Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στουρνάρας: Θετικότερες πλέον οι εξελίξεις για την Ελλάδα

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες από ότι ήταν πριν λίγο καιρό», υποστήριξε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ενημερώνοντας, την Τρίτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών.
Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «θα επιθυμούσαμε τα ....
...μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, οι κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε «δημοσιονομικό χώρο», αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλλουν και αυτές».
Παυλόπουλος: Η ΕΚΤ δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση
«Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει» τόνισε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι «ο Mario Draghi είναι ένα άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την Eυρωζώνη και το ευρώ», τόνισε ότι «είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα. Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της».
Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθορίζεται από τη Συνθήκη και χρειάζεται ομοφωνία για να αλλάξει και υποστήριξε ότι «ακόμα και μέσα στο περιθώριο που έχουμε, η ΕΚΤ διαδραματίζει τον ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου