Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σκασμός!! Σκάσε και σκαβε Γερμανική Ευρώπη ..!!

Μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, φαίνεται πως βάζει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα ότι η λιτότητα είναι ένας «σημαντικός παράγοντας» πίσω από την απογοήτευση που νιώθουν πολλοί κάτοικοι της Ευρώπης.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι

μία προϋπόθεση ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να έχει θέσεις εργασίας, προκειμένου οι δουλειές να μην δημιουργηθούν αλλού», είπε η κ. Μέρκελ, απορρίπτοντας την κριτική χωρών της νότιας Ευρώπης σχετικά με την επιμονή του Βερολίνου για σταθερά δημοσιονομικά.

Το Brexit έχει προκαλέσει ερωτήματα για το πώς θα πρέπει να αλλάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών της, όμως η κ. Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν χρειάζεται να αλλάξει άμεσα και ριζικά τη σημερινή ατζέντα της...

....«Οι Βρετανοί είχαν το δημοψήφισμα, όχι εμείς», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF. «Επομένως, δεν γνωρίζω γιατί ια πρέπει αμέσως να έχουμε ένα σχέδιο».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Brexit, η κ. Μέρκελ ουσιαστικά έδωσε τέλος στα σενάρια γερμανών πολιτικών ότι η Βρετανία τελικά τελικά δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά την άποψή μου, η απόφαση έχει ληφθεί», είπε η ισχυρότερη ηγέτιδα στην Ευρώπη, τονίζοντας παράλληλα ότι περιμένει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα τηρήσει τη δέσμευση του Ντέιβιντ Κάμερον και θα ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. όταν αποκτήσει νέο πρωθυπουργό.

«Ασχολούμαι με την πραγματικότητα και περιμένω σαφώς ότι η αίτηση θα γίνει», είπε η καγκελάριος στο ZDF.

Η γερμανίδα ηγέτιδα επανέλαβε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτραπεί στο Λονδίνο να επιλέξει ποια προνόμια της σχέσης με την Ε.Ε. θα κρατήσει και επαναβεβαίωσε την κοινή γραμμή των υπόλοιπων 27 μελών της Ε.Ε. οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σχέση των δύο πλευρών δεν θα αρχίσουν προτού η Βρετανία κινήσει τη διαδικασία εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου