Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Κλυδωνίζεται ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη λόγω της Deutsche bank – Στο επίκεντρο οι Γερμανικές και Ιταλικές.

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών στην Ευρώπη με την Deutsche bank να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των ανησυχιών ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας. 

Η διάχυτη ανησυχία για την κεφαλαιακή επάρκεια της
μεγαλύτερης Γερμανικής τράπεζας με ενεργητικό 1,8 τρισεκ. ευρώ. 

Ωστόσο ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη με αφορμή και αιτία την Deutsche bank αλλά είχε προηγηθεί η κρίση στις ιταλικές τράπεζες και...... βεβαίως στις ελληνικές τράπεζες. 

Ο μεγάλος ασθενής στην Ευρώπη ξανά είναι οι τράπεζες με τις Γερμανικές, Ιταλικές και ελληνικές τράπεζες να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα όλες για θέματα κεφαλαιακής επάρκειας. 

Η Deutsche bank με 43,5 δισεκ. κεφάλαια χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, οι ιταλικές τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια και οι ελληνικές τράπεζες θα κριθεί από την διαχείριση των προβληματικών δανείων αν χρειάζονται νέα κεφάλαια. 

Όμως όλη αυτή η σαθρή εικόνα γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική αν ληφθεί υπόψη ότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη κλυδωνίζεται παρά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ η οποία έχει διοχετεύσει πάνω από 1 τρισεκ. ευρώ.

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν καταποντιστεί με τις ιταλικές τράπεζες να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με τις ελληνικές και γερμανικές να ακολουθούν. 

Καλύτερη συμπεριφορά από τις αρχές του 2016 εμφανίζουν οι Γαλλικές τράπεζες.

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου