Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ξαναχτυπά ο γραφικός χοντρούλης του 2% - Να πάνε να πλύνουν κάνα πιάτο τα μέλη της ΚΕΝΕ. Δεν έχουν δικαίωμα να προκαταλαμβάνουν τους αρχηγούς.


To πόσο ζοχαδιασμένος είναι ο Βενιζέλος με το περιβάλλον Σαμαρά δεν λέγεται. Οπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ακόμη και στο πάρα 5 της συνάντησης σκεφτόταν να μην πάρει μέρος.

Είναι χαρακτηριστική η ξεχεστήρια ανακοίνωσή του προς την Κεντρικής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.


Ο Βενιζέλος με απλά λόγια τους είπε ότι δεν είναι η δουλειά τους να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις των αρχηγών και καλά θα ήταν να πάνε να πλύνουν κανένα πιάτο!
"Η κυβερνητική πολιτική «δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές», αλλά «από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει για τη συνέχεια του ζητήματος στη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών, με τη φράση: «Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών».

Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην Ιπποκράτους.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα».

Κατόπιν αυτού, το ΠΑΣΟΚ παραθέτει τις ακόλουθες «επιβεβλημένες» επισημάνσεις:

1. Η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη Αρχή, αλλά βοηθητικό όργανο της Κυβέρνησης.

2. Αρμοδιότητα της ΚΕΝΕ δεν είναι η αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, αλλά η νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.

3. Η κυβερνητική πολιτική, βασική παράμετρος της οποίας είναι η νομοθετική πολιτική, δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές, αλλά από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από την εμπιστοσύνη της οποίας εξαρτάται η ύπαρξη της Κυβέρνησης.

4. Το πρακτικό υπ΄ αριθμόν 1153/17-10-2011 της ΚΕΝΕ, υπό την τότε σύνθεσή της, επεξεργάστηκε το αρχικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προέβη σε νομοτεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις. Η σύγκριση των δύο πρακτικών, του σημερινού και αυτού του 2011, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η ΚΕΝΕ και ποιο είναι το πλαίσιο της αρμοδιότητάς της.

5. Αντίστοιχου περιεχομένου με το πρακτικό της ΚΕΝΕ του 2011 είναι και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αρχικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποβλήθηκε στις 13-1-2012.

«Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών», τονίζεται, τέλος, στην ανακοίνωση.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας των ακροδεξιών σταγονιδίων που έχουν καταλυτικό ρόλο στη ΝΔ!

Σχετικό

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ”. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΚΟΥΒΕΛΗ – ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου