Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

«Άλλος για Βουλγαρία τράβηξε κι άλλος για Ρουμανία»: Βρέθηκαν τα 4 από τα 14 πλοία «φαντάσματα» του τουρκικού Στόλου - Κανένα στο Αιγαίο.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τουλάχιστον τέσσερα πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού που δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν έχουν προσφύγει σε λιμάνια ΝΑΤΟΪκών χωρών στην Μαύρη Θάλασσα καθώς οι διοικητές τους συμμετείχαν στην προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης τουρκικής κυβέρνησης και φοβούνται να επιτρέψουν πίσω στην Τουρκία σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ με ΝΑΤΟϊκή πληροφόρηση και την εικόνα που έχουν για το τι ....

....διαδραματίζεται στις Παρευξείνιες χώρες.

Δύο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν ελλιμενισθεί στο ρουμανικό λιμάνι της Κοστάντζα, ένα άλλο βρίσκεται στο Μπουργκάς (Πύργος) και το τέταρτο ακόμα περιφέρεται στην Μαύρη Θάλασσα στα διεθνή ύδατα νοτίως της Χερσονήσου της Κριμαίας.

«Δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία στα ρωσικά λιμάνια» αναφέρουν ρωσικές πηγές

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει το δημοσίευμα των Τimes σύμφωνα με το οποίο δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού Ναυτικού "απουσιάζουν" από τους Ναυστάθμους, ενώ εγνοείται η τύχη του υποναυάρχου Βεϊσέλ Κόσελε, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τους Times, τα πλοία υπηρετούσαν στους Στόλους Αιγαίου και Μαύρης Θάλασσας

Δεν αναφέρουν τι πλοία ήταν αλλά το δημοσίευμα έκανε λόγο για πλοία που αναζητούσαν καταφύγιο μέχρι και σε ελληνικά λιμάνια.

Το θέμα προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση του ΠΝ πηγές του οποίου χαρακτήρισαν "ανυπόστατο" το δημοσίευμα των Τimes σχετικά με τα 14 πλοία "φαντάσματα" και τον αγνοούμενο αρχηγό Στόλου, υποναύαρχο Βεϊσέλ Κόσελε.

Όπως αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή της υπηρεσίας πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού στο pronews.gr ο Αρχηγός Στόλου του τουρκικού Ναυτικού έχει απελευθερωθεί ήδη από την Κυριακή μετά την επιχείρηση που έκαναν οι ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και ανακατέλαβαν την φρεγάτα "YAVUZ".

Συνελήφθη ο κυβερνήτης, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του πλοίου και ο εν προκειμένω αξιωματικός για τον οποίο οι "Τimes" αναφέρουν ότι αγνοείται έχει απελευθερωθεί και έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα δηλώνοντας πιστός στην κυβέρνηση.

Η πηγή αναφέρει τα εξής:

"Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και σήμερα ούτε βάρκα του τουρκικού Στόλου δεν έχει κυκλοφορήσει στο Αιγαίο και φανταζόμαστε πολύ δύσκολο να κρύβονται σε ορμίσκους του Αιγαίου ακόμη και πλοία μεγέθους πυραυλακάτου.

Φυσικά τίποτα δεν έχει πλεύσει και δεν πρόκειται να πλεύσει προς ελληνικό λιμάνι γιατί και όλοι οι ναύσταθμοι του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο έχουν σφραγιστεί.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου