Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Φόρος στις συναλλαγές με τις τράπεζες για να μη μειωθούν οι συντάξεις,

– Τσουνάμι αλλαγών στη φορολογία φυσικών προσώπων
– Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών και φόρος με στόχο 300 εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν οι συντάξεις
– Ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι
– Αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης με φόρο ως και 49% του εισοδήματος!
– Μένει και η έκτακτη εισφορά που θα είναι από 2% ως και 8%
– Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τις επιβαρύνσεις της νέας φορολόγησης

Φοροκαταιγίδα σε όλα τα επίπεδα περιμένει τους Έλληνες φορολογούμενους το 2016 και μάλιστα για τα εισοδήματα του 2015. Με βάση μάλιστα .......το γεγονός ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς ουσιαστικά θα… πληρώνουμε όλο το χρόνο φόρους.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολόγηση και τις κλίμακες
Ενιαία κλίμακα φορολόγησηςΌλα τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα φόρου
Προστίθενται κλίμακες φορολόγησηςΕκτός των σημερινών συντελεστών 22%, 32% και 42% θα υπάρξουν ακόμη 8 με 10 κλίμακες
Μικρά και μεγάλα εισοδήματαΜείωση του συντελεστή στο 20% για τα μικρά εισοδήματα και αύξηση του συντελεστή στο 49% για εισοδήματα που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ/χρόνο
Έκτακτη εισφοράΗ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μένει και θα προστίθεται στους άλλους φόρους με συντελεστές 2% ως και 8%
Ποιοι θα δουν φοροελαφρύνσειςΠιθανότατα οι μόνοι οι οποίο θα δουν μείωση στους φόρους που πληρώνουν για το εισόδημά τους να είναι εκείνοι που έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ ως 18.000 ευρώ/χρόνο.
Ο φόρος στις συναλλαγές
Την ίδια ώρα και με το αγκάθι του ασφαλιστικού να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές όλα δείχνουν πως το βασικότερο ισοδύναμο που πέφτει στο τραπέζι είναι η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Το σενάριο για τον φόρο συναλλαγών λέει ότι θα είναι μικρός της τάξης του 1 τοις χιλίοις έτσι ώστε να μην υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση των συναλλαγών, ενώ το κράτος θα μπορεί αυτομάτως να έχει έσοδα τα οποία μπορεί να φτάσουν ως και τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως ποιες θα είναι οι τραπεζικές συναλλαγές οι οποίες θα επιβαρύνονται με τον νέο φόρο, ωστόσο η σκέψη είναι η επιβάρυνση να είναι μικρή και σε συναλλαγές που δεν θα επηρεάσουν την αγορά. Για παράδειγμα με την επιβάρυνση στην πληρωμή ενοικίου της τάξης των 500 ευρώ η επιβάρυνση να μην ξεπερνάει τα 50 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου