Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο ανερχόμενος γερμανικός νεοεθνικισμός και η εμφανής πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.


Προφανώς θα πιστεύετε ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι σήμερα θανάσιμοι εχθροί και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έρθουν εδώ στα Βαλκάνια για να κυκλώσουν τη Ρωσία.

Αυτό είναι η μια πλευρά των γεγονότων. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή του ανερχόμενου γερμανικού νεοεθνικισμού και η εμφανής πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ο γερμανικός νεοεθνικισμός, αφού .........πρώτα κατάφερε να θέσει την ΕΕ υπό τον απόλυτο έλεγχό του μέσω της οικονομικής – δημοσιονομικής οδού (η Ελλάδα παραδόθηκε αμέσως, η Μ. Βρετανία αποχώρησε έγκαιρα, η Ιταλία το παλεύει ακόμα), τώρα έβαλε στόχο την αποβολή των ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία της παγκοσμιοποίησης και την εγκαθίδρυση της δική της πρωτοκαθεδρίας.

Για να το καταφέρει αυτό επιδιώκει συμμαχία με την Κίνα και ταυτόχρονα πλήρη έλεγχο της οδού Βερολίνου – Πεκίνου. Μην ξεχνάμε ότι η Κίνα έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο μέρος του χρέους των ΗΠΑ. Ο δρόμος αυτός περνάει από τα Κ. Ευρώπη, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Τουρκία. Όσοι δεν συμφωνούν με αυτό το σχέδιο και θέλουν εθνική κυριαρχία, βαφτίζονται αμέσως από τους εθνικιστές Γερμανούς ως φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές κ.λ.π.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν πόδι στα Σκόπια, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Οι μεν Γερμανοί θέλουν να ελέγξουν την οδό Σκόπια – Μακεδονία – Αιγαίο – Τουρκία - Κίνα, οι δε ΗΠΑ θέλουν βάσεις στα Σκόπια και στην Ελλάδα ακριβώς για να αποκόψουν αυτόν το δρόμο.

Και ο δρόμος αυτός θα αποκοπεί εάν οι ΗΠΑ ελέγξουν απόλυτα είτε Σκόπια και Ελλάδα, είτε την Τουρκία, την οποία δεν θεωρούν ακόμα χαμένη υπόθεση.

Η Ρωσία, εκ των πραγμάτων, είτε λόγω θέσης, είτε λόγω οικονομίας είναι ουσιαστικά στο παγκόσμιο οικονομικό περιθώριο και δεν μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο μέσα στην παγκοσμιοποίηση. Ήταν και παραμένει μια ισχυρή πολεμική μηχανή, η οποία διασώθηκε χάριν του Πούτιν, αλλά μόνο ως εκεί.

Επομένως, να μην ξαφνιαστεί κάποιος αν δει συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, προκειμένου να το παίξουν ο πρώτος και ο δεύτερος στην ηγεσία της παγκοσμιοποίησης και φυσικά στα κέρδη που αυτή συνεπάγεται.

Σε μας ο μεν ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τάσσεται με την πλευρά των ΗΠΑ, η δε φιλογερμανική ΝΔ φαίνεται να τάσσεται με την πλευρά των Γερμανών. Και τα δύο κόμματα θέλουν λοιπόν να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ας έχουμε λοιπόν το νού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου