Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση μετακινήθηκε προς τις θέσεις της Ευρωζώνης.

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει μετακινηθεί προς τις θέσεις της Ευρωζώνης και δεσμεύθηκε για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις", αναφέρει η γερμανική καγκελαρία στην ιστοσελίδα της σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του προχθεσινού Eurogroup.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ταυτόχρονα ότι η αξιολόγηση ....."θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό", ενώ επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της δόσης θα εξαρτηθεί από το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η καγκελαρία μεταφέρει και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στις Βρυξέλλες ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη για χρηματοδότηση της Ελλάδας καθώς καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το καλοκαίρι.

Επικαλούμενη στοιχεία της Ε.Ε. η καγκελαρία σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό πλαίσιο, ενώ αναφέρει και την εκτίμηση της Κομισιόν για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,7% φέτος.

Μεταφέρει τέλος τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schäuble ότι "είμαστε σε καλό δρόμο" καθώς και την πεποίθηση του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και την πάγια άποψη του ότι "το χρέος δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας καθώς χρηματοδοτείται σε μακροπρόθεσμο επίπεδο".

Πηγή:  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου