Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

MARKET WATCH: Πουλήστε τα πάντα!

krisi
Εάν στις εκλογές κερδίσουν η Le Pen (Γαλλία) ή ο Wilders (Ολλανδία), τα πάντα στην ευρωζώνη θα τεθούν υπό πίεση
Πουλήστε τα γαλλικά ομόλογα και αγοράστε γερμανικά.
Αφήστε τις ολλανδικές μετοχές για τα ιταλικά futures. Φύγετε από το ελβετικό φράγκο και επενδύστε στη νορβηγική κορώνα.
«Αν πιστεύετε ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι υπό απειλή, υπάρχει μόνο ένα trade που βγάζει νόημα: πωλήστε τα πάντα», αναφέρεται σε ανάλυση του MarketWatch ενόψει των εκλογών σε ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως επισημαίνεται εάν τα κόμματα κατά του ευρώ αναλάβουν την εξουσία, ή ακόμα κι αν πλησιάσουν, στην Ολλανδία, τη Γαλλία ή την Ιταλία, τότε δεν θα απειληθούν μόνο τα ........ομόλογα και οι μετοχές αυτών των χωρών.
Αντιθέτως, θα τεθούν απειλή όλο το νομισματικό μπλοκ. «Είτε θα αγοράσετε τα πάντα είτε θα πουλήσετε τα πάντα. Δεν έχει νόημα να ξεχωρίσεις τη μία χώρα από την άλλη» σχολιάζει το MarketWatch. Καθώς αρχίζει ο Μάρτιος, οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να κυριαρχηθούν από τις εκλογές για τους επόμενους τρεις μήνες.
Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 15 Μαρτίου του 2017, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ολλανδία, όπου το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα του Geert Wilders αναμένεται να έρθει πρώτοι, ακόμα και αν με κάποιο τρόπο δεν απόλυτη πλειοψηφία.
Περίπου ένα μήνα αργότερα στις 23 Απριλίου του 2017 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπου θα αναδειχθεί πρώτη η ακροδρεξιά Marine Le Pen, ενώ στο δεύτερο γύρο η ίδια αναμένεται να αναμετρηθεί με τον Emmanuel Macron.
Ωστόσο, δεν αποκλείονται εκλογές στην Ιταλία ενώ στη συνέχεια έρχεται και η Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθούν εκλογές πριν το τέλος του 2017. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από όλες τις άλλες, καθώς οι πολιτικοί όπως ο Wilders και η Le Pen έχουν υποσχεθεί να οδηγήσουν τις χώρες τους εκτός του ευρώ κι αυτό θα επηρεάσει τις επιδόσεις αυτών των οικονομιών.
«Αλλά εάν γίνει μια εξέγερση κι ο λαϊκισμός αναλάβει την εξουσία, τότε δεν θα ζημιωθούν μόνο τα γαλλικά ή τα ιταλικά ομόλογα. Θα υποφέρει κάθε assets στην ευρωζώνη, από το νόμισμα έως τις μετοχές και τα ομόλογα. Μπορείτε είτε να αγοράσετε τα πάντα είτε να πουλήσετε τα πάντα. Δεν υπάρχει μέση οδός» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.
Πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου