Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τετέλεσται – Το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος ενός έθνους.


  
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ

Σοκ και Δέος. Με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα… «αριστερά» μέτρα που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ πριν λίγα 24ωρα. Οι υπερασπιστές των φτωχών στρωμάτων πριν από ένα χρόνο, έρχονται πλέον να αφαιμάξουν και το τελευταίο λεπτό του ευρώ, από έναν λαό που πλέον δεν έχει τα βασικά για να περάσει την καθημερινότητά του.

Η κυβέρνηση αδειάζει τις.....… άδειες τσέπες του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα ξεπουλά τα πάντα. Φτιάχνει το υπερταμείο στο οποίο περνούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που θα πουληθούν. 


Ό,τι έχει αυτή η ρημάδα η χώρα βγαίνει σε πλειστηριασμό κι ό,τι πιάσουμε δεν θα πηγαίνει στην ανάπτυξη αλλά στο χρέος.

Την Κυριακή μπήκε η ταφόπλακα με 153 ψήφους υπέρ, 145 κατά, όπου ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – «λαιμητόμος.

Πριν ένα χρόνο αυτοί που έλεγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο, ότι θα χόρευαν τους τοκογλύφους δανειστές πεντοζάλι, πέρασαν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα την χειρότερη φοροκαταιγίδα της μνημονιακής εποχής.

Η Ελλάδα, με την υπογραφή των δύο ανθρώπων που πριν λίγο καιρό ομιλούσαν για γερμανοτσολιάδες, για προδότες και για Δ’ Ράϊχ, θα υπόκεται πλέον στην εποπτεία των δανειστών.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φαντάζει πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Που πήγε κ. Τσίπρα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Τι έγινε με την 13η σύνταξη που τάξατε στα τιμημένα γηρατειά;

Που πήγε η περίφημη έκφραση «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»;. Όλα για την καρέκλα; Όλα για την εξουσία; Καμία συμπόνοια, κανένα ενδιαφέρον πλέον για τα αδύναμα στρώματα;

Με τα μέτρα που ψηφίσατε θα χαθούν ζωές, θα μπουν άτομα στη φυλακή για χρέη και θα κλείσουν και οι τελευταίες μικρές επιχειρήσεις. Ο «θάνατος του εμποράκου» προ των πυλών…

Το “Υπερταμείο” ξεπουλήματος της Ελλάδας


Η δημιουργία του «υπερταμείου» αποφασίσθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 13/07/2015.

Ο λόγος της δημιουργίας του είναι η αποπληρωμή του χρέους, τα περιουσιακά στοιχεία του θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης για το νέο μνημόνιο της Αριστεράς.

Από το 2010 ο Γιούνκερ ζητούσε τη δημιουργία του «Υπερταμείου» με ανατολικογερμανικό μοντέλο THEUHAND. Η φιλελεύθερη ΝΔ δημιούργησε το καπιταλιστικό ΤΑΙΠΕΔ και έρχεται τώρα ο αριστερός (;) να μάς δώσει τα χαριστικό χτύπημα.

Όπως τονίζει το liberal.gr o υπουργός Οικονομικών δεν θα έχει λόγο σε καθοριστικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του υπερ-Ταμείου, που θα ασκεί και το μάνατζμεντ. Ίσα-ίσα, που τα 5 με 7 μέλη του Δ.Σ του Ταμείου, και φυσικά ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι Έλληνας, θα διορίζονται κατευθείαν από ένα ανώτερο όργανο : Το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board), του οποίου ο ρόλος επιχειρείται να υποβαθμιστεί από τη κυβέρνηση, παρ’ ότι θα βρίσκεται στην πυραμίδα της λήψης των αποφάσεων.

Tο επιχείρημα ότι τα έσοδα του νέου Ταμείου θα κατευθύνονται κατά 50% στην εξυπηρέτηση του χρέους και κατά 50% στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις είναι ένα μεγάλο ψέμα. 


Όταν το υπ. Οικονομικών επιμένει ότι το 50% από τα έσοδα του Ταμείου θα κατευθύνεται στην ανάπτυξη, δεν λέει παρά τη μισή αλήθεια.

 Στη πραγματικότητα, λιγότερα έσοδα από το 50% θα καταλήγουν στην ανάπτυξη, και περισσότερα στο χρέος. Κι αυτό καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων του νέου Ταμείου θα προέλθει από τη νέα γενιά των 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, οι εισπράξεις από τις οποίες θα συνεχίσουν να κατευθύνονται κατά 100% στη μαύρη τρύπα του χρέους.

H αλήθεια είναι πως με την «Αριστερή» κυβέρνηση η ΕΕ βρήκε τους πρόθυμους για να περάσει αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως πρόθυμος ηλίθιος, ειτε ως οικονομικός εκτελεστής που παίζει ένα βρωμικό παιγχνίδι είναι στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή.

Προσωπικότητες της Αριστεράς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε μια δήλωση που όλοι πρέπει να προσέξουν.

«Εξαιτίας της αριστεράς ξεπουλιέται η χώρα με τα Μνημόνια»


«Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθήσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης.»

Ας περάσουμε τώρα και στο κ. Πάνο Καμμένο. Αλήθει κ. Πρόεδρε θυμάστε τι λέγατε προεκλογικά; Δεν αισχύνεστε για τις μεγαλοπρεπείς κυβιστήσεις;

27 Σεπτεμβρίου 2014 στον Γιώργο Αυτιά:


«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι ο φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.


9 Ιουλίου 2014 στη Βουλή για τη ΔΕΗ:

«Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

«Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της»τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Οι δύο σχετικές δηλώσεις που παραθέτουμε είναι ένα μικρό δείγμα για το τι λέγατε πριν και το τι ψηφίζετε τώρα. Scripta manent, όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι.

Φορομπηχτικό αμόκ


Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν συνιστά τίποτε λιγότερο από μια κανονική φοροληστρική επιδρομή στις ζωές των Ελλήνων, φέρνοντας νέα «χαράτσια».

Ενδεικτικά:


– ο φόρος μπύρας διπλασιάζεται άμεσα, από 1η Ιουνίου 2016 και όχι από 1η Ιανουαρίου του 2018.
– το νέο τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας 5% επί του συνολικού λογαριασμού επιβάλλεται την 1η Ιανουαρίου και όχι από 1η Ιουλίου 2017.
– καταργείται αναδρομικά από 1.1.2016 η απαλλαγή που έχουν βιομηχανίες και βιοτεχνίες από την επιβολή ΕΦΚ φυσικού αερίου.
– η φορολόγηση των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου και επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία θα ξεκινήσει από 1.6.2016. Το ίδιο και για τα αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων και τους ΟΣΕΚΑ.

Βάσει του άρθρου 53, από την 1η Ιανουαρίου 2018 έρχεται «χαράτσι» και για τον ξενοδοχειακό κλάδο.


Επίσης καταργείται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ από 1.10.2016 για τα νησιά Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σκιάθος και από 1.6.2016 για τα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, και Σίφνος.

Ο ΕΝΦΙΑ «αναβαθμίζεται» και η ΓΓΔΕ… αντικαθίσταται!

Η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει 1,55 δισ. ευρώ

Ας δούμε, τώρα, το «ταμείο» που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, από αυτά που ευελπιστεί ότι θα συγκεντρώσει στον κρατικό κορβανά, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Έχουμε και λέμε, λοιπόν


– 699 εκατ. ευρώ από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, τον «στριφτό» (λεπτοκομμένο) καπνό, την μπύρα και τα καύσιμα
– 437 εκατ. ευρώ από την αύξηση ΦΠΑ σε 24%
– 91 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις παραχωρήσεις οχημάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα προς εργαζόμενους ή εταίρους ή μετόχους
– 90 εκατ. ευρώ από τα ειδικά τέλη σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση
– 84 εκατ. ευρώ από τους φόρους στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων
– 74 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα
– 33 εκατ. ευρώ από τον ελάχιστο φόρο για τις επενδυτικές εταιρείες
– 30 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ
– 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αλκοόλ στα Δωδεκάνησα

Αν κάνουμε τη «σούμα», βγαίνει ένα ποσό ύψους 1,551 δισ. ευρώ.

ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια

Και φυσικά η λαίλαπα του μνημονίου δεν έχει τέλος. Τα αποτελέσματα τα αναγνωρίζουν και οι καταστροφείς της πατρίδος μας.

Με βάση τα όσα καταγράφουν οι αναλυτές του ΔΝΤ στην έκθεση το σενάριο περί «χαμένης δεκαετίας» μετατρέπεται πλέον σε σενάριο «χαμένων δεκαετιών», αφού η ανάκτηση της ικανότητας δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας θα είναι μία αργή και σταδιακή διαδικασία.


Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόβλεψη του στο βασικό σενάριο για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο για μείωση του δείκτη ανεργίας απ’ το 25% σήμερα στο 12% ως το 2040!

Μία πρόβλεψη μάλιστα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η εκτίμηση για υπεργήρανση του πληθυσμού και μείωση του συνόλου του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού της χώρας κατά 10% σε βάθος 40 ετών. Σημειώνεται ότι το 2008, πρώτη χρονιά – οριακής – ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, ο δείκτης ανεργίας ήταν 7,9%!

Οι κύριοι Καμμένος και Τσίπρας ξεπούλησαν την Ελλάδα, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, την Ιστορία, την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες. 


Για παράδειγμα, που είμασταν την μέρα που ψηφίζονταν τα εθνοκτόνα μέτρα; 

Γιατί περιμένουμε ή αφήνουμε χώρο σε αντιμνημονιακά υποτίθεται κόμματα να καπηλεύονται και να εκμεταλλεύονται την οργή του λαού;

Η ιστορία θα μας γράψει με μαύρες σελίδες και οι επόμενες γενιές θα μας έχουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.


ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου