Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αν τον βρείτε, στηρίξτε τον με όλες σας τις δυνάμεις.

Επειδή τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότεροι από τους πολιτικούς μας μιλάνε για πατριωτισμό, χωρίς όμως να τον εννοούν, αλλά επειδή προφανώς κατάλαβαν ότι ο πατριωτισμός είναι έντονα ανεπτυγμένος στους Έλληνες, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του πατριώτη πολιτικού.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η έννοια του πατριώτη δεν είναι καταδικαστέα, φασιστική, αντιδημοκρατική έννοια, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν.
Πατριώτης πολιτικός είναι, καταρχήν, αυτός που αγαπά την πατρίδα του και μάχεται γι’αυτήν χωρίς ........να είναι σωβινιστής, χωρίς να τρέφει δηλαδή μίσος για τους άλλους λαούς.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα ζητούσε μείωση του μισθού του και κατάργηση των προνομίων του, ως ένδειξη συμπαράστασης στα δεινά που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα έκανε εξεταστική επιτροπή για να διαπιστώσει πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το υπέρογκο και μη διαχειρίσιμο χρέος.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που σέβεται τις θεσμικά και συνταγματικά κατοχυρωμένες αποφάσεις του λαού, π.χ. το δημοψήφισμα του Ιουνίου.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που ψάχνει για πραγματικές επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και πλούτο στη χώρα και δεν βαφτίζει ως «επένδυση» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που δεν έχει γίνει πλούσιος μέσω της πολιτικής.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα προσπαθήσει να καταργήσει την ασυλία των βουλευτών και υπουργών, ώστε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που έχει πολύ καλές δημόσιες σχέσεις και συνεργασία με όλους τους ξένους εταίρους της χώρας, διατηρώντας ισορροπίες, αλλά δεν «κατεβάζει τα παντελόνια».
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που αναρτά το πόθεν έσχες του στο διαδίκτυο για να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι πολίτες και να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες για κρυφές διαδρομές χρήματος.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που αγωνίζεται για την σωστή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού στα ελληνικά σχολεία, για τη διατήρηση και το σεβασμό της ορθόδοξης-ελληνοχριστιανικής παράδοσης, για τη διάδοση των ιδεών και αξιών των αρχαίων Ελλήνων στους νέους.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που σέβεται και τιμά την ελληνική οικογένεια, στηρίζει έμπρακτα τις οικογένειες με πολλά παιδιά και δίνει κίνητρα στα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν, ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη εξαφάνιση του ελληνικού γένους.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που επιθυμεί διακαώς να μηχανογραφηθούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου για να καταργηθούν τα ρουσφέτια.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα αναζητήσει το πόθεν έσχες (δημοσίων λειτουργών, δημοσίων υπαλλήλων κλπ.) και θα δημεύσει τις περιουσίες αυτών και των στενών συγγενών τους.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που απαλλάσσει από φόρο τα ελληνικά προϊόντα και επιβαρύνει με φόρο τα εισαγόμενα, για να δώσει αναπνοή στις ελληνικές επιχειρήσεις και κίνητρο για εμφάνιση νέων Ελλήνων επιχειρηματιών.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που σταματά τις προσλήψεις στο δημόσιο, που καταργεί τους κομματικούς στρατούς, τις κομματικές νεολαίες και τους κομματικούς εργατοπατέρες.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που αποφασίζει να διενεργήσει δημοψηφίσματα βλ. μοντέλο Ελβετίας, για σημαντικά θέματα της χώρας.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που φροντίζει την ασφάλεια της χώρας και στηρίζει εμπράκτως τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Πατρώτης πολιτικός είναι αυτός που δεν είναι ρατσιστής ούτε προς τους ξένους αλλά ούτε προς τους Έλληνες.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα αγωνιστεί να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε χαβούζα λαθρομεταναστών.
Πατριώτης πολιτικός είναι αυτός που θα έχει ως πρότυπο του τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Νικόλαο Πλαστήρα.
Ψάξτε να βρείτε, αν υπάρχει σήμερα τέτοιος πολιτικός. Και αν τον βρείτε, στηρίξτε τον με όλες σας τις δυνάμεις. Αν δεν υπάρχει, απαιτήστε την εμφάνισή του με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και το κυριότερο, κατακρημνίστε με την ψήφο σας όλους αυτούς που υποκρίνονται ότι είναι πατριώτες…

1 σχόλιο:

  1. O KAΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΑΡΧΗΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή