Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Στουρνάρας "καίει" τους πάντες και πρώτα απ όλα τον ίδιο του τον εαυτό - Η ώρα του εισαγγελέα έχει σημάνει

Η ομιλία του Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την παρουσίαση της Ενδιάμεσης Εκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, υπήρξε αποκαλυπτική για τρία τουλάχιστον πράγματα...

Πρώτον: Για το παραμύθι - το κατευθυνόμενο παραμύθι - με το οποίο ανατροφοδοτούνται ψευδεπίγραφες προσμονές, για να οδηγείται η Ελληνική κοινωνία ομαδικά και συντονισμένα στον καθολικό της ευνουχισμό.

Δεύτερον: Για τη συνωμοσία της απάτης, που με πρόσχημα την αναθέρμανση της Ελληνικής οικονομίας μέσω της εξασφάλισης της βιοσιμότητας των τραπεζών, φορτώθηκαν στις πλάτες της καταδυναστευόμενης κοινωνίας πάνω από 220 δις που δόθηκαν ως ........πολύτιμη προίκα στους τραπεζίτες.

Τρίτον: Για τις εγκληματικές διαχειριστικές ευθύνες και ανεπάρκειες, τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και της τραπεζικής συμμορίας στο σύνολό της, που πλιατσικολόγησαν δημόσιο χρήμα άλλοτε εξυπηρετώντας "ημετέρους" και άλλοτε αποδομώντας τον συσσωρευμένο κοινωνικό πλούτο, καταστρέφοντας ουσιαστικά ολάκερη τη μεταπολεμική υποδομή - αποκούμπι της Ελληνικής κοινωνίας και εγκληματώντας συνειδητά σε βάρος των μελλοντικών γενεών.

Πάμε λοιπόν στην ομιλία Στουρνάρα, η οποία αποτελεί πολύτιμο υλικό ομολογίας ενοχής, ικανό να στήσει στον τοίχο τόσο τον ίδιο, όσο και... 
τη συμμορία των τραπεζιτών στο σύνολό της. Είπε λοιπόν ο "λεβέντης" μας:...

"Αντί να μιλάμε για αφελληνισμό, θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τα ξένα funds, να δούμε πώς μπορούν να έλθουν να βάλουν τη ρευστότητά τους, να ρισκάρουν τα λεφτά τους και να μπορέσουν μαζί με τις τράπεζες να εξυγιάνουν επιχειρήσεις..."...

Μάλιστα...  Τα ξένα funds λοιπόν, κόλλησαν στο κούτελο την ταμπέλα "μεγαλοκορόιδα" και περιμένουν το Στουρνάρα να τους πιάσει μαλάκες. Αυτό βεβαίως είναι το αφήγημα ενός πολιτικού απατεώνα, διότι όλοι ξέρουν καλά πως...
  • Ούτε μαλάκες υπάρχουν στη διαχείριση των συμφερόντων των συμμοριών του χρήματος...
  • Και ο αφελληνισμός υφίσταται ως συνειδητή στρατηγική επιλογή από την πολιτική συμμορία των σφετεριστών της εξουσίας...
  • Και η κλιμάκωσή του θα είναι ανεξέλεγκτη την επόμενη περίοδο, γι αυτό και όλοι επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι της γενικευμένης καταστροφής, σερβίροντας ασύστολο ψέμα και ξαναζεσταμένη ελπίδα στους αφελείς...
  • Και κυρίως αυτό το... "μαζί με τις τράπεζες" είναι που τρελαίνει τους πάντες.
Και συνεχίζει το "καμάρι" μας λέγοντας:...

"...Διότι, σε τελευταία ανάλυση, τα κόκκινα δάνεια θα εξαλειφθούν όταν εξυγιανθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες οφείλουν τα κόκκινα αυτά δάνεια. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο και την αδειοδότηση (σ.σ.: εταιρειών διαχείρισης και απόκτησης κόκκικων δανείων), στην οποία η Τράπεζα της Ελλάδος προβαίνει τώρα και σε ξένους επενδυτές οι οποίοι λειτουργούν μέσα στην ελληνική έννομη τάξη, δεν λειτουργούν εκτός ελληνικής έννομης τάξης. Ερχονται να ρισκάρουν τα χρήματά τους και αν πετύχουν θα έχουμε μια κατάσταση που όλοι θα κερδίσουν: και οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις και οι ξένοι επενδυτές βεβαίως". 

Μεγαλείο... Τι έχουμε λοιπόν εδώ??? Μια σειρά από ομολογίες καταδίκης!!!

Δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις μη υγιείς, από τους τραπεζίτες - στυλοβάτες της ανάπτυξης... 
Ερώτημα: Ο ένοχος έχει ταυτότητα???

Δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις που ήσαν υγιείς, αλλά εξ αιτίας συγκεκριμένων πολιτικών οδηγήθηκαν στην καταστροφή... 
Ερώτημα: Ο ένοχος της εφαρμογής αυτών των πολιτικών που εφαρμόστηκαν για να φέρουν "σωτηρία" και αντί της σωτηρίας γενίκευσαν την καταστροφή, έχει ταυτότητα???

Χαρακτηρίζεται ως "έννομη τάξη" η μπίζνα των εκβιασμών, με τον πολίτη αλυσοδεμένο στις συμπληγάδες των συμμοριτών που συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως στυλοβάτες της οικονομίας. 
Ερώτημα πρώτο: Ποιά χρήματα ρισκάρει ο συμμορίτης και ο εκβιαστής, όταν αγοράζει κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους, και βγάζει στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία πολλαπλάσιας αξίας καταστρέφοντας τον ιδιοκτήτη και την επιχείρηση???
Ερώτημα δεύτερο: Αν η πρόθεση είναι το κέρδος και των επιχιερήσεων, γιατί δεν προχωρούν κατ ευθείαν οι τράπεζες σε συμφωνίες δραστικής απομείωσης των δανείων και μάλιστα σε τιμές καλύτερες από αυτές που θα παραχωρήσουν οι συμμορίτες - εκβιαστές???
Ερώτημα τρίτο: Πάλι θα κερδίσουν οι τράπεζες??? Και το επιχειρηματικό ρίσκο των τραπεζιτών που έδιναν αφειδώς δάνεια που είναι??? Τα 220 δις που τους χαρίστηκαν, πότε θα επιστραφούν???


Μας λέει λοιπόν ο Γ. Στουρνάρας ότι στην παρούσα φάση τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. 
Ερώτημα: Μα για να είναι οι τράπεζες πηγή χρηματοδότησης, δε τους δόθηκαν τα 220 δις??? Με αυτό το επιχείρημα δεν παραμυθιάσατε την Ελληνική κοινωνία???

Οι τράπεζες, με ένα στα δύο δάνεια που έχουν δώσει να είναι προβληματικό, δεν είναι χρηματοδοτήσιμες. Δεν μπορούν να σηκώσουν λεφτά από την αγορά και να δώσουν νέα δάνεια αλλά ούτε να προσελκύσουν καταθέσεις εξαιτίας των capital controls.
Ερώτημα πρώτο: Και ποιός κερατάς τα επέβαλε τα capital controls??? Η Μαρίκα η Κουλουμπάρδαινα???
Ερώτημα δεύτερο: Που ενεγράφησαν τα 220 δις, και ποιά ποσά αντιλογίστηκαν κατά την εγγραφή τους??? Διαγράφτηκαν επισφαλείς απαιτήσεις ή κόκκινα δάνεια και αν ΝΑΙ σε ποιούς ανήκουν??? Αν ΟΧΙ, τότε γιατί δόθηκαν τα 220 δις, από τα οποία δεν μπαίνει ούτε σεντς στην πραγματική οικονομία???


Οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από την Ελλάδα λέει ο Γ. Στουρνάρας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη διαδικασία πώλησης του «Hilton» της Αθήνας από την Alpha Bank που έχει το κτίριο του ξενοδοχείου. 

«Οταν πωλούνται τέτοιου είδους ακίνητα» αναφέρει παράγοντας της αγοράς «προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών ταμείων ή άλλων εταιρειών που επενδύουν σε μεγάλα ακίνητα. Στη συνέχεια ξενοδοχειακές εταιρείες, όπως η Hilton, η Marriott, η Four Season κ.ά., αναλαμβάνουν να τα τρέξουν. Σπάνια οι ίδιες έχουν τα ακίνητα όπου στεγάζονται τα ξενοδοχεία. Είδατε καμία τέτοια εταιρεία να συμμετέχει στον διαγωνισμό;». 

Ωραία λοιπόν κύριε παράγοντα... Όμορφα και γλυκούλικα τα λες. Λύσε μας τώρα και μερικές απορίες:...

Γιατί συνιστά αντιπαραγωγική και λαθεμένη επένδυση το να είχαν τοποθετηθεί σε τέτοιες επενδύσεις τα χρήματα των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων που κατασπαταλήθηκαν και πλιατσικολογήθηκαν, ενώ το να τοποθετηθούν σε αυτές τις επενδύσεις χρήματα ασφαλιστικών ταμείων του εξωτερικού, συνιστά κορυφαία επιχειρηματική πράξη???

Αν αυτού του είδους η επένδυση, είναι κερδοφόρα για το διεθνή ασφαλιστικό οργανισμό, τότε ο κ. Στουρνάρας που δε την επέλεξε για τα χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων, μήπως είναι ένοχος με το ερώτημα της απιστίας???

Οι κυβερνήσεις που δε την κατέστησαν υποχρεωτική, μήπως κατ αντιστοιχία είναι υπόλογες και εκ των πραγμάτων ένοχες με το ερώτημα της εσχάτης προδοσίας???

Κάποιος πούστης τελικά δεν πρέπει να απαντήσει σ αυτά τα ερωτήματα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου