Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ σε πολιορκία - Η ώρα της Ρωσίας πλησιάζει - Το Ιράν είναι το κλειδί των εξελίξεων.


Greek Spirit
24-1-2017

Ψάχνοντας και προσπαθώντας να καταλάβει κανείς ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ σύντομα έρχεται σε αδιέξοδο.Το μυστικό για την εξακρίβωση της εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής του κ.Τραμπ είναι ότι δεν απαντάει σε πολιτικές φόρμες και ιδεολογήματα αλλά σε λογικά συμπεράσματα,σε καθαρούς υπολογισμούς χωρίς συναισθηματισμούς μέσω των οποίων θέλει να περισώσει ότι μπορεί από τις ΗΠΑ προετοιμαζόμενος για τον Γ΄ΠΠ.

Ένα απο τα κλειδιά για την κατανόηση του προγράμματος Τραμπ είναι η........ ΄΄αυτονομία΄΄ .Η αυτονομία ενός Κράτους είναι απαραίτητη για την επιβίωση του σε ένα πόλεμο.Η αυτονομία αυτή αφορά στην ενέργεια, στους ανθρώπινους και πλουτοπαραγωγικούς πόρους και στην οικονομία.Οι ΗΠΑ -με βαρύ οικολογικό αντίκτυπο είναι η αλήθεια- έχουν καταφέρει να είναι ανεξάρτητες ενεργειακά με την εκμετάλλευση των εγχώριων τους κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου. Άρα σε περίπτωση πολέμου και σε αντίθεση με την Ευρώπη δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν Άραβα και κανέναν Ρώσο.

Γιαυτό και ο Τραμπ έχει αποφασίσει να δώσει την Μ.Ανατολή στην Ρωσία, ακόμα και την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, θα το δούμε αυτό.Υπό ένα όρο ωστόσο που δεν είναι άλλος από την άδεια της Ρωσίας να χτυπηθεί το Ιράν , αίτημα του Ισραήλ το οποίο ανησυχεί-δικαίως-ότι το Ιράν χρησιμοποιεί την τεχνολογία και υποδομή για ατομική ενέργεια προς κατασκευή πυρηνικών όπλων τα οποία προορίζονται για χτύπημα στο Ισραήλ.Είναι ακόμα άγνωστο εάν η Ρωσία θα συναινέσει εφόσον το Ιράν αποτελεί εν δυνάμει μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης με σημασία ανάλογη αυτής της Κίνας και ο Πουτιν το χρειάζεται περισσότερο απο όσο χρειάζεται μια ασαφή συμμαχία με το Ισραήλ.

Ο Τραμπ προέβη άμεσα σε κατάργηση του προγράμματος Ομπάμα για υγειονομική περίθαλψη των πτωχών Αμερικάνων, κατάργησε τις εμπορικές συμφωνίες με τις χώρες του Ειρηνικού αλλά ακόμα και με τον Καναδά.Ο Τραμπ προσπαθεί να περικόψει δαπάνες από παντού και κινείται στις διεθνείς σχέσεις με άλλες χώρες με το αξίωμα ''ότι δεν μας αποφέρει απτό και ικανό κέρδος καταργείται''.Ο Τράμπ είναι κατά βάθος το ίδιο παγκοσμοιοποιητής με κάθε άλλο προκάτοχο του ωστόσο είναι αρκετά λογικός να καταλάβει ότι ο Γ΄ΠΠ είναι προ των πυλών και το οχυρό του που είναι οι ΗΠΑ πρέπει να οχυρωθεί περαιτέρω.

Ο Τραμπ πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό πολιορκία , κυρίως από την Κίνα η οποία διεκδικεί ζωτικό θαλάσσιο χώρο στα δυτικά .

Όταν κάποιος ετοιμάζεται για πολιορκία εξασφαλίζει την τροφή του και την απαραίτητη ενέργεια,καθαρίζει το εσωτερικό του οχυρού από τυχόν αντιφρονούντες και πεμπτοφαλλαγγίτες και αποκόπτει κάθε έωλη συμμαχία εμπιστευόμενος μόνο τους παλιούς δοκιμασμένους φίλους.Γιαυτό ο Τραμπ καταφέρεται εναντίον των μεταναστών, κυρίως λατίνων, γιαυτό και καταργεί ή επανεξετάζει κάθε εμπορική ή στρατιωτική συμφωνία όπως η NAFTA-TTP και ΝΑΤΟ. 

Το πρόβλημα των ΗΠΑ είναι ότι ενώ μπορούν να οχυρωθούν με αυτάρκεια σε όλους τους τομείς δεν διαθέτουν κανένα απολύτως φίλο εκτός από την Βρετανία η οποία ξεχνάμε ότι ηγείται της Βρετανικής κοινοπολιτείας με χώρες μέλη όπως ο Καναδάς,Αυστραλία-Ινδία-Πακιστάν-Νότια Αφρική κ.α. Όμως αυτή η κοινοπολιτεία ενώ ακούγεται σπουδαία στην πραγματικότητα είναι μια ένωση που έχει ατονήσει και υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο σε επίπεδο εθιμοτυπίας.Γιαυτό και Βρετανία αποχώρησε από την Ε,Ε, για να αναβιώσει την κοινοπολιτεία και να την αναστήσει.

Στην προετοιμασία Τραμπ για την οχύρωση των ΗΠΑ θα υπάρξουν θύματα ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους,τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο.Οι φτωχοί Αμερικάνοι ήδη βλέπουν τις έτσι κι αλλιώς αναιμικές προσπάθειες του Ομπάμα για κρατική ασφάλιση και περίθαλψη να απεμπολούνται απο τον Τραμπ.Οι φτωχοί Αμερικάνοι σύντομα θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα οι λατινόφωνοι παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες, το ΄''ή κατατάσσεσαι στον στρατό και σώματα ασφαλείας ή μένεις μια ζωή χωρίς δικαιώματα'' Ήδη ο κ. Τραμπ έχει παγώσει τις προσλήψεις στον ομοσπονδιακό δημόσιο τομέα εκτός απο αυτές στα σώματα ασφαλείας και στρατό.

Ο Τραμπ θα κάνει ότι κάνουν και τα στρατοκρατικά-απολυταρχικά καθεσ΄τωτα, δηλαδή θα δώσει βάρος στις δημόσιες επενδύσεις με την μορφή έργων υποδομής σε όλη την επικράτεια για την απασχόληση των ανέργων και την οχύρωση της χώρας και θα προσπαθήσει να αναβιώσει την βιομηχανική παραγωγή όλων των προϊόντων χωρίς να υπάρχει ανάγκη εισαγωγής ούτε πρώτων υλών αλλά ούτε και τελικών προϊόντων από το εξωτερικό. Θα εισάγει ένα μοντέλο κρατισμού με επένδυση μιλιταρισμού και μπόλικη σάλτσα από εθνικισμό .Δεν είναι απαραίτητα μια κακή πρακτική...Είδαμε και τα ολέθρια αποτελέσματα του φιλελευθερισμού..

Ο Τραμπ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται οικονομικά και κοινωνικά σε μη αναστρέψιμα χάλια και έτσι διαβλέποντας την καταιγίδα να πλησιάζει πρωτα θα κοιτάξει να οχυρώσει το σπίτι του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψει σε κάποιους να υποκαταστήσουν το δολάριο στις διεθνείς συναλλαγές με άλλο νόμισμα αλλά πάντα ως κύριο μέλημα για κάθε δράση και αντίδραση των ΗΠΑ θα έχει τον αντίκτυπο στην διαδικασία οχύρωσης και οργάνωσής των ίδιων των ΗΠΑ στην επικράτεια τους.

Έτσι κι αλλιώς η Αφρική έχει χαθεί για τις ΗΠΑ.Η Κίνα αθόρυβα και συστηματικά έχει κατακτήσει οικονομικά την Αφρική.Η Ευρώπη πάλι είναι μια μαύρη τρύπα,Οι Γερμανοί την κατεστρεψαν και εξαρτάται ενεργειακά ακόμα από την Ρωσία, τι πόλεμο να διεξάγει η Ευρώπη εναντίον του προμηθευτή της ενέργειας ; 

Ίσως οι ΗΠΑ να μπορούσαν να στήσουν μια θαλάσσια οδό παροχής αερίου προς την Βρετανία με πλοία τάνκερ (υπάρχουν στον κόσμο περίπου 500 τάνκερ αερίου) αλλά παραπάνω δεν μπορεί να κάνει.Γιαυτό και η ήδη αποβιομηχανοποιημένη Βρετανία επιμένει να μετατραπεί σε χρημοτοοικονμικο κέντρο παρά σε βιομηχανική δύναμη μετά το BREXIT υπολογίζοντας στην βιομηχανική παραγωγή των υπερπόντιων χωρών της κοινοπολιτείας.

Αυτό που φοβάται η Αμερική είναι η Κίνα και η μάχη του Ειρηνικού,οικονομική και στρατιωτική.Για την Ευρώπη δεν δίνει δεκάρα, ας την πάρει ο Πουτιν.Πολύ θα ήθελε η Αμερική να την σώσει αλλά δεν έχει ούτε τον στρατό ούτε τα χρήματα.

Η ώρα της Ρωσιας πλησιάζει..

Η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης έχει καταφέρει ήδη να καταστεί αυτόνομη οικονομικά και ο Πουτιν έχει ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό του απέναντι στις επιχειρηματικές ρωσικές ελίτ. 

Ο Πούτιν από καιρό έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αυτονόμησης της Ρωσίας.

Ενέργεια διαθέτει, κράτος καταστολής απέναντι στους αντιφρονούντες διαθέτει, αυτό που δεν διαθέτει είναι επαρκής παραγωγή τροφίμων.

Η μόνη χώρα η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την Ρωσία με τρόφιμα σε ειρήνη και πόλεμο είναι η Τουρκία.Γιαυτό και η Τουρκία θα δοθεί στην Τουρκία, είτε ως σύμμαχος και εξαρτημενη χώρα της Ρωσίας είτε ως υποταγμένη και νικημένη από ρωσική εισβολή. 

Ο Τραμπ θέλει την ίδρυση του Κουρδιστάν στην βόρεια Συρία για να το ενώσει με αυτό του βόρειου Ιράκ και να δημιουργήσει έτσι ένα φραγμό στον χερσαίο "δρομο του μεταξιού" που θέλει να αναβιώσει η Κίνα προς την Ευρώπη.Το Κουρδιστάν το θέλει και το Ισραήλ για να ελέγχουν από κοινού τα νερά της Μ Ανατολής.Ο Πούτιν δεν έχει πρόβλημά με όλα αυτά αρκεί να κρατήσει την Συρία και να του δοθεί η προοπτική να εισβάλει στην Αραβική χερσόνησο,κάτι με το οποίο ο Τραμπ μάλλον θα συμφωνήσει αρκεί να κρατήσει μέρος του Ιράκ .

Το πρόβλημα είναι το Ιράν όπως είπαμε παραπάνω και το αίτημα των Εβραίων για προληπτικό χτύπημα τουλάχιστον στις υποδομές παραγωγής ατομικές ενέργειας. Επί Ομπαμα, Ιράν και Δύση είχαν καταλήξει σε μια συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του πρώτου αλλά το Ισραήλ ισχυρίζεται -και έχει δίκιο-ότι οι Ιρανοί κοροϊδεύουν και ότι κερδίζουν χρόνο.Ο Τραμπ μάλιστα έχει δηλώσει κι αυτός ότι η συμφωνία αυτή είναι μια βλακεία.

Εκεί θα κριθούν όλα, στο Ιράν. Όσο καθυστερεί ένα χτύπημα εναντίον του Ιράν τόσο το καλύτερο για μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου