Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Νέα εθνική ήττα! Η Τουρκία κάνει την ρακή παγκόσμιο brand με εξαγωγές και στην Ελλάδα!

Τα τουρκομογγόλια αλωνίζουν με τα προϊόντα ΜΑΣ, με την ιστορία ΜΑΣ.. κι εμείς... αγναντεύουμε το υπερπέραν!

Η τουρκική εταιρεία αλκοολούχων ποτών, Mey, τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις διαφημιστικές εκστρατείες για να προωθήσει στην παγκόσμια αγορά, το παραδοσιακό ποτό ρακή και να το μετατρέψει σε διεθνές brand.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Galip Yorgancıoğlu, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ, ότι...

η διαφημιστική καμπάνια για το ρακή έχει τίτλο «Χαλαρώστε στον κόσμο σας» (Unrush your World), σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει την τάση που επικρατεί διεθνώς για χαλαρό ποτό και φαγητό και που έρχεται να δώσει απάντηση στους γρήγορους ρυθμούς των fast food.

Ο Yorgancıoğlu, δηλώνει: «Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα της διαφημιστικής εκστρατείας μας, το 2014 πραγματοποιήσαμε εξαγωγές ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στόχος μας είναι να εξάγουμε δέκα εκατομμύρια λίτρα ρακή κάθε χρόνο»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές γίνονται σε Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα και συμπλήρωσε, ότι παρά την Ελληνική οικονομική κρίση, οι πωλήσεις του τουρκικού αλκοολούχου ποτού έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στην Ελλάδα!

Οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και οι Σέρβοι χαρακτηρίζουν την ρακή εθνικό τους ποτόενώ η λέξη παράγεται από τα αρχαία Ελληνικά

Το ρακί ή η ρακή, σημαίνει το απόσταγμα που παράγεται από στέμφυλα ή στράφυλα, από ρώγες ή αρχαία Ελληνικά, ραξ ή ιωνικά ρωξ, δηλαδή ρώγες σταφυλιών! 

Η ρακή λέγεται και τσικουδιά, επειδή τα στέμφυλα στην Κρήτη λέγονται και τσίκουδα. 

Σε άλλα μέρη της χώρας μας τα στέμφυλα ονομάζονται και τσίπουρα, έτσι, σε αυτά τα μέρη η ρακή ονομάζεται και τσίπουρο.

Πάντως, προς το παρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής εταιρείας παραγωγής ρακή, η εξαγωγή του γίνεται σε 55 χώρες, ενώ η εταιρεία διαθέτει γραφεία σε 80 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. 

Άντε... στην υγειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου