Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ» ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ (βίντεο)

Τι μας περιμένει; Ποιο θα είναι το μέλλον; Το ντοκιμαντέρ «Παγκόσμια Τάξη» προβλήθηκε στο Rossiya 1 απόψε. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν συνέντευξη ....
...για το ντοκιμαντέρ.
Για να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Παγκόσμια Τάξη» απευθύνθηκαν προς τους πλέον σημαίνοντες πολιτικούς, φιλόσοφους, σκηνοθέτες, οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο.
Στο επίκεντρο, μια συνέντευξη από έναν εκ των πρωταγωνιστών της σύγχρονης πολιτικής σκακιέρας, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας το........ Sputnik συγκέντρωσε τα καλύτερα κομμάτια της συνέντευξης με τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Πούτιν τόνισε τη σημασία του να είναι προσεκτικοί όταν πρόκειται για πυρηνικά όπλα, δηλώνοντας ότι παρόλο που η Ρωσία έχει τα πυρηνικά της έτοιμα, «ποτέ είτε απείλησε ή, δεν θα απειλούσε με το πυρηνική ρόπαλό της άλλους».
«Ελπίζω ότι κανείς δεν είναι αρκετά τρελός στον Πλανήτη Γη ώστε θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.
Όσον αφορά το ζήτημα της ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι τα μειονεκτήματα μιας εθνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να αποτελούν λόγο για μία παρέμβαση.
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην υπονομεύονται νόμιμες κυβερνήσεις, να μην καταστρέφεται η κρατική υπόσταση τους, ακόμη και αν φαίνεται να είναι ατελής» είπε ο πρόεδρος.
«Νομίζω ότι κανείς δεν θα πρέπει να επιβάλει ποτέ οποιεσδήποτε αξίες, τις οποίες αυτός / αυτή θεωρεί ότι είναι σωστές, σε άλλους. Εμείς [Ρωσία] έχουμε τις δικές μας αξίες και τις δικές μας ιδέες για τη δικαιοσύνη», εξήγησε ο Πούτιν.
Ορισμένες χώρες εκεί έξω έχουν «χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας» νομίζοντας ότι θα μπορούσαν να πουν στη Ρωσία πώς να κάνει την πολιτική της. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα με τον Πούτιν.
«Υποθέτω ότι οι πολιτικοί νεόπλουτοι έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας … Υπάρχουν ορισμένες χώρες και έθνη που δεν θα δεχτούν ποτέ δευτερεύοντα ρόλο, έναν ρόλο μιας κατεχόμενης χώρας, ή κάποιο είδος υποτέλειας. Θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Αρκετά σύντομα, υποθέτω», δήλωσε ο Πούτιν
Η γεωπολιτική είναι ένα σημαντικό θέμα που ο κόσμος πάντα αντιμετώπιζε. Ο Πούτιν θεωρεί ότι αν δεν μπορεί να αποφευχθεί η γεωπολιτική μάχη, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να είναι πολιτισμένη, με τις αρχές της ομοιόμορφα κατανοητές και υπό επίβλεψη.
«Είναι σημαντικό για τη μελλοντική ανάπτυξη να οικοδομείς σχέσεις της λεγόμενης γεωπολιτικής μάχης. Ο αγώνας είναι αναπόφευκτος και αυτό είναι φυσιολογικό. Μόνο που είναι απαραίτητο να τον διεξάγεις σε συμμόρφωση με τους πολιτισμένες κανόνες», δήλωσε ο Πούτιν.
Προφανώς, η Ουκρανία ήταν επίσης στο μυαλό του Πούτιν.
«Σε σχέση με την Ουκρανία και τις μετα-σοβιετικές χώρες γενικά, είμαι πεπεισμένος ότι η θέση των δυτικών εταίρων μας – Ευρώπης και ΗΠΑ – δεν έχει να κάνει με την προστασία των συμφερόντων της Ουκρανίας, αλλά και με τις προσπάθειες για να αποτραπεί η εκ νέου δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης. Και κανείς δεν θέλει να μας πιστέψει, ότι η Ρωσία δεν έχει ως στόχο να δημιουργήσει εκ νέου τη Σοβιετική Ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος με την υποστήριξη ενός αντικυβερνητικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία. Ωστόσο, τώρα η Δύση δεν είναι διατεθειμένη να το παραδεχτεί.
«Δεν μπορείς να βελτιώσεις κάτι οργανώνοντας ένα πραξικόπημα. Έχει βελτιωθεί τίποτα στη χώρα; Η δύναμη είναι στα χέρια της ολιγαρχίας», δήλωσε ο Πούτιν.
«Κανείς δεν θέλει να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία … Την ίδια στιγμή, αυτοί [η Δύση] θέλουν να στρέψουν την οικονομική επιβάρυνση στη Ρωσία… Ας μοιραστούμε τους κινδύνους, τους είπαμε. Είμαστε έτοιμοι να αναδιαρθρώσουμε το χρέος της Ουκρανίας προς εμάς … Δεν θέλουν να μοιραστούν αυτό το ρίσκο».
Ο Πούτιν αναφέρθηκε, επίσης, στους γείτονές του στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλώνοντας ότι «το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Καθόλου».
«Ο ρόλος της Γερμανίας, η οποία μπορεί και πρέπει να δράσει σε διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί να αγνοηθεί, προκειμένου να αλλάξει το υφιστάμενο διεθνές κλίμα για την αύξηση της σταθερότητας», δήλωσε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου