Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ...ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΛΛΩΝ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013


Γράφει ο Δευκαλίων

Η απουσία σοβαρών ειδήσεων από μία ειδησεογραφία όπως η Ελληνική δεν είναι λογικό γεγονός. Φυσικά η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας κ.François Hollande είναι από μόνη της σοβαρή είδηση. Ακόμα κι αυτή που τελείωσε πριν από λίγες ώρες και είχε κύριο αντικείμενο την συμμετοχή της Γαλλίας στο μοίρασμα των υπαρχόντων και της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Γιατί πως αλλιώς  μπορεί να ερμηνευθεί η δήλωση του Γάλλου Προέδρου για το Γαλλικό ενδιαφέρον στις συντελούμενες αυτή την εποχή ιδιωτικοποιήσεις; Κατά τα άλλα η Ελληνική Ριβιέρα, δηλαδή η παραλιακή ζώνη από τον Πειραιά έως το Σούνιο, θα περάσουν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί με συνοπτικές διαδικασίες στο χαρτοφυλάκιο κάποιου fund real estate ή σε κάτι παρόμοιο.
Η άνεση σχολιασμού λόγω απουσίας σημαντικών γεγονότων μας επιτρέπει να πάμε λίγο προς τα πίσω και να σχολιάσουμε σαν κύριο θέμα σήμερα την περιβόητη δήλωση του Εμίρη του Qatar ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνουμε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές. Δήλωση που έγινε με αφορμή την απόσυρση του αγοραστικού ενδιαφέροντος του Εμίρη για την αγορά δύο βραχονησίδων στην θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης.
Οι ακραιφνείς μνημονιακοί φρύαξαν! «Τα βλέπετε η Ελληνική γραφειοκρατία και πάσης λογής αγκυλώσεις διώχνουν τους επενδυτές από την πατρίδα μας. Δεν προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις και φταίει το κράτος», ήταν μερικές από τις αηδίες που ακούστηκαν από τους κάθε λογής νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς και πάσης λογής  δωσίλογους. Κατ’ αρχάς να δούμε ποιος είναι και αν είναι "Επενδυτής". Ο εν λόγω εμίρης που πήρε την εξουσία με αναίμακτο πραξικόπημα από τον πατέρα του στις 27 Ιουνίου 1995;
Θα απαντήσει κάποιος καλοπροαίρετος μνημονιακός... «Και τι μας νοιάζει εμάς πως πήρε την εξουσία ο Εμίρης. Εμάς μας νοιάζει ότι έχει κεφάλαια που μπορεί δυνητικά να τα επενδύσει στην χώρα μας».
Η απλοϊκή αυτή θέση φαίνεται εξαιρετικά λογική. Είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα; Τι μας λέει λοιπόν η ιστορία; Ότι ο Εμίρης ανέτρεψε με πραξικόπημα τον πατέρα του. Δηλαδή η μία δικτατορία διαδέχθηκε μία άλλη. Ξέρετε εσείς σε πολλά μέρη του...
κόσμου δικτατορικά καθεστώτα που να κυβερνούν αυτοδύναμα και χωρίς την καθοδήγηση του μητροπολιτικού κέντρου που τα ανέβασε και τα στηρίζει στην εξουσία;
Τι θέλουμε να πούμε σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά; Ο Εμίρης του Qatar δεν είναι ο ηγέτης ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους. Ένας δικτάτορας είναι που στηρίζεται και καθοδηγείται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης. Άρα στο αφεντικό δίνει λογαριασμό και το αφεντικό ρωτάει που θα βάλει τα τεράστια έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξάγει. Και η πρώτη επιλογή είναι οι εταιρείες που πουλάνε όπλα. ΤοQatar είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές οπλικών συστημάτων. 
Στην συνέχεια σειρά έχουν οι μεγάλες τράπεζες που έπαθαν τις βαριές ζημιές κατά την πρώτη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης (Αύγουστος 2007-Αύγουστος 2008). Διαβάστε την σχετική εκείνη την εποχή ειδησεογραφία. Όλες μα όλες οι μεγάλες βασιλικές αραβικές οικογένειες ανακάλυψαν την τεράστια επενδυτική ευκαιρία και δήλωσαν συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Citigroup που έγινε πριν τον Αύγουστο του 2008 στα 27 δολάρια.
Ξέρετε πόσο έπεσε η μετοχή του Citigroup το καλοκαίρι του 2008; Όταν δηλαδή παρενέβη τα Αμερικανικό Δημόσιο που πήρε τα πακέτα των μετοχών ως ενέχυρα για την οικονομική βοήθεια που πρόσφερε; Αφήστε το καλύτερα γιατί είναι ο ορισμός της χασούρας...(0,40 $ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ).
Αρκούν πιστεύουμε αυτά τα δύο κραυγαλέα παραδείγματα για να πείσουν τον καλόπιστο μνημονιακό που πιστεύει αφελώς ότι ο Εμίρης τουQatar είναι σοβαρός επενδυτής, πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Απλά ο Εμίρης του Qatar είναι ένας πολύ καλός Μπροστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου