Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιμένει για ψαλίδι σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές.

περικοπες
Νέο ψαλίδι σε όλες τις φοροαπαλλαγές και κυρίως σε αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και «μαχαίρι» σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές, προβλέπει η λίστα που έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), σύμφωνα με την .....
...Καθημερινή της Κυριακής.
Η World Bank, μέσω του 2ου μνημονίου, έχει αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στην Ελλάδα.  Συνεπώς, οι προτάσεις της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. 
Η λίστα που απεστάλη, περιλαμβάνει  στα υπό «αναδιάρθρωση επιδόματα», μεταξύ άλλων, περισσότερες από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εκπτώσεις φόρων (φοροαπαλλαγές) από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. 
Επίσης, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης,καθώς διαπιστώθηκε ότι βάση των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.
Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου