Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανεξήγητα γεγονότα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας.


Τα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας.

Γιατί αναβλήθηκε -τελευταία στιγμή- η συνάντηση Κέρι-Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον;

Το απόγευμα 18 Απριλίου 2013 έγινε η καθιερωμένη τελετή -ετεροχρονισμένα- γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ,........του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου και περίπου 220 Ομογενών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε μεγάλες προσπάθειες γιά να κλειστεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. 

Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δεν έκλεινε το ”ραντεβού” το τριήμερο 17-19 Απριλίου ’13, ώστε ο ‘Ελληνας υπουργός να ήταν παρών και στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κάτι που ήθελε πολύ, έστω γιά την… αναμνηστική φωτογραφία. 

Τελικά, μετά από γραπτή παρέμβαση στον κ. Κέρι σημαντικού μέλους της Γερουσίας, φιλέλληνα γερουσιαστή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχτηκε να γίνει η συνάντηση. 

Ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Ουάσογκτον από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν γιά την κηδεία της Θάτσερ, ενημερώθηκε από το ”Μαξίμου” ότι δεν πρέπει να πάει στην Ουάσιγκτον τώρα. ‘

Ετσι, στις 16 Απριλίου, προπαραμονή της εκδήλωσης στην Λευκό Οίκο, δόθηκε εντολή στον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα να μεταβεί αυτός στην Ουάσιγκτον γιά την τελετή, ως αρμόδιος γιά τους Απόδημους. 

Γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, απαντώντας σε ερώτηση του ”Κ” (γι’ αυτό το ”ΚΑΛΑΜΙ” ανάφερε ότι θα ήταν παρών στον Λευκό Οίκο). 

Την παραμονή, ξαναδόθηκε εντολή στον υφυπουργό να μην πάει στην Ουάσιγκτον, όπως κι έγινε.

Τι να σημαίνουν όλα τα παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και που βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας;

Kalami.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου