Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

H μεγάλη επιτυχία του τρίτου Μνημονίου δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα...;

tsiprasΑναστάτωση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του απόρρητου τηλεγραφήματος του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, που αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ καθοδηγούσαν τον Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ.

Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα αλλάζουν τα δεδομένα, αφού είναι φανερό πια πως η μεγάλη επιτυχία του τρίτου Μνημονίου δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ........στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα ακουστικό στο αυτί και οι Αμερικανοί του έλεγαν τι να της λέει.

Βέβαια, τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι πολύ καλά – αφού τα έμαθε στα 40 του χρόνια- και υπήρξαν στιγμές που ο Αλέξης έλεγε άλλα από αυτά που του έλεγαν οι Αμερικανοί, αλλά ευτυχώς στο τέλος κατάφερε να πει όσα του έλεγαν και έτσι φτάσαμε στην εθνική επιτυχία του τρίτου Μνημονίου.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, κάποια στιγμή οι Αμερικανοί εκνευρίστηκαν με την Άνγκελα Μέρκελ και σχολίασαν φωναχτά «φάκιν μπιτς» αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν το κατάλαβε και είπε στην Άνγκελα Μέρκελ «φακιν μπιτς» -με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να τιναχτεί η διαπραγμάτευση στον αέρα και να μείνουμε χωρίς Μνημόνιο- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως δεν το έλεγε σε εκείνη αλλά στην γυναίκα του που ξέχασε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό.

Κάποια στιγμή, οι Αμερικανοί έκαναν πλάκα στον Αλέξη Τσίπρα και του είπαν από το ακουστικό να πιάσει το βυζί της Μέρκελ, ο Αλέξης της το έπιασε, η Μέρκελ σοκαρίστηκε -αλλά κολακεύτηκε κιόλας- και ο Αλέξης δικαιολογήθηκε πως της έπιασε το βυζί γιατί είναι τόσο στητό που ήθελε να δει αν είναι αληθινό.

Πάντως, είναι μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα πως δεν εκτελεί μόνο τις εντολές των Γερμανών αλλά και τις εντολές των Αμερικανών.
Αυτό είναι που λένε «περήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

(Ευτυχώς που έχουμε αριστερή κυβέρνηση. Φαντάζεστε να κυβερνούσε η Δεξιά;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου