Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η πριονοκορδέλα .....

Κάτι μου λέει μέσα μου ότι, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία που κλυδωνίζεται ακόμη και με τις μεγάλες τρικυμίες όχι πίσω της, αλλά μπροστά, με τη γειτονιά να μυρίζει μπαρούτι, με τις γεωπολιτικές ισορροπίες να μεταλλάσσονται ταχύτατα, με την Ευρώπη να καρκινοβατεί σε κάτι ανάμεσα σε Ομοσπονδοποίηση και Τραπεζική Δικτατορία, με το Παγκόσμιο Κεφάλαιο να επηρεάζει κυβερνήσεις και ανθρώπους, με την έλλειψη Ηγετών στον κόσμο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν αλλού την πορεία των χωρών του πλανήτη, η αίσθηση που αποκομίζω από τους στόχους των επικυρίαρχων μας, όπως εκφράζονται από τα μίσθαρνα όργανά τους, είναι άλλοι από τους ανωτέρω, πιο σκοτεινοί και πιο ύπουλοι.

1. Βλέπω μια έντονη προσπάθεια να γονατίσει πολιτικά και γεωστρατηγικά η χώρα, υποβαθμιζόμενη σε ....

...δορυφόρο άλλων.

Βλέπω να διαλύεται ...
..και να απορυθμίζεται κάθε εργασιακή νομοθεσία, κάθε κρατική πρόνοια, κάθε υπηρεσία του στενού πυρήνα του κράτους (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Δικαστές κλπ).

2. Βλέπω τη χώρα να μετατρέπεται σταδιακά σε πειθήνιο προτεκτοράτο, που θα διοικείται κατ’ επίφαση δημοκρατικά, από εκλεγμένους μεν, αλλά απολύτως ελεγχόμενους, ελληνόφωνους πολιτικούς Υπάρχους.

3. Βλέπω να καταστρέφεται εντελώς η όποια εναπομένουσα ικμάδα οικονομικής δραστηριότητας.

4. Βλέπω να εφαρμόζεται σχέδιο ευγονικής πολιτικής, με τη μαζική βιολογική εξόντωση χιλιάδων συνταξιούχων, χρονίως πασχόντων, αναπήρων και ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, μέσω των δραματικών περικοπών στην υγεία και το κράτος πρόνοιας.

5. Βλέπω την αντικατάσταση του ελληνικού εξειδικευμένου και επιστημονικά καταρτισμένου παραγωγικού δυναμικού, το οποίο αν δεν μεταναστεύει, διώκεται, με στρατιές εξαθλιωμένων πειναλέων από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι θα δουλεύουν ολημερίς και ολονυχτίς στις βιομηχανίες των Βορείων, για 150 – 200 το μήνα, εισόδημα εξαιρετικό, αν αναλογιστούμε ότι στο Μπαγκλαντές ζούσαν ή μάλλον επιβίωναν, με 2 Ευρώ το μήνα.

6. Βλέπω τον φυσικό μας πλούτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους.

7. Βλέπω την χώρα να μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο ψυχών, ανθρώπων αλλά και υλικών, αφού εδώ, στην αποικία, με διαλυμένα τα πάντα και τη χώρα να αποτελεί μια τεράστια Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη των Ισχυρών, ποιος θα νοιάζεται για περιβάλλον, ποιότητα ζωής, πολιτισμό, ή ψυχική υγεία; Αρκεί να δουλεύει η φάμπρικα…

Μπορεί να πει κανείς, ότι δεν βλέπω καλά. Δεκτόν. 

Θα περιμένω κάποιον, να μου υποδείξει και να μου αποδείξει, αν όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία 7 χρόνια, κατατείνουν κατ’ ελάχιστον, στην επίτευξη κάποιου έστω ευγενούς στόχου.

Έχουμε στρατηγική εξόδου από το σφαγείο, ή το μόνο που κάνουμε είναι, ως πρώτοι επί σφαγή, να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά για να μη δούμε και να μην ακούσουμε την πριονοκορδέλα που περιμένει να μας τεμαχίσει και τον ενοχλητικό ήχο της;

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

http://kefalokleidomata.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου