Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

«Παιχνίδια» για να χαλάσει «στο παρά ένα» το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου .

«Παιχνίδια» για να χαλάσει «στο παρά ένα» το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου
Ο Σκλαβενίτης θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Μαρινόπουλου, καθώς είναι η μοναδική εταιρία που έχει υποβάλει σοβαρές προτάσεις που καλύπτουν στην ολότητα του το μείζον αυτό ζήτημα που έχει προκληθεί με την κατάρρευση του άλλοτε κολοσσού στον τομέα των σούπερ μάρκετ ομίλου Μαρινόπουλου.

Και ενώ επί της ουσίας η συμφωνία για να περάσει στα χέρια του Σκλαβενίτη ο Μαρινόπουλος είναι τελειωμένη, κάποιοι επιχειρούν να την δυναμιτίσουν, διαρρέοντας τις τελευταίες ώρες ότι εκτός από τον Σκλαβενίτη υπάρχει και ένα μεγάλο fund το οποίο ενδέχεται ....

.....άμεσα να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αγορά του Μαρινόπουλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς ανέφεραν στο tribune.gr ότι τέτοιο ενδιαφέρον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και ότι πρόκειται περί φημών που εξυπηρετούν συμφέροντα, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζουν.

Μάλιστα εκτιμούσαν ότι η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα προκειμένου να τελειώσει μια ώρα νωρίτερα το θρίλερ που ζει η αγορά, καθώς όπως είναι γνωστό τα χρέη του ομίλου Μαρινόπουλου δεν περιορίζονται μόνο στο δημόσιο και στις τράπεζες, αλλά επεκτείνονται και σε περίπου 3.000 μεγάλους και μικρούς προμηθευτές του ομίλου που αγωνιούν αν και τόπο θα λάβουν τα ποσά που τους οφείλει ο Μαρινόπουλος από τις προμήθειες που του έχουν κάνει.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Σκλαβενίτης έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλούς προμηθευτές προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αποπληρωμή τους βεβαίως με «κούρεμα» που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει έως και 50%.

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να απολυθούν και απλά θα κλείσει ένας μικρός αριθμός σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου σε περιοχές μη εμπορικές ή σε περιοχές που υπάρχουν πολύ κοντά σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου