Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οι ΗΠΑ έπιασαν τον Ρ.Τ. Ερντογάν από το λαρύγγι… και σφιχτά.

Όποιος νομίζει ότι η υπόθεση της σύλληψης του Τούρκου τραπεζίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απλή, καλό θα κάνει να το ξανασκεφτεί, διότι τώρα που κατακάθεται ο κουρνιαχτός, η υπόθεση δείχνει ικανή να καθορίσει τις ισορροπίες στην περιοχή μας, αν ισχύουν μερικές προϋποθέσεις…

Η νευρικότητα με την οποία αντιδρά η Άγκυρα είναι χαρακτηριστική. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, κάνει λόγο για «εντελώς πολιτική σύλληψη», χωρίς όμως να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει τι εννοεί, αφήνοντας απλά και αόριστα να πλανάται, ότι οι ΗΠΑ αναζητούν «χαρτί» στη διπλωματική σκακιέρα για να πιέσουν....... την Τουρκία να υποταχθεί στη θέλησή τους.

Δεν διαφωνούμε με τον Τούρκο υπουργό. Μήπως θα ήθελε όμως να το ξανασκεφτεί και να μας πει τι είναι αυτό που αναδεικνύει τον τραπεζίτη αυτόν ως ένα πολιτικό χαρτί; Γιατί να μην πιστέψουμε τις διαρροές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο εν λόγω είναι πρόσωπο που ξεπλένει χρήμα για τον διεφθαρμένο – στον υπερθετικό – Τούρκο πρόεδρο, κυκλώματα του οποίου κάνουν μπίζνες ανά την υφήλιο σε διάφορους τομείς της αγοράς και ο γιος του ξαφνικά πληροφορηθήκαμε ότι είναι… εφοπλιστής!

Τι λέτε ρε κλέφτες; Τι λέτε ρε απατεώνες; Τί λέτε ρε χαχόλοι Τούρκοι ψηφοφόροι αυτού του κοινού λωποδύτη που παριστάνει και τον πιστό και αυστηρότατο μουσουλμάνο; Και έχει και την κυρά δίπλα η οποία όπου πάει μπορεί να ξοδέψει, αν κάτι της αρέσει, ποσά που ένας Τούρκος μεροκαματιάρης δεν θα δει σε όλη του τη ζωή.

Όλοι μαζί, έχουν μπει με το κεφάλι στο «μέλι». Τα δημοσιεύματα ατελείωτα στα διεθνή ΜΜΕ. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του να δώσει απάντηση. Συνωμοσία είναι για να καταστρέψουν όλοι την Τουρκία, διά της καταστροφής του «ελέω Αλλάχ» μονάρχη.

Γι’ αυτό, οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να τον βγάζουν κυβερνήτη τους μέχρι να πεθάνει, διότι μετά στα παλιά του τα παπούτσια, γαία πυρί μειχθείτω… ο σώζων εαυτόν δηλαδή, της οικογενείας του συμπεριλαμβανομένης. Μήπως αντελήφθησαν πλέον οι φίλοι και οι φίλες μας την αξία του κρατούμενου τραπεζίτη;

Σε όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, το FBI στην Αμερική έχει μια… κακιά συνήθεια! Σου λέει, κύριε τα ξέρουμε όλα. Έλα εδώ να κλείσουμε μια συμφωνία, να συνεργαστείς και στο τέλος θα τη βγάλεις καθαρή, με μίνιμουμ για τη βαρύτητα των αδικημάτων σου ταλαιπωρία.

Οι Αμερικανοί έχουν δυο «ψάρια» στα χέρια τους οι οποίοι ξέρουν πολλά και αν αντιληφθούν ότι ο ανήθικος Ερντογάν τους θεωρεί αναλώσιμους – διότι έτσι είναι, αρκεί να μπορέσει να τους εξουδετερώσει πριν γίνει ζημιά – θα σπεύσουν να προσφέρουν την κεφαλή του επί πίνακι με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Οι εποχές έχουν αλλάξει και μόνο αν μετατρέψει την Τουρκία σε Βόρεια Κορέα θα γλιτώσει, αν γλιτώσει, ο Ερντογάν. Τελευταία «γλύφει» σχεδόν καθημερινά σε υπερατλαντική κατεύθυνση. Ξαφνικά, μετά τη σύλληψη, λήγει η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Υποπτευόμαστε ότι μπορεί να τάξει πάρα πολλά για να ξεφύγει από τον θανάσιμο κίνδυνο. Ακολουθεί μήπως πούλημα του Βλαντιμίρ Πούτιν; «Βρόντηξε» αυτό με τους S-400 όπως ακούγεται;

Παράλληλα, η κατάσταση χρήζει μεγάλης προσοχής διότι πλέον ο όποιες αποκαλύψεις ακολουθήσουν, θα ενισχύσουν το κίνητρο του Ερντογάν να δημιουργήσει φασαρίες για να στρέψει την προσοχή του λαού αλλού και να αποφύγει τις περιπέτειες. Αυτό έκανε μετά τη χθεσινή του σύγκληση το τουρκικού Εθνικής Ασφαλείας… Αλήθεια, δείτε τη φωτογραφία, αυτό στη μέση που μοιάζει με φέρετρο έχει μέσα κανέναν μακαρίτη;

Όπως μεταδίδει το «liberal.gr», η Άγκυρα εξήγγειλε σκληρή στάση στο Αιγαίο και το Κυπριακό, τα οποία συζήτησε μαζί με το Συριακό και το Κουρδικό… εν ολίγοις, όταν απέτυχες παταγωδώς στην πολιτική σου στη βόρεια Συρία, αναζητάς μήπως κάποια «ανέξοδη» νίκη εκεί που νομίζεις ότι σε παίρνει.

Με πρόσφατη τη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είναι παντελώς γελοίος διότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα έκανε όλα σωστά, ενώ εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα αποφύγει πόλεμο η χώρα, όταν εξαγγέλλει ότι η πολιτικής της με αυτό τον στόχο, είναι συνεχής κουβέντα με τους Τούρκους! Πόσο θα εύχονταν οι Τούρκοι, στρατηγοί και πολιτικοί να ερχόταν πάλι στα πράγματα!

Όμως το θέμα είναι ο Ερντογάν και η απίστευτη διαφθορά των μανδαρίνων του, σε μια πυραμίδα που έχει στην κορυφή τον ίδιο. Οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για τον ίδιον προσωπικά. Οπότε, δεν τίθεται θέμα εθνικού αλλά προσωπικού και ιδιοτελούς συμφέροντος, άρα μπορεί να κάνει το οτιδήποτε για να σώσει το τομάρι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου