Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και από εκεί στους δανειστές έναντι του χρέους, για 99 χρόνια – κάτι που θυμίζει την κατοχή του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία και την επιστροφή του στην Κίνα μετά από επίσης 99 χρόνια. Υπερβολή; Ίσως...
Η διαμάχη βέβαια μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ (ΗΠΑ) για την κατοχή της Ελλάδας συνεχίζεται – ενώ δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί η υπερδύναμη την εκδίωξη του ΔΝΤ από την ΕΕ, όπως....... σχεδιάζει μυστικά η Γερμανία. Στις διαπραγματεύσεις όμως η Ελλάδα έχει το ρόλο του απλού παρατηρητή – ενώ μοιάζουν με μία μεξικανική μονομαχία.
Από την άλλη πλευρά, οι 28 υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την Πέμπτη το πρωτόκολλο της εισόδου του Μαυροβουνίου στη συμμαχία, συνεχίζοντας την περικύκλωση της Ρωσίας – παρά το ότι οι Πολίτες του μικρού κράτους είναι εναντίον, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε δημοψήφισμα που αρνήθηκε η κυβέρνηση.
Η αντίθεση των κατοίκων είναι εύλογη, αφού μόλις το 1999 βομβαρδίσθηκαν με σφοδρότητα από το ΝΑΤΟ – το οποίο θέλει να διευρύνει την παρουσία του σε όλα τα Βαλκάνια και ειδικά στα Σκόπια, επειδή είναι σημαντικά για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ που θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Φυσικά η Ρωσία νοιώθει την απειλή, χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει – ενώ ο Putin φοβάται τις προσπάθειες ανατροπής του, μέσω της υποκίνησης εξεγέρσεων στο εσωτερικό της χώρας του. Πρόσφατα πάντως διοργάνωσε μία ενεργειακή σύσκεψη στη Μόσχα, με αρκετή επιτυχία (φωτογραφία).
Περαιτέρω η Βενεζουέλα, στην οποία μαίνεται η οικονομική κρίση, κινητοποίησε το στρατό της φοβούμενη ένα αμερικανικό πραξικόπημα – επειδή, όπως η Βραζιλία, η πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε πραξικοπηματικά, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου. Κατά πολλούς, ο πρόεδρος της αναζητάει εχθρούς για να καλύψει τις αδυναμίες του, όσον αφορά τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών – κάτι που δεν είναι δύσκολο, αφού μπορεί να στηριχτεί σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο ιστορικών αληθειών.
Για παράδειγμα, στο πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA το 1954 εναντίον του αριστερού προέδρου της Γουατεμάλα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε εμφύλιο πόλεμο για 35 χρόνια, στην ανατροπή του αριστερού ηγέτη της Χιλής S. Allende το 1972 από την ίδια οργάνωση, όπου η χώρα μετατράπηκε σε μία δικτατορία με νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, στη ληστεία της Ουρουγουάης (ανάλυση)κοκ. – όπου για όλες αυτές τις επεμβάσεις των Η.Π.Α., με στόχο να αποφευχθεί η επικράτηση αριστερών κομμάτων, χρησιμοποιούταν ο κωδικός «Κόνδωρ».
Η μοναδική αριστερή κυβέρνηση της Λατινικής Αμερικής που κατάφερε να επιβιώσει, ήταν αυτή της Κούβας – με αποτέλεσμα όμως να απομονωθεί διεθνώς, υποφέροντας τα πάνδεινα.
Συνεχίζοντας, η διαφαινόμενη επικράτηση της ακροδεξιάς στην Αυστρία, οφείλεται κυρίως στους φόβους των Πολιτών της από τους ξένους – όπως στο παράδειγμα μίας ολόκληρης περιοχής (Steiermark), η οποία από αμιγώς καθολική μετατράπηκε σε μουσουλμανική (πηγή).
Επίσης στην οικονομική κρίση που βιώνει, όπου μέχρι στιγμής διατηρείται βιώσιμος ο προϋπολογισμός της επειδή οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν στο 50% – κάτι που φυσικά εμποδίζει το ρυθμό ανάπτυξης και στραγγαλίζει την οικονομία. Παράλληλα αντιμετωπίζει σημαντικά τραπεζικά προβλήματα, λόγω της επέκτασης των τραπεζών της στις γύρω χώρες – αν και κρατούνται ακόμη μυστικά.
Τέλος, σύμφωνα με μία πρόσφατη ανάλυση της Bloomberg, η ρωσική οικονομία εξελίχθηκε πολύ καλά το προηγούμενο έτος, όπως είχαμε προβλέψει (ανάλυση), παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου – ενώ ορισμένοι κλάδοι της, όπως η τεχνολογία της πληροφορικής, αύξησαν την παραγωγή τους το 2015 κατά το εντυπωσιακό 28%.
Αν και η ύφεση λοιπόν διαμορφώθηκε στο 3,7% η οικονομία δεν πλήγηκε ανάλογα.
Ως εκ τούτου, εύλογα συστήνεται από πολλούς η Ρωσία για επενδύσεις, κυρίως μέσω ETF, όπως επίσης η Βραζιλία – η τελευταία επειδή αντικαταστάθηκε η αριστερή πρόεδρος της από ένα νεοφιλελεύθερο τρίο (πρόεδρος, υπουργός οικονομικών, διοικητής της κεντρικής τράπεζας), λόγω του οποίου πιθανολογείται άνοδος του χρηματιστηρίου της (παράλληλα με την ενίσχυση του λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου).
Για επενδύσεις συστήνεται επί πλέον η Ελλάδα επειδή θα επικρατήσει ολοκληρωτικά ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πνεύμα ενώ, μετά την αυριανή ψηφοφορία, θα αλωθεί από τους ξένους – γεγονός που σημαίνει ότι, θα υπάρξει πιθανότατα ανάπτυξη, αλλά όχι για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν μετατραπεί σταδιακά σε είλωτες.
Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδού η λίστα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο Υποδούλωσης και Εθνικής καταστροφής της Ελλάδας την 22 Μαΐου 2016.
ΣΥΡΙΖΑ:
Τσίπρας Αλέξης, Αθανασίου Νάσος, Ακριώτης Γιώργος, Αμανατίδης Γιάννης Αναγνωστοπούλου Σία, Αντωνίου Χρήστος, Αποστόλου Βαγγέλης, Αραχωβίτης Σταύρος, Αυλωνίτου Ελένη, Βαγενά Άννα, Βαγιωνάκη Βάλια Βάκη Φωτεινή, Βαρδάκης Σωκράτης, Βαρεμένος Γιώργος, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττας Δημήτρης, Βίτσας Δημήτριος, Βούτσης Νίκος, Βραντζά Παναγιώτα, Γαβρόγλου Κωνσταντίνος, Γάκης Δημήτρης, Γεννιά Γεωργία, Γεροβασίλη Όλγα, Γεωργοπούλου Έφη, Γιαννακίδης Στάθης, Γκαρά Αναστασία, Γκιόλας Ιωάννης, Δέδες Γιάννης, Δημαράς Γεώργιος, Δημητριάδης Μίμης, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δραγασάκης Γιάννης, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Ζεϊμπέκ Χουσεḯν Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θεοφύλακτος Θεωνάς Γιάννης, Θηβαίος Νικόλαος, Θραψανιώτης Μανώλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καḯσας Γιώργος, Καματερός Ηλίας, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Καραγιάννης Γιάννης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρακώστα Ευαγγελία, Καραναστάσης Απόστολος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Καστόρης Αστέρης, Κατρούγκαλος Γιώργος, Κατσαβριά - Σιωροπούλου Χρυσούλα, Κάτσης Μάριος, Καφαντάρη Χαρά, Κοζομπόλη - Αμανατίδη Παναγιώτα, Κοντονής Σταύρος, Κοτζιάς Νικόλαος, Κουράκης Τάσος, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κωνσταντινέας Πέτρος, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Λάππας Σπύρος, Λιβανίου Ζωή, Μανιός Νίκος, Μαντάς Χρήστος, Μάρδας Δημήτρης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μιχελής Θανάσης, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Μορφίδης Κωστας, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής, Μουσταφά Μουσταφά, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Μπαλάφας Γιάννης, Μπαλλής Συμεών, Μπαλτάς Αριστείδης, Μπαλωμενάκης Αντώνης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπάρκας Κώστας, Μπγιάλας Χρήστος, Μπόλαρης Μάρκος, Ντζιμάνης Γιώργος, Ξανθός Ανδρέας, Ξυδάκης Νικόλαος,Ουρσουζίδης Γιώργος, Πάλλης Γιώργος, Πάντζας Γιώργος, Παπαδόπουλος Νίκος, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπαηλιού Γεώργιος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παπαφιλίππου Γιώργος, Παππάς Νικόλαος, Παρασκευόπουλος Νικόλαος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Παυλίδης Κώστας, Πολάκης Παύλος, Πρατσόλης Αναστάσιος, Ρίζος Δημήτρης, Ριζούλης Ανδρέας, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σαρακιώτης Γιάννης, Σεβαστάκης Δημήτρης, Σέλτσας Κωνσταντίνος, Σηφάκης Γιάννης, Σιμορέλης Χρήστος, Σκουρλέτης Πάνος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέτυ), Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Σπίρτζης Χρήστος, Σταθάκης Γιώργος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στέφος Γιάννης, Στογιαννίδης Γρηγόριος, Συρίγος Αντώνης, Συρμαλένιος Νίκος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζαμακλής Χαρίλαος, Τζούφη Μερόπη, Τόσκας Νίκος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τριανταφύλλου Μαρία, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσίρκας Βασίλης, Τσιρώνης Ιωάννης, Τσόγκας Γιώργος, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νίκος, Φλαμπουράρης Αλέκος, Φωτίου Θεανώ, Χριστοδουλοπούλου Τασία, Ψυχογιός Γιώργος.
ΑΝΕΛ:
Πάνος Καμμένος, Κουντουρά Έλενα, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Κατσίκης Κωνσταντίνος, Ζουράρης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Γεώργιος, Κόκκαλης Βασίλειος, Καμμένος Δημήτριος, Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία.