Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ! Να δούμε ποιος...... θα πρωτομπεί στο ελικόπτερο! ΒΙΝΤΕΟ.

agrotes
Όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη γέμισε σήμερα με αγρότες, δικηγόρους,ελεύθερους επαγγελματίες και ναυτικοί, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο πέρασαν το μήνυμα τους για το ασφαλιστικό.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών που από χθες έχουν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία ολόκληρης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα του νέου ασφαλιστικού.

Η κατάσταση μάλιστα χθες βγήκε εκτός ελέγχου στην Κομοτηνή, όταν οι αγρότες ξέσπασαν την οργή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, εγκλωβίζοντάς τον μέσα....

....στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για περισσότερες από 12 ώρες.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν έδωσαν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό.

Η μαζική πορεία των ελευθέρων επαγγελματιών, κατέληξε μπροστά από τη Βουλή όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν και στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτικοί μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιούν δεκάδες μέλη των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά του ασφαλιστικού.

Τα πλοία είναι δεμένα από χθες στις 6 το πρωί σε όλα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που λήγει αύριο στις 6 το πρωί.

Ηχηρό ήταν και το μήνυμα των δικηγόρων στη Σπάρτη οι οποίοι έκλεισαν το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συνεχίζουν με δυναμικό τρόπο τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 30 δικηγόροι κατέλαβαν την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, εμποδίζοντας την είσοσο δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών.

Περίπου τριάντα αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες τους και πως τα οδοιπορικά τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Η αντίδραση των αγροτών για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα τους έταζε όσο ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ήταν υπέρ αρκετά για να κάνουν το πρωθυπουργό να «κοκκινίσει».

«Ο Τσίπρας έπαιξε το μεγαλύτερο θεατρο πάνω στο δικό μου αγροτικό, στον Ορχομενό, πριν 1,5 χρόνο» είπε σήμερα ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της επιτροπής αγροτών της Βοιωτίας, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στο σημερινό πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου