Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Η ελάφρυνση χρέους ανοίγει τις πόρτες στα θηρία

Το παραμύθι της ελάφρυνσης του χρέους που τόσο επιμένει η κυβέρνηση και το φέρνει ως μεγάλη της επιτυχία όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν είναι τίποτε άλλο από μία ιστορία που εξελίσσεται από το 2011 και που θέλει μία και καλή να παρατείνει την σκλαβιά των Ελλήνων για δεκαετίες και να σιγουρέψει τα οικονομικά κοράκια, που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα την ώρα που γινόταν η καταστροφή της χώρας, ότι τα λεφτά τους ούτε θα τα χάσουν αλλά θα κερδίζουν σίγουρα με το ανάλογο επιτόκιο. Το επιτόκιο θα ....
.....ανεβαίνει όσο τραβάνε οι κυβερνήσεις το χρόνο αποπληρωμής του χρέους. 

Όσο μεγαλύτερο χρέος και μεγαλύτερη διάρκεια η αποπληρωμή τόσο μεγαλύτερο το κέρδος τους.

Δεν πρόκειται λοιπόν, για καμία μείωση του χρέους της Ελλάδας αλλά για ένα τραπεζικό παιχνίδι μεταξύ κρατών και τραπεζών με ισχυροποίηση των Τραπεζών και αποδυνάμωση των κρατών. 

Η Ελλάδας ούτως ή άλλως δεν έχει το δικαίωμα πλέον να μιλάει για κούρεμα του χρέους διότι με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου του 2011 σταμάτησε οποιοδήποτε δικαίωμα της να μπορεί να τροποποιήσει την διάρκεια των ομολόγων της αλλά και το επιτόκιο αυτών με ένα νόμο (όπως ίσχυε πριν τη μνημονιακή εποχή).  

Ακόμη και η συζήτηση περί απεχθούς χρέους είναι μονομερής κίνηση της κυβέρνησης που πέφτει στο κενό αν μάλιστα δεν τιμωρηθεί με ποινή από την Ε.Ε διότι οι μονομερείς κινήσεις μέσω Μνημονίου 3 επιβάλλουν κυρώσεις. 

Από την στιγμή που τα ομόλογα  το 2011 "αναβαθμίστηκαν" με την εγγύηση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και Σταθερότητας κουμάντο κάνουν οι Θεσμοί με την στήριξη  του αγγλικού δικαίου που είναι φτιαγμένο να προστατεύει τον πιστωτή και όχι τον οφειλέτη. 

Τυχαίο δεν είναι ότι το 2011 όσα κοράκια είχαν στα χέρια τους ομόλογα τα αντάλλαξαν με ομόλογα 30 ετών που είναι εγγυημένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 

Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το νέο δάνειο να έρθει με 30ετή στήριξη από τον ίδιο Μηχανισμό. 

Πήρε δάνειο από εκεί που οι κάτοχοι του χρέους της Ελλάδας έχουν ανταλλάξει ή αγοράσει ομόλογα χρέους και δήθεν ανάπτυξης από την αρχή της καταστροφής της χώρας.

Η ΕΚΤ βιάζεται να "σώσει" τις ελληνικές τράπεζες

Από σήμερα και για τις επόμενες εβδομάδες  στο κέντρο της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη στελέχη των ελληνικών τραπεζών κάνουν το νέο σχέδιο σωτηρίας των ελληνικών τραπεζών αφού πρώτα έχουν κλείσει όλα τα υποκαταστήματα αυτών σε Βαλκάνια, Νοτιανατολική Ευρώπη  και Τουρκία. 

Η άμεση πώληση σε ιδιώτες των ελληνικών τραπεζών είναι το επίκεντρο για την "δήθεν" ανακεφαλαιοποίηση τους με χρήματα ιδιωτών αλλά με τα δάνεια των τραπεζών τα τελευταία 5 χρόνια να φορτώνονται στην πλάτη των Ελλήνων.  

Θυμίζει το 2003 η κατάσταση στην Ισλανδία όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την πλήρη αποκρατικοποίηση των τραπεζών και την πλήρη εξουσία τους σε πολίτες που ήταν φορτωμένοι με δάνεια στέγασης και επιχειρήσεων. 

Την κατάσταση εκεί την έλυσε ο ίδιος ο λαός ο οποίος πριν δύο ημέρες αποπλήρωσε και το ΔΝΤ οκτώ μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης βγάζοντας και τον τελευταίο οικονομικό μακελάρη από την πλάτη της χώρας.  

Μόνο που εκεί είναι Ισλανδία ενώ εδώ είναι -με τις υπογραφές των ευρωπαϊστών- αποικία της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου