Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ. Μαθήματα οικονομικών από τον Οικονομολόγο κύριο Ευαγγελόπουλο Ηλία.. Ακούει ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός;


Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιοςvfakanast@gmail.com
Μάτι βγάζει η ολόχρυση κονκάρδα του κύριου Ευαγγελόπουλου, με χαραγμένη την Ελληνική Σημαία στο σακάκι του… ΕΥΓΕ…
…….!!!!!!!
Την ομιλία άνοιξε ο κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης,
καθηγητής Σλαβολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών) και εν συνεχεία
την σκυτάλη ανέλαβε ο κύριος Ευαγγελόπουλος Ηλίας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ο πρώτος λόγος για τον οποίο βάλλεται η Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία. Όπου υπάρχει ορθοδοξία υπάρχει ακόμα ελπίδα και αντίσταση. Γι’ αυτό όσοι Έλληνες αγαπάμε τον Τριαδικό Θεό και την πατρίδα μας δίνουμε τον αγώνα μας πρώτα υπέρ της πίστεως…….
Δεν θα ήθελα να παραλείψω την προθυμία του να παραδώσει μαθήματα οικονομίας και οικονομικών σε κάθε Υπουργό που πέρασαν την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σε μερικούς Πρωθυπουργούς που βλέπουν την περιβόητη ανάπτυξη να έρχεται, να φτάνει, να είναι δίπλα μας, να το υποστηρίζουν οι 300,, αλλά τα υπόλοιπα 10.000.000+ δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε και να καταλάβουμε με πια μορφή ήρθε η ανάπτυξη…
  • Μήπως εννοούν ανάπτυξη των λαθρομεταναστών;
  • Μήπως εννοούν ανάπτυξη κλειστών επιχειρήσεων;
  • Μήπως εννοούν κατακόρυφη ανάπτυξη στις πωλήσεις λουκέτων από τα χρωματοπωλεία;
  • Μήπως εννοούν ανάπτυξη ανεργίας;
  • Μήπως εννοούν ανάπτυξη ανασφάλιστων;
  • ή ανάπτυξη φόρων;
  • Μήπως ανάπτυξη αστέγων;
  • ή μήπως ανάπτυξη χρεών;
  • Ίσως και να εννοούν ανάπτυξη στους πλειστηριασμούς
  • Αλλά μπορεί και ανάπτυξη στους αυτόχειρες…
  • Η ανάπτυξη μπορεί να είναι και η προσφυγιά των Ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον
Πολλές έννοιες μπορεί να έχει η ανάπτυξη. Αν την εννοούν όπως παραπάνω, έχουν δίκιο,,, αλλιώς κάτι δεν πάει καλά, ή εμείς θέλουμε ψυχίατρο, ή αυτοί..!!!
Ο κύριος Ευαγγελόπουλος λοιπόν, στην 1η παρουσίαση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα την Τετάρτη 5 Απριλίου στης 19:00 στο Ξενοδοχείο Παντελίδη , κάνει τρομερή ανάλυση σε πολλά θέματα, και δίνει βάση βέβαια στα παρακάτω:
  • Λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
  • Ότι πουληθεί θα Εθνικοποιηθεί….!!!!
  • Ενιαίος ΦΠΑ 12% σε όλες τις κατηγορίες
  • Κάθε πράξη που γκρεμίζει την Ελληνική Οικονομία, ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία,,, και θα παραδοθεί στην δικαιοσύνη…!!!!!
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι έχουμε ξεκινήσει όχι την κάθοδο προς το μηδέν, αλλά συνεχίζουμε με αρνητική πορεία, και αυτό θα αλλάξει μόνο με πρόσωπα που δεν έχουν αναμιχθεί ξανά στην πολιτική, που ουδεμία σχέση έχουν, διότι μόνο αυτοί είναι ικανοί να ανοικοδομήσουν τα ερείπια που ζούμε. Χρειάζονται μια ευκαιρία, ας τους την δώσουμε…..
Εδώ είναι ολόκληρη η ομιλία του σε γραπτό λόγο:
Φίλες και φίλοι, Πτολεμαιδιώτισσες και Πτολεμαϊδιώτες, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και παρευρίσκεστε στην σημερινή πρώτη παρουσίαση του πολιτικού κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Έχω κατ’ επανάληψη γράψει και δηλώσει ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο βάλλεται η Ελλάδα, είναι η Ορθοδοξία. Όπου υπάρχει ορθοδοξία υπάρχει ακόμα ελπίδα και αντίσταση. Γι’ αυτό όσοι Έλληνες αγαπάμε τον Τριαδικό Θεό και την πατρίδα μας, δίνουμε τον αγώνα μας πρώτα υπέρ της πίστεως. Εάν δεν βάλουμε την πίστη ως προμετωπίδα της αντίστασης, ο αγώνας αυτός είναι αδύνατο να κερδηθεί. Γι’ αυτό το λόγο  ο ατρόμητος μαχητής αλλά συνάμα σοφός Κολοκοτρώνης – όταν τρεις χιλιάδες περίπου παλληκάρια έπρεπε να αντιμετωπίσουν την τεράστια τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία – είπε: “πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”. Με το λόγο αυτό ουσιαστικά είπε στο Θεό : “μπες μπροστά και εμείς ακολουθάμε. 

Επομένως και εμείς σαν τον Κολοκοτρώνη, να βάλουμε τον Θεό μπροστά. Όποια προσπάθεια γίνει κάτω από τη σημαία της ορθοδοξίας θα έχει επιτυχία.  Έχω γράψει ότι αυτοί που έχουν την εξουσία φοβούνται μόνο όσους έχουν πραγματική πίστη στον Τριαδικό Θεό και φιλοπατρία. Γιατί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι του Θεού είναι πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από αυτούς και δεν είναι εξαγοράσιμοι, ούτε προσκυνημένοι.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάψει να τρέχει πίσω από ιδεολόγους ψευτοεπαναστάτες. Είτε αριστερούς είτε ακροδεξιούς είτε οποιοδήποτε άλλους. Αυτοί για το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, εάν δεν είναι ήδη ελεγχόμενοι, είναι φτερά στο άνεμο. Όσο ο ελληνικός λαός θα τρέχει πίσω από τέτοιους ψευτοεπαναστάτες, θα διαψεύδεται οικτρά και θα συνεχίσει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο επιβεβαιώνοντας τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού: “Λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε”.
Εάν το σκουλήκι φάει τις ρίζες το φυτό θα ξεραθεί και η κεντρική ρίζα που θρέφει την χώρα μας είναι η Ορθοδοξία. Γι’ αυτό και χτυπιέται πανταχόθεν.
Παλαιότερα οι λύκοι που φορούσαν προβιές ήταν παντού. Σήμερα στους περισσότερους χώρους έχουν αποθρασυνθεί και έχουν πετάξει τις προβιές και δείχνουν πραγματικά ποιοι είναι. Απροκάλυπτα τρώνε τις ρίζες. Λύκοι με προβιές έχουν μείνει ακόμα στον δικό μας, το χώρο. Αυτοί είναι οι υποκριτές και οι φαρισαίοι, οι έμποροι του Θεού και οι ψευτοπατριώτες. Αυτοί πρέπει να παριστάνουν ακόμη τα πρόβατα για να τα αποπροσανατολίζουν αλλά και για να φροντίζουν να μην δημιουργηθεί ένα Χριστοκεντρικό και αγνό πατριωτικό και δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα. Και αν πάει να δημιουργηθεί ένα τέτοιο αμέσως να το ελέγξουν.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο έχουν βάλει την χώρα  μας στον οικονομικό και στενωπό σωλήνα είναι η απόκτηση από τους ξένους της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Ο στόχος τους επομένως είναι διπλός και ξεκάθαρος. Εξάλειψη της Ορθοδοξίας και πλήρη διάλυση του ελληνικού κράτους.
Το μνημόνιο είναι μια μαθηματική πράξη που είναι με τέτοιο τρόπο δημιουργημένη ώστε να βγάζει πάντα αρνητικό αποτέλεσμα. Αδυνατεί να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί ούτως ώστε να χρειάζονται συνεχώς νέα μέτρα, μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο που τελικά θα μας οδηγήσει ως χώρα στο μηδέν. Έτσι πήγαμε στο δεύτερο μνημόνιο, στο τρίτο, σε λίγο στο τέταρτο και θα ακολουθήσουν και το πέμπτο, το έκτο, μέχρι να μην χρειάζονται πλέον μνημόνια εφόσον δεν θα υπάρχει η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη ώστε να λειτουργεί υπέρ των ισχυρών κρατών, αλλά και μελλοντικά να οδηγήσει στην συγκέντρωση της εξουσίας και της περιουσίας στα χέρια λίγων ανθρώπων που θα διαφεντεύουν τους λαούς της.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και η Δ.Ε.Η. που είναι και το θέμα των ημερών για την περιοχή μας. Οι βιομηχανικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζονται φθηνή ενέργεια. Και χώρες όπως η δική μας είναι τα θύματα. Βέβαια απώτερος σκοπός είναι η ενέργεια μέσα από την πλήρη απελευθέρωσή της να φτάσει στα χέρια λίγων ιδιωτών που θα την ελέγχουν.
Η Δ.Ε.Η. ξεκίνησε το 1950 ως κρατική κοινωφελής εταιρεία και το 2001 με βάση το Νόμο 2773/1999 μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία. Η μεταβολή αυτή επήλθε λόγω αλλαγών στην ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία που σκοπό είχε την άμεση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Το 2001 η ΔΕΗ Α.Ε. εισέρχεται στο χρηματιστήριο και σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34,12% από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 17%, δημόσια ασφαλιστικά ταμεία 3,8% και τα υπόλοιπο 45,07% ανήκει σε επενδυτές.
Το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είναι προς πώληση και το ελληνικό δημόσιο ουσιαστικά κατέχει σήμερα το 1/3 της εταιρίας. Να γνωρίζεται ότι εάν ένα πουλόβερ αρχίσει να ξηλώνεται στο τέλος θα ξηλωθεί όλο.
Το 2001 με βάση το Ν. 4001 η Δ.Ε.Η. και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ιδρύει την κατά 100% θυγατρική της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. η οποία κατέχει και λειτουργεί το σύστημα μεταφοράς το οποίο στο τέλος του 2013 αποτελείτο από 11.232 χλμ. Γραμμών. 
Η ιδιοκτησία του δικτύου διανομής ανατίθεται σε άλλη, κατά 100% θυγατρική της Δ.Ε.Η., την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην οποία ανήκει 236.290χλμ. δικτύου. 
Στις 11.07.2016 η 14η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης εγκρίνει την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Σήμερα η Δ.Ε.Η. παρόλα τα προβλήματα που της δημιούργησαν με το χαράτσι, τη μείωση της χρήσης του λιγνίτη, τον Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, την αδυναμία είσπραξης των οφειλών λόγω της κρίσης κ.λπ. κατέχει πάνω από το 85% του μεριδίου της αγοράς Η/Ε στη χώρα μας με περίπου 7,5 εκατομμύρια πελάτες.. Για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα για τη Δ.Ε.Η. καιπροκειμένου να εγκριθεί το τρίτο μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με το ψηφισθέν πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα έχει το 49% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πράγμα που θα την υποχρεώσει να χάσει τους μισούς και πλέον πελάτες της ενώ στους πελάτες της, θα ανήκουν και όσοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Σήμερα οι καταναλωτές χρωστάνε στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα 500 από αυτά είναι αδύνατο να εισπραχθούν.
Η εξέλιξη των οικονομικών της ΔΕΗ την οδηγεί σε περικοπές δαπανών με αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας του ενεργητικού της.
Εξετάζοντας τους δείκτες Ταμιακής Ρευστότητας και ταμιακής κυκλοφοριακής ταχύτητας διαπιστώνεται η αδυναμία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση από άποψη κεφαλαίου κίνησης. Οι αριθμοδείκτες Δανειακής Επιβάρυνσης, καταδεικνύουν την εξάρτηση της επιχείρησης από ξένα κεφάλαια καθιστώντας την εταιρία ευάλωτη στις δανειακές της υποχρεώσεις, αναγκαζόμενη να προσφεύγει λόγω της κρίσης σε υψηλά επιτόκια δανεισμού.
Η αριθμοδείκτες αποδοτικότητας καταδεικνύουν την αδυναμία της επιχείρησης να διατηρήσει και να αυξήσει την περιουσία της.
Μια επιχείρηση που το 2009 κατέγραψε κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το 2011, το 2013 και 2015 κατέγραψε ζημίες ενώ το 2012 και το 2014 παρουσίασε ελάχιστα κέρδη.
Ο συσχετισμός των κερδών της επιχείρησης με τους χρεωστικούς τόκους καταδεικνύει την αδυναμία κάλυψης του αυξανόμενου κόστους δανεισμού από την κερδοφορία, πράγμα που θα οδηγήσει σε σταδιακή αδυναμία της επιχείρησης να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις.
Ο συνδυασμός της επιταχυνόμενης συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς και της επιδείνωσης των πωλήσεων θα αναγκάσει την Δ.Ε.Η. σταδιακά να πουλήσει την περιουσία της, λιγνίτη, μονάδες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Στο τέλος θα πωληθούν όλα. Γι’ αυτό να μην έχετε καμιά αμφιβολία. Και βέβαια όλα αυτά, κυριολεκτικά θα πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί. Προσωπικά όμως εάν όλα αυτά μου ανήκανε δεν θα πωλούσα τίποτα, ακόμα και εάν μου δίνανε χίλιες φορές περισσότερα από όσα αξίζανε. Δεν θα χάριζα από όσα μου αναλογούν ως Έλληνα πολίτη, ούτε ένα κυβικό εκατοστό πετρελαίου η φυσικού αερίου, ούτε ένα τετραγωνικό χιλιοστό ελληνικής γης σε κανένα Αμερικάνο, Γερμανό, Ισραηλινό, Τούρκο, πλούσιο Έλληνα ή οποιονδήποτε άλλο. Το εκατό της εκατό αυτών ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν χαρίζονται ούτε πωλούνται σε κανένα. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει δειλοί αφού πολλοί Έλληνες λένε: “Ας τα πάρουν όλα και ας μας αφήσουν ήσυχους”.
Ότι έχει ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθεί από δω και πέρα θα εθνικοποιηθεί. Και αυτό ισχύει και για την Δ.Ε.Η.. Ήταν μια ισχυρή επιχείρηση και την κατάντησαν ερείπιο για να την τεμαχίσουν και να την ξεπουλήσουν. Θα γίνει πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν και η κορυφαία επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Εδώ θα τονίσω ότι οι τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών είναι οι στυλοβάτες ενός ανεξάρτητου και ισχυρού κράτους. Η απώλεια τους είναι χτύπημα στην καρδιά της πατρίδος και ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας. Αυτό που ως «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό είναι ότι οι υπεύθυνοι όπου και αν καταφύγουν, ακόμα και στο δάσος του Αμαζονίου να κρυφτούν, θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω για να κριθούν από την ελληνική δικαιοσύνη.
Ο πόλεμος που δέχεται η χώρα είναι πολυμέτωπος. Εξωτερικός και εσωτερικός. Σε όλους τους τομείς. Εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια, παιδεία, δικαιοσύνη, δημογραφικό, οικονομικό. Δεν μπορεί αυτός ο ολοκληρωτικός πόλεμος που διεξάγει η χώρα να αντιμετωπιστεί με μια πολιτική επανάσταση.
Η χώρα χρειάζεται μια πνευματική επανάσταση που θα φέρει νέα πολιτικά ήθη και θα μας απαλλάξει από τον νεοφασισμό. Οι πολιτικές επαναστάσεις και υποκινούμενες είναι, αλλά και η ιστορία έδειξε ότι οδηγούν σε χειρότερες καταστάσεις. Δεν απέτυχε η δημοκρατία, ούτε πήραμε την κάτω βόλτα επειδή δεν ήταν καλό το σύνταγμα της χώρας.
Σήμερα, έχουμε μια μετάλλαξη του ναζισμού και του φασισμού με τη μορφή του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Και όπως ο μεταλλαγμένος ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος  από τον αρχικό έτσι και ο νεοναζισμός και ο νεοφασισμός, ως μετάλλαξη του παλαιοναζισμού και του παλαιοφασισμού, είναι ασυγκρίτως πιο επικίνδυνοι, διότι φοράνε το ένδυμα της δημοκρατίας και με τον τρόπο αυτό παραπλανούν τα “δημοκρατικά αντισώματα”. Ο παλαιοφασισμός με τη μορφή του εθνικοσοσιαλισμού, του επιτρέπεται να υπάρχει μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τον πραγματικό κίνδυνο που είναι ο νεοφασισμός.
Όπως είπε και ο Τσώρτσιλ: «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες»!!!
Για να προετοιμάσει αυτήν την πνευματική επανάσταση δημιουργήθηκε η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου από ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό, σε αρχές και αξίες. Δημιουργήθηκε μέσα από την συνειδητοποίηση ότι εφόσον δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί που κυβερνούν την χώρα μας, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει την τύχη, στα χέρια του.
Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας και τη χώρα μας. Γι’ αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων μας. Εάν αυτή τη στιγμή που είναι η πιο κρίσιμη από όσες έχει περάσει η πατρίδα μας, από την απελευθέρωση της έως σήμερα, δεν αποφασίσουμε να μπούμε όλοι μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για να αγωνιστούμε.  Ας σηκώσουμε στις πλάτες μας την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράσει συμφέροντα, να γίνει δεκανίκι ενός άλλου κόμματος, να συμμετάσχει σε βρώμικα πολιτικά παιχνίδια ή να παγιδεύσει τον χτυπημένο από την κρίση ελληνικό λαό. Αυτά τα κόμματα που δημιουργούνται γι’ αυτό το σκοπό έχουν ήδη κατά την δημιουργία τους αρχηγό. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ χτίζεται από τη βάση, από τον ελληνικό λαό και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στο συνέδριο της θα εκλέξει για αρχηγό τον πιο κατάλληλο για τη θέση αυτήν. Τον άνθρωπο που θα δώσει όραμα στον ελληνικό λαό και θα τον ενώσει στον κοινό αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Και αν κάποιος ή κάποιοι έχουν εισχωρήσει στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» ή σκοπεύουν να εισχωρήσουν για να παίξουν τέτοια παιχνίδια δεν ξέρουν τι τους περιμένει.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ σχεδιάζεται και χτίζεται ως κόμμα εξουσίας για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα. Δηλαδή την ώρα που όλοι αυτοί οι ανίκανοι που κυβερνούν την χώρα μας θα έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το οικονομικό τέρας που οι ίδιοι με την ανικανότητά τους δημιούργησαν. Εκείνη την ώρα ο λαός και η χώρα θα χρειαστεί ένα αποκούμπι να στηριχθεί για να μην διαλυθεί. Διαβλέποντας αυτόν τον κίνδυνο που έρχεται, δημιουργήσαμε την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ για να παίξει αυτόν τον ιστορικό ρόλο της σωτηρίας της πατρίδας». Για να αλλάξει τη ροή της ιστορίας. .
Ως πολιτική πρακτική θα εφαρμόσουμε τη μέση οδό ως πολιτική τακτική την τέλεια άμυνα, την τέλεια επίθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε ένα κόμμα του μεσαίου χώρου και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι την πρώτη και μεγαλύτερη νίκη που κερδίζουν όσοι κυβερνούν και εξουσιάζουν τον κόσμο είναι ο διαχωρισμός του λαού σε μικρότερα κομμάτια για να μειώσουν τη δύναμή του και να τον ελέγχουν πιο εύκολα. Έτσι έχουμε τη δεξιά, το κέντρo, την αριστερά κ.λπ. Ισχύει πάντα το “διαίρει και βασίλευε”. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κάνει την υπέρβασή του, να ξεφύγει από το ιδεολογικό εγώ του και ενωμένος να παλέψει για την σωτηρία και την ισχυροποίηση της πατρίδας μας. Αυτός είναι και ο σκοπός του κινήματός μας. Να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. .   
Η αιτία για την οποία έχουμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε ως λαός και ως χώρα είναι μία. Το συμφέρον. Ατομικό, οικογενειακό, επιχειρηματικό, ταξικό, κλαδικό, ξένο κ.λπ.
Αυτό δημιούργησε το κομματικό κράτος και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Αυτό δολοφόνησε τον πρώτο κυβερνήτη του νέου Ελληνικού κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια και αυτό είναι που έκανε την χώρα μας αντί για ανεξάρτητη, υπόδουλη.
Τι όμως διαφορετικό μπορεί να προτείνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ; Το όραμα μιας ισχυρής Ελλάδας. Υπάρχει όραμα σήμερα; H απάντηση είναι όχι. Για το μόνο που ενδιαφέρονται αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα είναι να σέρνεται η χώρα μας για τα επόμενα εξήντα χρόνια, αρκεί αυτοί να νέμονται τα οφέλη της εξουσίας, πίνοντας με το καλαμάκι οι ίδιοι και οι δανειστές το αίμα του ελληνικού λαού.
Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας προϋποθέτει την ύπαρξη ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή κυβέρνησης που θα εργάζεται για το καλό του ελληνικού λαού και της πατρίδας και μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την πολιτική κίνηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ».
Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που οι κανόνες του ευνοούν τους ισχυρούς. Σωτηρία και ανάπτυξη στη χώρα μας χωρίς αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού δεν μπορεί να υπάρξει γιατί κανένα μικρό ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στον ανοικτό ωκεανό, ούτε μπορεί κάποιος να κερδίσει ένα αγώνα αυτοκινήτων όταν ο ίδιος τρέχει με ένα αυτοκίνητο 1000 κ.ε. και οι άλλοι τρέχουν με αυτοκίνητα 3000 κ.ε.. Υπάρχουν χώρες, που σε τεχνογνωσία είναι αρκετές δεκαετίας μπροστά από εμάς και που επενδύουν στην έρευνα και στην καινοτομία, τεράστια ποσά και οπωσδήποτε αυτή τη στιγμή είναι πρακτικά αδύνατο να τις ανταγωνιστούμε. Να τονίσουμε εδώ ότι μεγάλο μέρος των ερευνητικών προγραμμάτων στις χώρες αυτές, υλοποιείτε μέσα στα πανεπιστήμια. Άμεσα, απαιτείται η ριζική αναμόρφωση της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ούτως ώστε, μεσοπρόθεσμα να πετύχουμε την είσοδο τουλάχιστον πέντε εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων στις λίστες των κορυφαίων είκοσι και αυτό θα επιτευχθεί.
Η ελληνική οικονομία στενάζει από έλλειψη χρήματος (ζήτησης). Αλλά ταυτόχρονα έχει και πρόβλημα παραγωγής (προσφοράς). Έτσι και αν μπορούσαμε να αυξήσουμε το χρήμα που θα εισέλθει στην ελληνική οικονομία θα ήταν σα να ρίχνουμε νερό σε ένα τρύπιο βαρέλι. Η Ελλάδα χρειάζεται χρήμα που θα μείνει στην αγορά θα κάνει κύκλο και θα γυρίσει τους τροχούς της ελληνικής οικονομίας. Άρα, ως μια πρώτη διαπίστωση μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται από τη μια μεριά πολύ χρήμα το οποίο όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, μπορεί να το βρει μόνο κόβοντας δικό της νόμισμα και από την άλλη μεριά χρειάζεται μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το νόμισμα όμως μιας χώρας, αντικατοπτρίζει και την ισχύ της οικονομίας της, αλλά χαρακτηρίζει και όλο το έθνος. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό εθνικό νόμισμα.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στο νέο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, μια χώρα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ισχυρή οικονομία και χωρίς διεθνείς συνεργασίες. Είναι μονόδρομος η συνεργασία των Ορθόδοξων κρατών.

Επιπλέον, η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όρια της και δεν μπορεί να αντέξει και τον πιο μικρό οικονομικό κραδασμό. Είναι σαν το αεροπλάνο που πετάει χαμηλά και αν χάσει λίγο ακόμα ύψος θα συντριβεί. Άρα η οποιαδήποτε αλλαγή νομίσματος πρέπει να γίνει με τρόπο ομαλό χωρίς να υπάρξει σταμάτημα των μηχανών του αεροπλάνου δηλαδή χωρίς να το αντιληφθεί η οικονομία, ή χρησιμοποιώντας μια γνωστή φράση “θα πρέπει η οικονομία να συνεχίσει να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι” αλλά και η αλλαγή να έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση απόκτηση ύψους. Εννοείτε ότι σήμερα η οικονομία δεν δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Αλλά τουλάχιστον να μην έχουμε επιπλέον κατάρρευση. Είδαμε τις αρνητικές επιπτώσεις των capital controls στην ελληνική οικονομία. Και τα πράγματα, πραγματικά θα ήταν τραγικά εάν υιοθετούνταν εισηγήσεις για την εισαγωγή ενός παράλληλου λογιστικού ή ηλεκτρονικού νομίσματος.

Μια έξοδος από το ευρώ, ιδιαίτερα για μια μικρή χώρα με κατεστραμμένη οικονομία σαν την Ελλάδα, θα είναι καταστροφική εάν δεν συνοδευτεί και από την ταυτόχρονη έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τις συνθήκες της, έχοντας απλά ένα αδύναμο νόμισμα. Το εθνικό νόμισμα θα λύσει το πρόβλημα της ζήτησης και σε ένα μεγάλο βαθμό και της επένδυσης, ενώ η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της προσφοράς και ως επακόλουθο και το πρόβλημα της ανεργίας.
Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η κολώνα που στηρίζει μια χώρα που θέλει να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη στο σημερινό παγκόσμιο γεωπολιτικό τοπίο είναι μια ισχυρή εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τάχιστα θα αναδιοργανωθεί και θα στελεχωθεί για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν οι σημερινές γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες και η ασφάλεια της χώρας.
Επίσης η εγκληματικότητα που μαστίζει τη χώρα θα εξαλειφτεί. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δημιουργία ενός νέου σωφρονιστικού συστήματος, γιατί αυτό που υπάρχει είναι απαράδεκτο για μια πολιτισμένη χώρα.
Έχουνε δημιουργήσει με την ανικανότητά τους και όχι μόνο, όσοι κυβέρνησαν την χώρα ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που είναι σαν το βάρος που φορτώνει κάποιος στην πλάτη του και δεν μπορεί να τρέξει και όχι μόνο δεν μπορεί να τρέξει αλλά είναι τόσο βαρύ που θα τον πλακώσει και θα τον σκάσει. Δεν είμαστε ανόητοι. Θα το ξεφορτωθούμε.
Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος θα σας πω ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε γύρω στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για τόκους. Σκεφτείτε να έχετε συνάψει ένα δάνειο για το οποίο πληρώνεται μόνο τόκους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εξοφλήσετε ποτέ το κεφάλαιο.
Το χρέος για πολλούς λόγους δεν πρέπει να πληρωθεί στο σύνολο του και δεν θα πληρωθεί. Αυτό θα πράξει η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ». Απλά και καθαρά. Αυτή τη μάχη θα τη δώσει η δικής μας γενιά για τις επόμενες γενιές και θα την κερδίσει. 

Τα μνημόνια, η κρίση και η ανικανότητα έχουν δημιουργήσει μια τεράστια οικονομική και κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας. Και εδώ η απάντησή μας θα είναι άμεση. Ούτε ένας Έλληνας άστεγος. Ούτε ένας πεινασμένος. Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό. Μέσα σε μια διετία ούτε ένας άνεργος. Και επειδή η φτώχεια και η ανέχεια έχουν κλονίσει την ελληνική οικογένεια που αποτελεί το κύτταρο της χώρας και σε πολλές περιπτώσεις και την ψυχική υγεία των μελών της και αυτά τα προβλήματα δεν είναι γνωστά στον κρατικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστούν, κλιμάκια από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα επισκεφτούν το κάθε ελληνικό σπίτι για να καταγράψουν τα προβλήματα και να μπορέσουν αυτά να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους. Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε δύσκολα και δεν το γνωρίζει κανείς. Δεν θα τους εγκαταλείψουμε. Ούτε ένας Έλληνας δεν θα μείνει αβοήθητος. 

Θα σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί. Όσοι μπορούν να πληρώνουν τα δάνειά τους θα συνεχίσουν να το κάνουν. Οι υπόλοιποι για δύο χρόνια θα μπορούν να πληρώνουν το ποσό που επιθυμούν ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους. Στα δύο χρόνια που η οικονομία θα έχει σημαντικά ανακάμψει θα μπορέσουν οι δανειολήπτες να επιλέξουν την χρονική διάρκεια αποπληρωμής των δανείων τους σύμφωνα με το νέο αυξημένο οικογενειακό τους εισόδημα. Όσα δάνεια επιμηκύνθηκαν στο παρελθόν π.χ. από 15 σε τριάντα χρόνια, ως συνέπεια της κρίσης, οι τόκοι που προήλθαν από την επιμήκυνση θα διαγραφούν και όσοι θα έχουν πληρωθεί μέχρι τότε, θα αφαιρεθούν από το κεφάλαιο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν αδικηθεί και θα πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία. . 
Υπάρχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις που λόγω της κρίσης τέθηκαν στο περιθώριο και σήμερα λόγω χρεών, δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους, μη χρηματοδότησης τους κ.λπ. είναι αδρανείς. Όλοι αυτοί θα βοηθηθούν για να μπουν ξανά στην παραγωγική διαδικασία. Σε όλους θα δοθεί μια ευκαιρία. Όσοι έμαθαν από τα λάθη τους θα την αρπάξουν. Δεν θα δοθεί σε αυτές τις περιπτώσεις δεύτερη γιατί μετά θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους.
Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών οικογενειών που το εισόδημα τους δεν φτάνει για να καλύψουν τα έξοδα τους με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρεύσει χρέη και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδες ανάγκες διαβίωσης. Όλες αυτές οι οικογένειες θα βοηθηθούν για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους να βάλουν σε μια τάξη τα οικονομικά τους και να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα διαβίωσης τους. Αν και είναι οικονομικά ορθό τα χρήματα να διαχέονται στην κατανάλωση μέσα από την επένδυση η ελληνική οικογένεια μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία θα πρέπει στο ξεκίνημά της να βοηθηθεί. Είναι όπως ακριβώς το αυτοκίνητο που έχει μείνει από μπαταρία. Χρειάζεται μια άλλη μπαταρία για να πάρει μπρος. Όσα όμως και να κάνουμε στον τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, εάν δεν ακολουθήσουμε μια απότομη αναπτυξιακή πορεία και δεν δημιουργήσουμε μέσα σε δύο χρόνια πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, θα αποτύχουν. Μια ρύθμιση π.χ. των παλαιών χρεών έστω και με μια μικρή δόση μπορεί να είναι ωφέλιμη μόνο εάν το ατομικό, οικογενειακό η εταιρικό εισόδημα αυξηθεί τόσο ώστε να υπάρχει περίσσευμα για να πληρωθούν και τα ρυθμισμένα παλιά χρέη.
Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων για να καλύψουμε σε πρώτη φάση το 100% των ενεργειακών αναγκών της χώρας πράγμα το οποίο θα ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία στον παγκόσμιο χώρο. Τίποτα δεν θα δοθεί σε ξένους και ότι δόθηκε όπως προανέφερα θα εθνικοποιηθεί.
Στη μάχη της ανάπτυξης είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας.
Η χώρα θα χτιστεί από την αρχή σε σωστές βάσεις. Θα υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός σε όλους τους τομείς που θα στοχεύει στα επόμενα εκατό χρόνια. Η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας. Τίποτα όμως δεν θα γίνει χωρίς σχέδιο. Θα απαιτηθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το σκεπτικό όμως ούτε μια μονάδα νομίσματος να μην πάει χαμένη. Κακοτεχνίες, ημιτελή έργα και αχρείαστα έργα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Σε κάθε δημόσιο έργο θα υπάρχει η αρχική κοστολόγησή του από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα ακολουθεί η τεκμηριωμένη αντιπρόταση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και αφού γίνει και η μελέτη των στοιχείων θα διαμορφώνεται από το δημόσιο η τιμή στην οποία θα βγαίνει το έργο στη δημοπρασία. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνεται με κλήρωση θέτοντας ανώτερο όριο δημόσιων έργων στα οποία θα μπορεί ταυτόχρονα να δραστηριοποιείται μια επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν τα δωράκια, οι κακοτεχνίες μια και πολλά δημόσια έργα σήμερα δημοπρατούνται ακόμα και στο ήμισυ του κόστους αλλά και οι συμπληρωματικές συμβάσεις που φτάνουν ένα έργο σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που έχουν δημοπρατηθεί.
Χρειάζεται μια νέα δημόσια διοίκηση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες. Αυτό που επιχειρήθηκε στα χρόνια των μνημονίων ήταν μόνο μια αριθμητική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με αποτέλεσμα η δημόσια διοίκηση να βραχυκυκλώσει. Το ελληνικό δημόσιο είναι όπως ένα παλαιό πολεμικό πλοίο που απαιτεί για να είναι πλήρως επιχειρησιακό να είναι στελεχωμένο με εκατό άτομα πλήρωμα. Εάν μειώσουμε το προσωπικό σε εξήντα άτομα τότε το πλοίο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στον επιχειρησιακό του ρόλο. Απαιτείται η ναυπήγηση ενός νέου πλοίου το οποίο θα είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με εξήντα άτομα προσωπικό.
Οι ασάφειες των μνημονιακών νόμων, η κακή διατύπωση τους και πολλές φορές οι αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις τους, δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην λειτουργία του κράτους.
Ένα νέο δημόσιο κράτος απαιτεί νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και μελλοντικές απαιτήσεις της δημόσιας διοίκησης. Για το σκοπό αυτό σε κάθε πόλη θα δημιουργηθούν πάρκα δημοσίων υπηρεσιών εύκολα προσβάσιμα στους υπαλλήλους και στους πολίτες.
Επιπλέον απαιτείται ένα ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο μηχανογραφικό σύστημα φτιαγμένο από ελληνικά μυαλά που θα ανταποκρίνεται στις τωρινές αλλά και μελλοντικές αναπτυξιακές απαιτήσεις της χώρας.
Θα γίνει κωδικοποίηση και απλοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας η οποία θα μείνει αμετάβλητη τις επόμενες δεκαετίες.
Το προσωπικό θα εισέρχεται στο δημόσιο τομέα με αντικειμενικά κριτήρια μέσω του ΑΣΕΠ ο ρόλος του οποίου θα αναβαθμισθεί. Θα υπάρχει αξιολόγηση του προσωπικού αλλά αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη παιδείας. Γιατί αλλιώς η αξιολόγηση θα καταλήξει να γίνεται με κομματικά, συγγενικά, φιλικά ή ρουσφετολογικά κριτήρια.
Φιλοσοφία του νέου ελληνικού κράτους θα είναι η πρόληψη. Είναι καλύτερα να δομήσουμε μια κοινωνία που θα δημιουργεί όλο και λιγότερο αρρώστους, παρά να προσπαθούμε να χτίσουμε όλο ένα και περισσότερα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουμε τις ιατρικές ανάγκες μιας κοινωνίας που δημιουργεί όλο και περισσότερους αρρώστους.
Είναι προτιμότερο μέσω της παιδείας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μείωσης της εγκληματικότητας, παρά να αυξάνουμε συνεχώς το προσωπικό της αστυνομίας και των αριθμό των φυλακών για την κατασταλτική της αντιμετώπιση.
Για να επιτευχθεί το μέγιστο οικονομικό όφελος για το κοινωνικό σύνολο απαιτείται η ύπαρξη, η συνύπαρξη, η σύμπραξη και η συνεργασία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Στην σημερινή παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα η μηχανή των κρατικών οικονομιών είναι ο ιδιωτικός τους τομέας. Και αν παρομοιάσουμε την οικονομία με ένα αυτοκίνητο, η μηχανή του είναι ο ιδιωτικός τομέας και το τιμόνι, οι ταχύτητες και τα πετάλια ο δημόσιος τομέας. Όσο πιο ισχυρή είναι η μηχανή τόσο πιο γρήγορα θα τρέξει το αυτοκίνητο. Αλλά χωρίς τιμόνι θα βγει εκτός δρόμου στην πρώτη στροφή.
Παλαιότερα ακούγονταν απόψεις όπως «αφήστε τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί» Σήμερα ο εναπομείναν ιδιωτικός τομέας είναι πολύ μικρός και πολύ αδύναμος να σηκώσει την Ελλάδα μόνος του. Πρέπει επομένως να ξαναχτιστεί ο ιδιωτικός τομέας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κεντρικό σχεδιασμό.
Και επιπλέον ισχυρή οικονομία και κατ’ επέκταση ισχυρή Ελλάδα μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μέσα από τις ελληνικές επενδύσεις και την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο έχει μετατραπεί από παραγωγικό σε τυχοδιωκτικό και κερδοσκοπικό. Στόχος είναι να έχουμε ξένες άμεσες επενδύσεις, αξιοποιώντας τα δίκτυα του απόδημου ελληνισμού αλλά και δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες με ξένες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών. Οι χώρες που διαθέτουν κεφάλαια, τεχνολογία και τεχνογνωσία, που επενδύουν στην παιδεία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη και οι χώρες που βασίζονται στην παραγωγή προϊόντων χαμηλού κόστους λόγω του φτηνού εργατικού δυναμικού. Οι χώρα μας συνεχώς διολισθάνει προς την δεύτερη ομάδα χωρών. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι σχετικές έρευνες που δείχνουν συνεχής μείωση του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
Αυτός ήταν και ο σχεδιασμός των δανειστών. Τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της εσωτερικής υποτίμησης. Για να μπορέσει η Ελλάδα, να βελτίωσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, σε σχέση με χώρες που παράγουν ομοειδή προϊόντα μέσω της εσωτερικής υποτίμησης θα πρέπει να πέσουμε σε μισθούς των 100 – 250 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το όραμα αυτών που κυβερνούν την χώρα; Ο στόχος της Ελλάδας δεν είναι να ανταγωνίζεται τριτοκοσμικές χώρες αλλά να γίνει μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Και αυτό θα γίνει εάν στοχεύσουμε στην ποιότητα.
Η παραγωγική μηχανή, θα δημιουργηθεί μέσω βραχυπρόθεσμου, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Πρώτα, δημιουργούμε το βραχυπρόθεσμο χτίζοντας παράλληλα το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο. Άρα, πριν να δημιουργήσουμε την δυνατότητα παραγωγής από τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας κλπ., που θα φτάσουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και στην παραγωγή αυτών, χρειαζόμαστε τη δημιουργία μεταποιητικών επιχειρήσεων οι οποίες μπορούν να συσταθούν και να λειτουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα (βραχυπρόθεσμα). Π.x. στην ένδυση, στην υπόδηση, στα έπιπλα, στα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, στη μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Επίσης, απαιτείται η τόνωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με αντικατάσταση αντίστοιχων εισαγωγικών προϊόντων με ελληνικά.
Τίποτα δεν πρόκειται να πωλείται στην Ελλάδα εάν δεν παράγεται σ’ αυτήν.
Η Ελλάδα θα επενδύσει πρωταρχικά όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Π.χ. θα βοηθηθεί ο τουρισμός μέσα από τα έργα υποδομών που θα δημιουργηθούν αλλά θεσπίζοντας και ως 13ο μισθό το επίδομα αδείας για να έχουν όλοι οι Έλληνες τη δυνατότητα να πηγαίνουν διακοπές.
Μεγάλη σημασία θα δοθεί στον τομέα των τροφίμων γιατί αυτό έχει σχέση πέρα και από την ανάπτυξη και με την υγεία του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό θα καθιερωθούν τα πιο απαιτητικά πρότυπα παραγωγής και θα θεσπίσει η πιο αυστηρή νομοθεσία που υπάρχει στον κόσμο στο τομέα των τροφίμων. Τα πάντα θα ελέγχονται. Ελληνικά λιπάσματα, ελληνικά φυτοφάρμακα, ελληνικές ζωοτροφές. Στόχος να καθιερωθεί το ελληνικό τρόφιμο ως το καλύτερο στον κόσμο. Για να το επιτύχουμε αυτό θα καθιερωθεί κατώτερη τιμή παραγωγής. Όσοι κτηνοτρόφοι και γεωργοί παράγουν σύμφωνα με όσα θεσπιστούν θα κερδίζουν ένα πολύ καλό εισόδημα. Είναι εργασία που δικαιούται να αμείβεται ικανοποιητικά. Όσοι όμως κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν παράγουν σύμφωνα με όσα ορίζουν τα πρότυπα και ο νόμος θα βγαίνουν οριστικά από το παιχνίδι.

Δεν θα επιτρέπεται σε ξένες αλυσίδες σουπερ μαρκετ να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν μπορούμε να ταΐσουμε όλο τον κόσμο. Όμως ανάλογα με τις νέες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα δημιουργήσουμε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε φιλικές χώρες και σε στοχευόμενες αγορές μέσα από κρατικές συμφωνίες.

Η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα υποστηριχτεί με μια τεράστια μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας π.χ. ενιαίος συντελεστής Φ.Π.Α. 12%, μεγάλη μείωση στο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μεγάλη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Ένα τέτοιο όμως εγχείρημα απαιτεί ισχυρό και εξειδικευμένο τραπεζικό τομέα καθώς και μια κεντρική τράπεζα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στο νέα οικονομική πραγματικότητα. Το τραπεζικό σύστημα θα χτιστεί με σχέδιο από την αρχή.
Η Ελλάδα θα γίνει η χώρα που ο καθένας θα μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Αν δημιουργήσουμε τις συνθήκες που το παιδί του πιο φτωχού και αμόρφωτου Έλληνα που ζει π.χ. στο πιο απομακρυσμένο χωριό, εάν το παιδί αυτό έχει σχέδια και στόχους, να μπορέσει να τους πραγματοποιήσει ακόμα και αν αυτός είναι να δημιουργήσει μια πολυεθνική επιχείρηση νομίζω ότι θα έχουμε πετύχει τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα.
Είπαμε πολλά δεν μπορέσαμε να τα πούμε όλα. Για να γίνουν όμως όσα είπαμε και πολλά περισσότερα που δεν είπαμε, χρειάζονται άνθρωποι που θα ταχθούν με καθήκον στο σκοπό αυτό. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ είναι ένα περιβόλι που χωράει όλους τους Έλληνες. Ελάτε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.
Από την πρώτη στιγμή που τάχθηκα στον αγώνα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, μαζί με άλλους φίλους αγωνιστές, υπήρξαν πολλοί που πίστεψαν και προσωπικά σε μένα και στο όραμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη τους.
Σας ευχαριστώ. Καλή Ανάσταση σε όλους και στην πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου