Τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν από την εμφάνιση και του τραπεζικού δανεισμού με το νέο πόθεν έσχες μπορεί να προκαλέσουν ισχυρό «σεισμό» στο πολιτικό σύστημα της χώρας
Το πόθεν έσχες των βουλευτών αποτελεί όνειδος για το πολιτικό σύστημα της χώρας, καθώς ο αρχικός νομοθέτης άφησε στην πράξη πολλά… παράθυρα, έτσι ώστε να μην εκπληρώνεται ο αντικειμενικός σκοπός του, δηλαδή η πλήρης διαφάνεια.
Όμως, ο νέος νόμος 4389/2016 αλλάζει πλήρως τα δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά .......προβλέπεται η καταγραφή των δανείων, όπως και ο τελικός υπολογισμός εσόδων και εξόδων.
Τα εισοδήματα του 2015 θα δηλωθούν με βάση το καινούργιο ποθεν εσχες και στην περίπτωση αυτή αναμένονται εκπλήξεις.
Το σύνολο σχεδόν των βουλευτών έχει φορτωθεί με τραπεζικό δανεισμό.
Κάποιοι πήραν δάνεια πριν γίνουν βουλευτές, κάποιοι πήραν δάνεια αφότου έγιναν βουλευτές.
Δεν είμαστε πολύ μακριά από τις εκπλήξεις που θα έρθουν, όταν τα πόθεν έσχες καταγράψουν και τον τραπεζικό δανεισμό, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ορισμένοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την αποπληρωμή τους.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές έχουν βρεθεί στις λίστες των εισπρακτικών εταιρειών, διότι καθυστέρησαν την αποπληρωμή μίας μηνιαίας δόσης και δέχθηκαν τηλέφωνα για την τακτοποίηση της οφειλής.
Πρόκειται για μηνιαία ποσά που φθάνουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ το μήνα.
Τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν από την εμφάνιση και του τραπεζικού δανεισμού με το νέο πόθεν έσχες μπορεί να προκαλέσουν ισχυρό «σεισμό» στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Άνθρωποι που γνωρίζουν κάτι παραπάνω λένε «ποιος ή ποιοι πληρώνουν τα δάνεια;».
Να σημειωθεί ότι το πόθεν έσχες των βουλευτών ήρθε ως υποχρέωση για πρώτη φορά με το νόμο 3213 του 2003, οποίος, όμως, δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, αλλά χωρίς αν αλλάζουν τα δεδομένα, για να φθάσουμε στο νόμο 4389 του 2016 που βάζει στο «παιχνίδι» και τα δάνεια.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου