Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ''HOMO HELLENICUS ''‏....

undefined
Μιχάλης Τζανάκης

Οι ανθρωπολόγοι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ερευνούν άπαντα τα είδη ανθρώπων και ανθρωποειδών που εμφανίστηκαν στη νότιο Βαλκανική.

Τα πορίσματα είναι πλέον ασφαλή και μπορούν να κοινοποιηθούν.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ανθρωπολογικό είδος είναι ο “homo pasocus”. 


Το συγκεκριμένο είδος ευδοκίμησε σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως το Καστελλόριζο και η Ελούντα. 

Τρεφόταν με άφθονα ευρώ και με διάφορα ....
εύγευστα «πακετόμιζα», αλλά το συγκεκριμένο είδος άρχισε να φθίνει όταν οι αρχηγοί των φυλών του «homo pasocus» αλληλοεξοντώθηκαν και κατέστρεψαν εντελώς τον βιότοπο που κατοικούσαν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το είδος του «homo neodhmocraticus», που έζησε για χρόνια στη σκιά του «homo pasocus». Το είδος αυτό είχε πολλές παραλλαγές, πολλοί υποστηρίζουν ότι παρακλάδι του neodhmocraticus είναι ο γνωστός τοις πάσι ως χαμαιλέοντας. 


Το είδος ευδοκίμησε στο χώρο του «Ζαππείου» όπου ανά τακτά διαστήματα συγκεντρώνονταν οι φύλαρχοι και έλυναν όοοολα τα προβλήματα τους. Τρέφονταν με ψάρια από τη λίμνη Βιστωνίδα με αναπτυξιακό κινεζόχορτο και έπιναν «αγιορείτικο» οίνο απ’ τις εξαιρετικές ποικιλίες της περιοχής του Βατοπεδίου.

Ένα είδος που άργησε να εμφανιστεί, αλλά εξαπλώθηκε ταχύτατα στον ελληνικό χώρο είναι το «homo xrigavgitus» ή επί το λαϊκότερον «homo fasistus». Είναι σαρκοβόρο, προτιμά τα σκούρα κρέατα-όχι λευκά πχ. πουλερικά – ενώ χαρακτηριστικό του ήταν οι επιθετικότητα . Στο είδος αυτό δικαιώθηκε μερικώς ο Δαρβίνος για την περίφημη θεωρία στενής σχέσης ανθρώπου-ουρακοτάγκου.

Ένα απ’ τα παλαιότερα είδη είναι ο «homo communus» απολιθώματα του οποίου υπάρχουν παντού. Έχει συγκεκριμένη ριζοσπαστική συμπεριφορά επιβιώνει σε μικρές ομάδες, αφού ήταν και είναι κάπως αγοραφοβικό. Χρησιμοποίησε για χρόνια τη διάλεκτο «σταλινική Α΄» και «σταλινική Β΄» εκ των οποίων καμία απολύτως δε διαβάστηκε και ποτέ δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με άλλα είδη ανθρωποειδών.

Ο «homo syrisaius» είναι είδος με πολλές επιμέρους γενεαλογικούς κλώνους. Αποτελεί μετεξέλιξη του «homo pasocus» και αυτό δεν είναι πολύ καλό για την επιβίωση τους. Πρέπει να προσέξει μην αφανιστεί κι αυτό το είδος μαζί με τ’ άλλα θνησιγενή είδη.

Τέλος ένα –ας το πούμε είδος- είναι ο «homo dhmarus», υβρίδιο του pasocus και του neodhmocraticus, τρεφόταν με τ’ αποφάγια τους και το ‘παιζε εξε-λιγμένο είδος αλλά αποδείχτηκε απλά – ληγμένο.

Τα παραπάνω είδη είχαν την τύχη των δεινοσαύρων. Χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σαν εφέ όπως κι οι δεινόσαυροι του jurassic park, σε θρίλερ Europe park.

Όλα τα παραπάνω είδη αποτέλεσαν το είδος «homo hellenicus», το οποίο και εξαφανίστηκε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου