Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Με τιμές αρχηγού κράτους η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ΥΕΘΑ! – Ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα γίνει δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων που διοργανώνει από τις 17 έως τις 22 Μαΐου.

Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων....
..... πραγματοποιείται επίσης φωτο-ιστορική έκθεση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», με ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με εκδήλωση που θα ξεκινήσει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11:00 και θα κορυφωθεί στις 20:30 της ίδιας ημέρας στους Στύλους Ολυμπίου Διός, θα τιμηθούν οι Έλληνες του Πόντου και εξέχουσες προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Σοφία Σπυράτου, καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο κ. Ηλίας Υφαντίδης, παραγωγός ο κ. Φάνης Συναδινός, ενώ θα πάρουν μέρος πολλοί καλλιτέχνες.

Τέλος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Προεδρική Φρουρά, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα φορά τις προβλεπόμενες παραδοσιακές ποντιακές στολές και παράλληλα θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί στο ΥΕΘΑ την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου