκριμένο σχολείο,μπορεί το πρωί που θα ξυπνήσουμε να το βρούμε κλειστό και τους δασκάλους απολυμένους(μιας και σύμφωνα με το νόμο Αρβανιτόπουλου,οι θέσεις των διδασκόντων υπάρχουν…όσο υπάρχει και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν)και να ψάχνουμε να βρούμε σχολείο για να στείλουμε το καμάρι μας! 
Ή το κέντρο Υγείας της πόλης μας να πάψει να υφίσταται!
Αν το θεωρείτε υπερβολικό,τότε ρωτήστε-όσοι έχετε-γνωστούς σας από την Πολωνία ή τις Βαλτικές «Δημοκρατίες» που η αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση όχι μόνο λειτουργεί,αλλά είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στα παραπάνω κράτη! 

Αυτοί δηλαδή πέρασαν στο Σύνταγμα τους τη μόνιμη,αέναη λιτότητα και τη διαρκή διάλυση των κρατικών δομών τους!

Για να δώσω ένα παράδειγμα,θα αναφέρω πως την τελευταία φορά που ήμουν στην Πολωνία περάσαμε με τη γυναίκα μου από το νοσοκομείο όπου γεννήθηκε η κόρη μας. Δεν υπάρχει πια, έκλεισε ένα πρωινό, το κτήριο πουλήθηκε σε ιδιώτη και τώρα ανακαινίζεται για να φιλοξενήσει…super market της αλυσίδας Tesco! 

Ακόμα,ο κουνιάδος μου που έπασχε από παχυσαρκία έπρεπε να περιμένει με κίνδυνο της ζωής του 2,5(!)χρόνια για να εγχειριστεί γιατί είναι πια εγγεγραμμένος στον προϋπολογισμό υγείας συγκεκριμένος αριθμός επεμβάσεων ετησίως και ανά ασθένεια και όταν ξεπερνιέται το όριο έχεις δύο προοπτικές: Ή περιμένεις την επόμενη χρονιά ή πας στο ιδιωτικό θεραπευτήριο(με ότι αυτό σημαίνει για τη τσέπη σου)!

Αυτά,λοιπόν,τα…ωραία ψηφίστηκαν πριν λίγες ημέρες(κάτω από πίεση,δε λέω)και που θα καθορίζουν κρατικές λειτουργίες και ανθρώπινες ζωές από δω και στο εξής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου