Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Tελείωσαν ολοκληρωτικά και τους Δημ. Υπαλλήλους! Διπλό χτύπημα της τελευταίας στιγμής για τους δημόσιους υπάλληλους...

Διπλό χτύπημα της τελευταίας στιγμής για τους δημόσιους υπάλληλους
Από το "PRESS-GR"
Διπλό “χτύπημα” της τελευταίας στιγμής για τους δημόσιους υπαλλήλους, με την τροπολογία που κατατέθηκε για το Ασφαλιστικό. Προβλέπεται η επέκταση και σε αυτούς της κατάργηση της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, εάν φύγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ το "πέναλτι" ανεβαίνει πλέον στο 40%.

Η ισχύουσα.....
.... νομοθεσία προβλέπει ανώτατο όριο συνταξιοδότησης το 67ο έτος της ηλικίας. Για όσους δημοσίους υπαλλήλους φύγουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο συνταξιοδότησης υπάρχει πρόσθετο πέναλτι μείωσης κατά 10% της σύνταξης, το οποίο φθάνει στο 40%, αν συνυπολογιστεί με την μείωση της σύνταξης που ήδη ισχύει. Επίσης, καταργείται και για τους δημοσίους υπαλλήλους η κατώτατη σύνταξη των 346 ευρώ. Στο εξής θα παίρνουν μόνο την σύνταξη που αναλογεί στα ένσημά τους.
Έντονη αντιπαράθεση όμως προκάλεσαν και οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των ενστόλων, οι οποίοι θα μπορούν τελικά να βγουν στη σύνταξη είτε με 40 χρόνια υπηρεσίας ή στα 60 τους χρόνια. 
Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα είναι υποχρεωμένα, μετά τη δημοσίευση του νόμου να αποχωρούν πριν το 58ο έτος της ηλικίας τους. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΜEGA, για όσα από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ασκούν ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο έργο, όπως είναι για παράδειγμα οι πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών, τα πληρώματα των υποβρυχίων, οι ναρκαλιευτές, εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι πάγιες διατάξεις όπως αυτές ισχύουν σήμερα.
Για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει, το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 62ο έτος για μειωμένη. 
Με βάση τη νέα νομοθεσία εγκλωβίζονται 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που θα αναγκαστούν να βγουν αργότερα στη σύνταξη. Όποιος συμπληρώσει το 50 έτος μετά τη ψήφιση του νόμου θα δουλέψει πέντε επιπλέον χρόνια και θα βγει στη σύνταξη στα 55 έτη αντί στα 50.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Μητρόπουλου για το ενδεχόμενο σύνταξης στα 69 έτη, εάν συνδεθεί η συνταξιοδότηση με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. “Ανά τριετία, τα όρια ηλικίας από το '22 και μετά θα ανεβαίνουν ανάλογα με το προσδόκιμο. 

Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός”, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου