Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Βόμβα στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας: Τούρκος υποναύαρχος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ.

Υποναύαρχος του τουρκικού ναυτικού αποσπασμένος σε εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ ζήτησε άσυλο στη χώρα αυτή αφού ανακλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το φιλκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο υποναύαρχος Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από
την τουρκική δικαιοσύνη και ο οποίος πρόσφατα εκδιώχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, ήταν αποσπασμένος στη βάση της ατλαντικής συμμαχίας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια (ανατολικές ΗΠΑ), αναφέρει το ...
....πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημά του για άσυλο έγινε δεκτό ή όχι. 

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που στοίχισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές έχουν αποδυθεί σε εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές, βάζοντας στόχο κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις, η ιεραρχία των οποίων αποδεκατίσθηκε, και γενικά τη δημόσια διοίκηση.

Οι εκκαθαρίσεις πραγματοποιούνται σε βάρος των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, είναι το μαύρο πρόβατο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 16.000 προσώπων τα οποία έχουν προφυλακισθεί.

http://mignatiou.com/2016/08/tourkos-axiomatikos-tou-nato-zita-asilo-stis-ipa-neo-pligma-stis-schesis-me-agkira/
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Άγκυρα, Τουρκία

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου